Zaujalo na Facebook-u - Jószayová aj o výsledku Dávida CAPA

Zaujalo na Facebook-u - Jószayová aj o výsledku Dávida CAPA

Andrea JÓSZAYOVÁ

Andrea JÓSZAYOVÁ: Kedy si v skutočnosti víťaz? A kedy si v skutočnosti uspel? Ak sa ti trbliece na hrudi zlatý kov? Otázky na zamyslenie. Posledné týždne boli pre mňa a pre moju rodinu veľmi náročné. September, koniec leta, začiatok nového semestra a príprava na jesennú sezónu pomaly finišuje. No človek mieni, Pán Boh mení. Prišli udalosti, ktoré sú pre mňa a rodinu psychicky veľmi náročné, tak súťaženie z mojej strany neprišlo do úvahy.

Víkend pred EVLS v Prahe sme sa rozhodovali, či vôbec ísť a nastúpiť, keďže posledné týždne prinášali samé problémy a prekážky. No on to nechcel vzdať a nechcel sklamať nikoho a hlavne sám seba. Bez akejkoľvek pomoci v príprave, v diéte, v jej finálnej fáze. Žiaden tréner, poradca, couch. Nie preto, žeby nechcel no vieme, že nič nie je v dnešnej dobe zadarmo. Samotná príprava je finančne veľmi náročná pre jedného, nie to pre dvoch. Preto trebalo ťažiť z toho, čo máme. Tak sme sa dali na to, skúšali, menili no dostali na bodu, odkiaľ sa nedalo pohnúť. A tu pomôže odborné oko tretieho človeka.

Napriek všetkému sa rozhodol, že to nevzdá a nastúpi na EVLS, keď už do prípravy dal toho veľa - či už energie alebo peňazí. Vo štvrtok nad ránom sme vyrazili autom, už sme boli v Prahe ... keď som sa dozvedela o hroznej správe v mojej rodine (nechcem to rozoberať). Položilo ma to! No on ma podržal, dokázal tú situáciu ustáť, aj keď mal deň pred súťažou. Samý stres, nervozita, plač naokolo. Nastúpil v piatok na súťaž. Samozrejme, nedopadlo to podľa našich predstáv - no pravdupovediac, som to akosi čakala.

Nepíšem to preto, aby som ho obraňovala. Bez toho aby sa vyhováral a vyplakával, ako to robí väčšina ľudí na sociálnych sieťach. Prečo forma nedopadla dobre, prečo sa to zalialo. On to prehltol. Tak ako to je. Zaťal zuby a hneval sa sám na seba a nie na iných, keďže situáciu sme mu vtedy vôbec neuľahčovali. Za to mu strašne ďakujem a chcela by som poukázať na to, že nie vždy je vtedy človek víťazom, keď napríklad zvíťazí na akejkoľvek súťaži. Víťazom je aj vtedy, keď dokáže podržať najbližších. Dať im energiu a silu aj v tých najhorších situáciách. Pre mňa je víťazom už teraz!
(poznámka Soňa Kolcunová - reč je o Dávidovi CAPOVI, ktorý po rokoch súťaženia v asociácii a IFBB International, vzhľadom na aktuálnu situáciu nastúpil na súťažné pódium v konkurenčnej federácii a na súťaži 2018 EVLS Prague Amateur skončil na 5. mieste)

Diskusia k článku:

AMIX diskusia