Pawel FILLEBORN, šéf rozhodcov IFBB, v podcaste u Soni KOLCUNOVEJ

Pawel FILLEBORN, šéf rozhodcov IFBB, v podcaste u Soni KOLCUNOVEJ

Pawell FILLBERON (šéf rozhodcovskej komisie IFBB) si vo svojom nabitom rozvrhu našiel čas a prijal pozvanie do nášho podcastu aj napriek tomu, že rok 2020 bol nielen plný pandémie. Ale aj nových nápadov.

Jedným z nich bola aj unikátna myšlienka, o ktorej som viackrát diskutovala s Igorom KOPČEKOM, ktorý súťaže zblízka sleduje už roky. Ideou bolo priblížiť fanúšikom fitness a kulturistiky tých ľudí, ktorí sú počas súťaže rovnako dôležití, ako pretekári a pritom ani nestoja na pódiu. Reč je o rozhodcoch.

Práca rozhodcov rozhodne nie je ľahká. Vyžaduje talent, rýchlosť, precíznosť a schopnosť pracovať pod tlakom. Myšlienku sme rozpracovali podrobnejšie a začali sme otázkou: "Kto by bol ideálnym prvým hosťom pre takúto sériu rozhovorov?" Odpoveď bola jednoznačná. Musí to byť človek, ktorý je neodškriepiteľnou súčasťou IFBB, roky sa pohybuje vo svete kulturistiky a fitness, tvorí trendy a vie o nich všetko a tiež stojí pri každom dôležitom rozhodnutí, ktoré sa v rozhodcovskej komisii IFBB udeje. Musí to byť Pawel Filleborn.

Pawel FILLEBORN

Som veľmi vďačná, že sa myšlienka, s ktorou som prišla, stala realitou. Aj počas pauzy medzi sezónami si Mr. Filleborn našiel čas na rozhovor, v ktorom odpovedal na všetky otázky:

  • hovorili sme teda o jeho kariére v bodybuildingu, ale aj o rozhodovaní
  • o tom, ako sa stať rozhodcom, aké požiadavky by mal správny rozhodca spĺňať a ako sa stať medzinárodným rozhodcom
  • ako vyzerá deň rozhodcu na IFBB súťaži
  • Mr. Filleborn dokonca prezradil aj to, či je pravdou, že rozhodcovia niekedy v bikini kategórii robia také rýchle rozhodnutia, že im stačí vidieť vašu chôdzu
  • nevynechali sme však ani skutočne dôležité témy, týkajúce sa jednotlivých kategórií alebo pózingu, ktorý je stále často pretekármi podceňovaný. Podľa slov Mr. Filleborna sa dokonca v tejto sfére chystajú novinky, ktoré by mali výrazne obmedziť nesprávny pózing súťažiacich
  • v podcaste sa dozviete tiež názor šéfa rozhodcovskej komisie IFBB na wellness, fit model, alebo classic physique a nominácie
  • špecifickú pozornosť sme venovali aj bikini kategórii

Kto je podľa Mr. Filleborna ideálnou bikinifitnesskou v súčasnosti a aké sú aktuálne trendy? Navyše sme hovorili aj o Elite PRO a možnosti, ktorú dostávali amatéri na Elite PRO show súťažiach, kde sa po zisku overall titulu mohli predstaviť na súťažnom pódiu spoločne s Elite PRO súťažiacimi bez straty statusu amatéra. Zaujímalo nás, ako sa zmení v roku 2021 táto vymoženosť a čo zatiaľ vieme o plánovanej súťaži Mr. Universe. Podcast si môžete vypočuť na YouTube aj Spotify.

Pawel FILLEBORN, šéf rozhodcov IFBB, v podcaste u Soni KOLCUNOVEJ




Resources Bikinifitness.sk

Discussion at the article:

AMIX diskusia