Michal MOKOŠ končí s amatérskou súťažnou kariérou

Michal MOKOŠ končí s amatérskou súťažnou kariérou

Kulturistika a fitness na Slovensku kráča samostatnou cestou od roku 1993, ale Slovensko malo aj do roku 1993 hviezdy kulturistiky, ktoré si zaslúžia úctu a rešpekt nasledovníkov. Myšlienku "Slovenskej siene slávy kulturistiky/fitness" (Hall of Fame) môžeme zrealizovať vďaka podpore
od spoločnosti AMIX a ďalších našich partnerov - ďakujeme.
Hall of Fame priebežne bude dopĺňaná o mená tých, ktorí prispeli k rozvoju kulturistiky/fitness na Slovensku - ako súťažiaci, organizátori, funkcionári, aj novinári venujúci pozornosť našim športom.

Hall of Fame SVK


Krátko po zverejnení Reportu č. 2 zo súťaže 2022 IFBB Majstrovstvá sveta v kulturistike nám masters Majster sveta v kulturistike mužov Michal MOKOŠ (ktorému sme venovali v spomínanom reporte priestor) oznámil, že definitívne končí so súťažením na amatérskej scéne. Prečo?

Po návrate z úspešného šampionátu prakticky obratom požiadal IFBB aj SAFKST o udelenie Elite PRO karty, ukončil členstvo v SAFKST a následne túto kartu aj získal s tým, že jej platnosť (pretože administratívny poplatok platil v novembri 2022) sa predlžuje aj na rok 2023.

Michal Mokoš
Čo sa plánov týka, MOKOŠ upresnil, že rok 2023 bude venovať tvrdému tréningu, chce zapracovať na slabinách a so súťažením (v Elite PRO organizácii) začne najskôr na prelome rokov 2023/2024. Slovensko tak bude mať v nasledujúcom období v Elite PRO Master Bodybuilding kategórii dvoch súťažiacich - okrem Michala MOKOŠA (ktorý PRO kartu získal vďaka prvenstvu a takmer absolútnemu prvenstvu z IFBB Majstrovstiev sveta masters), aj Rolanda BROSMANA (ten PRO kartu získal začiatkom roku 2021 o súhlasom vedenia SAFKST, po 2. mieste z 2020 IFBB Majstrovstiev sveta masters a 6. mieste z 2020 Fitness Mania Classic Kladno).

Discussion at the article:

AMIX diskusia