Neočakávaný záujem o wellness fitness zo Slovenska

Neočakávaný záujem o wellness fitness zo Slovenska

Účasť EastLabsPhoto.comTeam-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO aj v roku 2021 je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o členoch združenia Asociácia Elite PRO.


Rok 2019 bol posledným rokom, kedy sa ešte na Slovensku uskutočnili bodybuilding a fitness súťaže v tradičnej, pódiovej podobe. Dôvod prečo tomu tak je poznáme všetci, dopláca na to celá fitness komunita.

"Koronapandémia na Slovensku ťažko postihla bodybuilding, fitness, fitness segment", povedal pre náš portál Igor KOPČEK. "Aj prostredníctvom Fitness Akadémie Vranov sme v roku 2020 chceli zorganizovať 5 súťaží - okrem tradičného AMIX Patriot Cup-u to v jarnej súťažnej sezóne mali byť dve oblastné súťaže (SAFKST Oblastná súťaž východ, SAFKST Oblastná súťaž západ), v pláne boli aj SAFKST Majstrovstvá Slovenska začiatočníkov a pohárová súťaž v Bratislave. Dôsledok poznáte.
Súťaž v klasickej, pódiovej podobe pod hlavičkou SAFKST sme na Slovensku nemali od 16. novembra 2019, kedy sa v Piešťanoch uskutočnila divácky atraktívna súťaž 2019 Grand Prix Slovakia žien - tej sa zúčastnilo 72 dievčat a žien, ktoré bojovali aj o účasť na decembrových IFBB Majstrovstvách sveta vo fitness, organizátorom ktorých bola práve SAFKST. Aktuálne máme 16. februára 2021 a podľa aktuálneho SAFKST kalendára súťažná sezóna začne už o 14 dní tzv. e-SAFKST Online súťažami. Tie sa uskutočnili už aj v predchádzajúcom roku."

2021 SAFKST Kalendár súťaží

"To, že bodybuilding zo Slovenska púta vďaka Michalovi KRIŽÁNKOVI pozornosť celého sveta asi nemusím zdôrazňovať.", pokračoval Igor KOPČEK. "Prekvapujúci záujem je však aj o slovenské wellness fitness. Spomínam si že, na súťaž 2019 Tatranský pohár prišla Soňa KOLCUNOVÁ (šéfredaktorka partnerského projektu Bikinifitness.sk si zobrala na starosť fotografovanie), ja som sa venoval kamere, s online prenosom na Instagrame Bikinifitness.sk Kolcunovej pomáhal aj veľký talent slovenskej bikinifitness scény Miška ĎUBEKOVÁ. Priznám sa, nikto z nás nepredpokladal, že videoklip, ktorý sme následne spracovali z nominácie wellness fitness a obrendovali logami našich partnerov (tým hlavným je vďaka ústretovosti p. Bukvica už roky spoločnosť AMIX Nutrition) bude lámať rekordy. Ale stalo sa! Za 14 mesiacov sa tento videoklip v historickom rebríčku "sledovanosti" na našej EastLabs Video Youtube platforme pevne usadil na 2. mieste. V minulom týždni počet pozretí pri tomto, jednom, jedinom videoklipe z produkcie EastLabs Photo a EastLabs Videao teamu prekročil hranicu 2 miliónov."
Best Wellness fitness girls 2019
2019 SAFKST Tatranský pohár - best wellness fitness girls




Discussion at the article:

AMIX diskusia