VIDEOKLIP - Miroslav ŠKADRA, aj na Európskom šampionáte s cenným kovom

VIDEOKLIP - Miroslav ŠKADRA, aj na Európskom šampionáte s cenným kovom

AMIX Vit & Mineral Pack


Úspech výberu Slovenska na 2018 IFBB/EBFF Majstrovstvách Európy je nespochybniteľný, navyše umocnený výsledkami, s ktorými počítali iba najväčší optimisti. Do skupiny "najväčšie prekvapenia" Igor KOPČEK zaradil aj bodybuildera Miroslava ŠKADRU. Keď som sa ho pýtal na dôvod, jeho odpoveďou bolo:
"Mira registrujem na súťažnej scéne od roku 2008, kedy ešte súťažil medzi naturálmi. Postupom času práve v asociácii vyrástol na bodybuildera európskych kvalít. Titul IFBB Majstra Európy z roku 2013, alebo bronzové cenné kovy z rovnakej súťaže v rokoch 2012 a 2016 sú toho najlepším dôkazom. Čas však nezastavíš, s postupujúcim vekom (a aj v dôsledku pracovnej vyťaženosti - pracuje ako vojak a stávalo sa, že v príprave na TOP súťaže mal aj niekoľkotýždňové výpadky v tréningu, takže musel improvizovať) Škadra strácal na mladších súperov a myslím, že jediný, kto mu bezhranične dôveroval bol vždy Anton TABERNAUS. Obrat správnym smerom nastal pred rokom, keď v masters kategórii na IFBB Svetovom šampionáte získal bronz, v tomto roku Miro neváhal nastúpiť medzi vekovo mladších rovesníkov v novej nominácii a - USPEL!"

"Ukázalo sa, že prechod do kategórie klasická kulturistika je riešením, ktoré mu napokon prinieslo striebro. Úprimne povedané, u mňa mal Škadra na prvé miesto, víťaza porážal vo väčšine postojov, mal navrch aj v pripravenosti - pravdou ale je, že v klasickej kulturistike sa prihliada aj na proporčnosť a v tej Miro zaostával. Striebro pre skúseného bodybuildera, doslova na sklonku súťažnej kariéry, je vždy mocným impulzom - otázkou teda je, či Miro ukončí súťažnú kariéru na vrchole a so vztýčenou hlavou, alebo bude ďalej súťažiť. Jedna aj druhá možnosť je v jeho prípade pre mňa akceptovateľná. Držím place, nech príde správne rozhodnutie a opakovane gratulujem k úspechu na 2018 IFBB/EBFF Európskom šampionáte."

Miroslav Skadra

Miroslav ŠKADRA, aj na 2018 Európskom šampionáte s cenným kovom





Discussion at the article:

AMIX diskusia