René BERO - 2018 IFBB/EBFF Európsky šampionát

René BERO - 2018 IFBB/EBFF Európsky šampionát

AMIX Vit & Mineral PackJasne najväčšou súťažou jarnej sezóny pre členské krajiny federácie IFBB sú IFBB/EBFF Majstrovstvá Európy, ktoré sa už tradične konajú v Španielsku, v letovisku Santa Susanna. Tie, ktoré sa uskutočnili začiatkom mája 2018, boli v poradí druhými, ktoré absolvoval team koncom roka 2016 zvoleného prezidenta Mlsnu. Rovnako ako pred rokom, aj tentokrát bol mimoriadne početný, no objektívne treba povedať, že rok 2018 (v porovnaní s rokom 2017) dopadol pre Mlsnu a spol. výrazne lepšie. V čom? Pomôžem si slovami, ktoré som zachytil od Milana ČÍŽEKA z reportu, ktorý bol venovaný 2018 IFBB/EBFF Európskemu šampionátu (Čížek je bývalý repre tréner asociácie, aktuálne spoločne s Alexandrom HLOBIKOM jedna z osobností združenia Elite PRO Slovakia a hlavný lektor edukačných projektov spoločnosti FitnessŠkola s.r.o.):

"Bolo by chybou prehliadať, že 2018 Európsky šampionát priniesol asociácii skvelé výsledky. V porovnaní s predchádzajúcim rokom sa opäť chytili bikinifitnessky - k čomu prispelo v prvom rade odstránenie z pozície štátneho trénera kontroverzného Pavla Korpáša. Ako lektor projektov FitnessŠkola s.r.o som rád, že absolventky projektu Saskie CAKOCI BikinifitnessCamp Radka SZOMBATHOVÁ (pozn. tá na posledných dvoch turnusoch pôsobila aj ako lektorka) a Anita KUCZMAN patrili k najlepším.
Vysoko pozitívne hodnotím vystúpenie Olívie ČAMBALOVEJ, ktorá po niekoľkých neúspešných rokoch trafila optimálne vyladenie formy. Z kulturistov si absolutórium zaslúžia Miroslav ŠKADRA za precízne načasovanie formy, v Santa Susanna videl som aj vývojaschopných juniorov. Pochvalou určite netreba šetriť aj na adresu mladých fitnessiek, bikinifitnessiek, prekvapili bodyfitnessky.
Na druhej strane treba ale zdôrazniť, že niektorí pretekári si nezaslúžili byť reprezentantmi Slovenka na tak významnom podujatí."

Posledné tvdenie Milana ČÍŽEKA určite neplatí o klasickom bodybuilderovi, ktorý v kategórii juniorov pre Slovensko získal strieborný kov - jeho meno je René BERO.

René BERO

Medzi tých, ktorí očakávania súvisiace s 2018 IFBB/EBFF Európskym šampionátom naplnili podľa očakávania, patrí aj juniorský klasický kulturista René BERO - ten svoju nomináciu potvrdil víťazstvom na 2018 Slovenskom šampionáte juniorov, ktoré v Hnúšti zorganizoval skúsený team Dušana ĎUBEKA.

"Meno René BERO registrujem na kulturistickej scéne od roku 2012, kedy ako dorastenec nastúpil na súťažné pódium v Kežmarku, na súťaži naturálov", povedal hneď na úvod svojho subjektívneho názoru Igor KOPČEK. "V roku 2012 v Kežmarku súťažil a zvíťazil v kategórii juniorov aj Martin IVANČO, rodina ktorého roky patrí medzi našich blízkych priateľov - aj to bol dôvod, prečo som sa o túto súťaž zaujímal. Bero medzi naturálmi súťažil do roku 2017, v tomto roku prestúpil do asociácie a rovnako ako Timea TRAJTEĽOVÁ (z prestížneho AMIX Team-u) ukázal, že najlepší naturáli sa môžu v podstate okamžite uplatniť aj v iných federáciách.
Nomináciu na Európsky šampionát po jeho výsledku z Hnúšte som očakával a v Santa Susanna u mňa hneď od začiatku bojoval o niektorý z cenných kovov. Nebyť nervozity a drobnostiam v prezentácii/pózingu, hneď by som ho mal na prvom mieste. Pútal pozornosť formou, pochválim ho za farbu (z chlapcov/mužov bola v jeho prípade najlepšie zvolená vzhľadom na dennú dobu, počas ktorej sa súťaž konala - v Santa Susanna sa súťaží za umelého aj denného svetla, ktoré sa v priebehu dňa výrazne mení, čo treba zohľadniť pri úprave pokožky) a v priebehu súťaže sa u mňa "posúval" až na prvú priečku. Rozhodcovia ho však dali na druhé miesto, prekvapil ma výrazný bodový odstup na víťaza - Bero mu bol viac ako vyrovnaným súperom, zopakujem, u mňa Ukrajinca v sumárnom hodnotení prekonával.
Naprek všetkému, premiéra na medzinárodnej IFBB scéne pre neho dopadla nad očakávanie, striebro je skvelý výsledok. Súhlasím s Čížekom - René je prísľubom pre vekovú kategóriu mužov v nominácii classic bodybuilding, ak bude svalovo napredovať, postupom času by som ho rád videl aj medzi ťažkotonážnikmi."


René BERO - 2018 IFBB/EBFF Európsky šampionát




Discussion at the article:

AMIX diskusia