2019 IFBB World Masters Championships Tarragona - weight-in

2019 IFBB World Masters Championships Tarragona - weight-in

Účasť EastLabsPhoto.comTeam-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO aj v roku 2019 je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o členoch združenia Elite PRO Slovakia.

Elite PRO Tarragona

Tarragona tento weekend bude dejiskom 2019 IFBB World Master Championships - bodybuilding a fitness súťaže určenej výhradne pre vyššie vekové kategórie. Ako sme už avízovali, v tomto roku určite padne ďalší rekord v počte účastníkov - prihlášku totiž poslalo takmer 400 súťažiacich z takmer 60 krajín sveta.

Súťažný weekend začína už tradične registráciou vážením a meraním, ktorej sa zúčatnil podvečer aj výber Slovenska. Dievčatá z našej reprezentácie prileteli do Barcelony krátko po deviatej hodine ráno, chlapci popoludní a tak naše reprezentantky strávili na letisku nekonečných 6 hodín. Ale ... všetci naši súťažiaci absolvovali registráciu bez problémov (Peter TATARKA sa trošku potrápil s úpravou hmotnosti do stanoveného hmotnostného limitu), zajtra a v nedeľu budú postupne nastupovať na súťažné pódium.

Meeting rozhodcov začal krátko po 17:00 (tzn. ešte pred príchodom výpravy Slovenska) a medzi rozhodcami som videl mnoho nových tvárí. Dokonca v rozhodcovskom zbore bude mimoriadne vysoký počet rozhodkýň (cca 40% z celkového počtu). Pawel FILLEBORN, hlavný rozhodca súťaže, opakoval slová, ktoré sme počuli už v Bratislave - dôraz v každej nominácii bude kladený na proporcie, estetočnosť postavi a formu, ktorá MUSÍ zodpovedať tejto nominácii. Čo to znamená?

Príliš muskulatúrne resp. "prediétované" bikinifitnessky budú končiť na konci štartového poľa, nulová tolerncia bude (mala by byť) k defektom, s ktorými sa dlhodobo potýka kulturistika, proporčnosť a vákuum budú rozhodujúce pre classic physique atď.

2019 IFBB World Masters Championships Tarragona - weight-in


 

Discussion at the article:

AMIX diskusia