Boj proti distribúcii anabolických steroidov sa sprísňuje PART 3

Boj proti distribúcii anabolických steroidov sa sprísňuje PART 3

Ako bolo už informované, v súvislosti s aktuálnou kauzou obchodovania s anabolicko-androgénnymi steroidmi v regióne Spiša a blízkeho okolia, polícia určite bude postupne zhromažďovať informácie, ktoré by mali pomôcť objasniť celú záležitosť. Aj kvôli tomu je možné, že k danej veci budú vypovedať mnohé osobnosti známe zo sveta kulturistiky a fitness a to nielen z východného, ale aj z iných kútov Slovenska. Prečo? Ako dokazujú aj výsledky dopingových testov zverejnené SADA za rok 2017, dopingové látky z tejto skupiny sú zneužívané predovšetkým v kulturistike - napriek tomu, že od roku 2016 je v platnosti novelizácia trestného zákona zameraná predovšetkým na boj s distribúciou anabolicko-androgénnych steroidov.

K tejto téme sa pre média vyjadril včera na tlačovej konferencii aj krajský policajný riaditeľ Juraj Leško k včerajšej akcii: „V utorok sme počas akcie, ktorej sa zúčastnilo 15 policajtov, v súvislosti s dokumentovaním trestnej činnosti predviedli v Košiciach jednu osobu, známeho kulturistu z Košíc".
Poznámka: aktuálne dnešné informácie potvrdili, že spomínaná osoba z Košíc po vypočutí bola prepustená, vyšetrovanie kauzy zo Spišskej Novej Vsi však pokračuje ďalej.

Kauza neoprávneného zaobchádzania s anabolickými látkami, ktorá uzrela svetlo sveta po minulotýždňovom zásahu polície v Spišskej Novej Vsi, je stále stredobodom pozornosti médií. Minulý týždeň policajné zložky „udreli“ priamo v Spišskej Novej Vsi, zasahovalo 70 policajtov.
„Urobili sme päť prehliadok, z toho dve domové, dve prehliadky iných priestorov a jedného vozidlo. Našli sme rôzne druhy látok s obsahom anabolických a hormonálnych účinkov, zaradené medzi tzv. anabolické steroidy. Ide o viac ako 120 druhov liečiv a farmaceutík,“ dopĺňa Leško.

Polícia zaistila 526 škatuliek liekov, vyše 57-tisíc tabliet a takmer 1280 ampuliek. Ešte minulý týždeň zadržala štyri podozrivé osoby. „Po vykonaní procesných úkonov boli traja ľudia zo zadržania prepustení. Jeden skončil v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči 41-ročnému Jánovi J. zo Spišskej Novej Vsi pre zločin neoprávneného zaobchádzania s látkami s anabolickým alebo iným hormonálnym účinkom.“
Sudca akceptoval návrh na jeho vzatie do väzby a momentálne je v Ústave na výkon väzby v Košiciach. Za túto trestnú činnosť mu hrozí trest odňatia slobody na 5 až 12 rokov.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia