Ázijská IFBB si zvolila nové vedenie - ako dopadli voľby?

Ázijská IFBB si zvolila nové vedenie - ako dopadli voľby?

Igor Kopček ... 16. apríl 2013 - ukazuje sa, že preniesť časť zodpovednosti na mladších (a často výrazne nadanejších, ako sú tí skôr narodení) sa niekedy naozaj oplatí. Mladým sme dali šancu v EastLabs Teame už počas výstavy FIBO 2013 (pripomeniem - hovorím o dvojici Grmolec a Kavalír, ktorá sa viac ako osvedčila), pri ceste do Baharajnu som vzhľadom na lokalitu tlmočenie a moderátorstvo "zavesil" na plecia 17 ročného syna Gabriela a ukázalo sa, že rovnako ako v prípade 19 ročného syna Jakuba (spoločne s rovnako starým kamarátom Ľubomírom Pidaným sa etablovali vo svete kulturistiky a fitness na postoch fotografa, kameramana a "strihača" v jednej osobe, dokážu samostatne "fungovať" kdekoľvek na sveta) to bolo dobré rozhodnutie. Gabriel si doslova a do písmena získal všetkých účastníkov AFBF meetingu v Manama, využil svoju angličtinu naplno nielen pri tlmočení, ale aj ako moderátor - interview mu poskytol (tradične) nielen prezident IFBB Rafael Santonja, ale neodmietol mu ho aj prezident IFBB Asia - AFBF šejk Abdullah Bin Rashid Al Khalifa (objavia sa na našom portáli, aj stránkach IFBB a AFBF po našom návrate na Slovensko). Aký teda bol volebný kongres v Bahrajne? Skôr, ako tu niečo napíšem na túto tému, krátky pohľad do minulosti. _MS10698.jpgAFBF zažívala pred štyrmi rokmi ťažké obdobie, ktoré súvisí s neočakávaným odchodom významnej časti krajín Ázie zo štruktúr IFBB. Vďaka podpore finančne silnej skupiny etablovanej v Spojených Arabských Emirátoch si "odpadlíci" založili novú federáciu, ktorá predstavovala v tejto časti sveta pre IFBB silného konkurenta. Ak chcela IFBB v Ázii prežiť, musela nájsť silného, charizmatického lídra, ktorým sa stal šéf najväčšieho guvernorátu v Bahrajne, člen kráľovskej rodiny šejk Abdullah Bin Rashid Al Khalifa - ten sa práve v roku 2009 postavil na čelo AFBF, tá v tom čase mala iba 11 členských krajín. _MS10711.jpgO 4 roky neskôr (tzn. v súčasnosti) má AFBF vďaka aktivitám šejka Abdullaha Bin Rashid Al Khalifa 26 členských krajín a aj keď aktuálne z jej radov odišla (pre mňa prekvapujúco) Kórea, má na svojom konte ďalší významný úspech. Aký? Pod "krídla" IFBB Asia - AFBF sa aktuálne vrátili Spojené Arabské Emiráty, ktoré finančne významne podporia AFBF. Čo to znamená pre budúcnosť AFBF? Nuž peniaze znamenajú viac súťaží v tomto regióne nielen na amatérskej, ale aj profesionálnej scéne a podstatne väčšiu podporu kulturistike nielen v oblasti Perzského zálivu, ale aj ďalej na Ázijskom kontinente (mimochodom, pred kongresom sme mali stretnutie s hlavou Indickej kulturistickej a fitness federácie Sanjay C. Morom, ktorý mi tvrdil, že Amateur Mr. Olympia sa v tomto roku uskutoční v októbri práve v Indii).  Tento úvod snáď stačí na to, aby každému bolo jasné, že volebný kongres AFBF priniesol potvrdenie krokov šejka Abdullaha a plne podporil nielen jeho, ale aj jeho návrhy týkajúce sa zmien na postoch viceprezidentov.
Fotogalériu z nášho pobytu v Bahrajne sme vám doplnili o ďalších viac ako 160 fotografií, ktoré zachytávajú nielen podstatné momenty kongresu, ale aj jeho záver - VIP recepciu na 51. poschodí najvyššej budovy hlavného mesta Bahrajnu, Manama.
fotogaléria ... EastLabs Team na volebnom kongrese AFBF

Igor Kopček ... 15. apríl 2013 - 26 vlajok členských krajín IFBB Asia som napočítal na reklamnom baneri, ktorý pokrýva zadnú stenu kongresovej sály v hoteli Kempinski Grand, kde sa zajtra od 10:00 uskutoční volebný kongres AFBF. Organizátori kongresu ubytovali delegátov v luxusných priestoroch, pripravili pre nich darčekové koše, samozrejmosťou bol VIP delegát, sprievod od letiska (čakanie na víza neplatilo aj v našom prípade, batožinu nám doručili kátko potom, ako sme dorazili do hotela) až do hotela Kempinski. Dnes prezident IFBB Rafael Santonja s TOP funkcionármi IFBB a prezidentom AFBF šejkom Abdula bin Rashid al Khalifa boli na audiencii u následníka trónu, zajtra ich privíta sám Bahrajnský kráľ.

Igor Kopček ... 14. apríl 2013 - na pozvanie aktuálneho prezidenta AFBF šejka Abdula bin Rashid al Khalifa do Manama, hlavného mesta Bahrajnu, pricestoval dnes skoro ráno aj EastLabs Team, ktorý sa zúčastní ako press partner volebného kongresu AFBF. Ázijská IFBB je aktuálne najdynamickejšie rastúcou zložkou IFBB, má v pláne expandovať do ďalších krajín, čo potvrdili na krátkom meetengu s pezidentom IFBB Rafaelom Santonjom a ďalšími TOP funkcionármi IFBB šejk Abdula bin Rashid al Khalifa, aj jeho "pravá" ruka Ali Hasan Isa al Doseri. V priebehu dnešného dňa pricestujú do Manama aj predstavitelia národných federácií Ázijskej IFBB, zajtra ich čaká kongres, na ktorom si zvolia nové vedenie. _MS10487.jpgJa iba pripomeniem, že EastLabs Team pobudne v Manama do piatku, okrem účasti na kongrese hlavným dôvodom, prečo sme prišli v krátkom čase opäť do Bahrajnu, je dohoda o spolupráci medzi AFBF a EastLabs na rôznych úrovniach.

Igor Kopcek: Sheik Abdula bin Rashid al Khalifa invited EastLabs team to Manama, the capital of Bahrain and we arrived early on the morning. We will attend an electional congress of AFBF (IFBB Asia) as a press partner. IFBB Asia is dominating by the results of international competitions and is planning and expansion to other Asian countries. President of IFBB Rafael Santoja and Sheik Abdula bin Rashid al Khalifa both confirmed this fact. Today the other IFBB representatives will arrive to Manama and tomorrow there will be congress where they will vote for new president of AFBF. EastLabs team will stay in Manama till Friday,the main reason why we came here was to attend the congress but at first we are trying to make and agreement about cooperation between AFBF and EastLabs.

 

 

Diskusia k článku:

AMIX diskusia
Bez predmetu
autor: admin | dátum: 17.04.2013 20:23:35
Kulturistický svet je neuveriteľne malý, neviem, či práve to, že sme dokázali osloviť a nájsť reč s každým, bez ohľadu či je z Európy, Ázie, alebo Ameriky (opravím sa - takmer s každým) je možné považovať sa úspech.
eastlabs
autor: DeFoRt | dátum: 17.04.2013 13:04:06
Klobuk dole pred Eastlabs teamom. Podmanili ste uz cely kulturisticky svet :)
ako ktorých čitateľov
autor: admin | dátum: 17.04.2013 07:42:58
Súhlasím s jednou výhradou - my nie sme rozpočtová organizácia financovaná zo štátneho rozpočtu, takže ak nám má niekto platiť za spoluprácu s nami, zákonite musí vidieť niečo, za čo bude ochotný platiť. Sme Press partner IFBB, takže všetko, čo súvisí primárne aj seundárne s touto federáciou sa objaví aj u nás na webe. A s duálnym jazykovým prostredím toho bude viac.
??
autor: ivanhoe | dátum: 17.04.2013 00:18:27
Prezident IFBB Asia - AFBF šejk Abdullah Bin Rashid Al Khalifaje je isto fasa chalan a k novému vedeniu im gratulujem, ale myslím, že čitateľov by viac potešili správy z domácej scény...napr. skromná reportáž z majstrovstiev Slovenska v silovom trojboji, alebo niečo podobné...