Kristína JURICOVÁ - mladá hviezda svetového fitness zo Slovenska

Kristína JURICOVÁ - mladá hviezda svetového fitness zo Slovenska

Unikátny projekt BikiniFitness Camp sa "presúva" už koncom marca z východu Slovenska do Trnavy. Špeciálna cenová ponuka pre bikinifitnessky - absolventky predchádzajúcich kempov.
Informácie o kempe nájdete v samostatnom článku.

Záujemcovia o miesta na 2018 365GYM BikiniFitness Camp-e Trnava nech kontaktujú šéfredaktorku stránky BikiniFitness.SK SASKIU CAKOCI - saskia.cakoci@gmail.com, prípadne na jej FB osobnom profile

Kristína Juricová. Nehovorte, že ste o nej ešte nepočuli. Vekom juniorská fitnesska, ktorá však už dokázala zvalcovať nejedno pódium medzi ženskými fitnesskami a momentálne ju môžeme bez okolkov zaradiť medzi najlepšie fitnessky na Slovensku. Málokto však vie, že Kika začínala s tancom a že pôvodne nechcela v juniorskom fitness vôbec súťažiť. Práve preto som sa rozhodla vyspovedať aj Kristínu Juricovú. Aké sú teda jej najvýraznejšie výsledky spomedzi šesťdesiatich štyroch súťaží?

  • 1. miesto ... 2011 Pohárová súťaž vo fitness detí Liptovský Mikuláš (fitness dievčatá 10-11r.)
  • 1. miesto ... 2013 Šport Festival Trenčín (fitness dievčatá 12-13 rokov)
  • 2. miesto ... 2014 Majstrovstvá Slovenska vo fitness detí (dievčatá 14-15 rokov
  • 5. miesto ... 2014 Majstrovstvá sveta vo fitness detí (dievčatá 14-15 rokov)
  • 1. miesto ... 2015 Majstrovstvá Slovenska vo fitness detí (dievčatá 14-15 rokov)
  • 2. miesto ... 2015 Majstrovstvá sveta vo fitness detí (dievčatá 14-15 rokov)
  • 3. miesto ... 2015 Majstrovstvá Európy vo fitness detí (dievčatá 14-15 rokov)
  • 1. miesto ... 2016 Majstrovstvá Slovenska dorastencov (fitness dorastenky)
  • 3. miesto ... 2016 Majstrovstvá Slovenska juniorov (fitness juniorky)
  • 2. miesto ... 2016 Majstrovstvá Slovenska žien (fitness ženy OPEN)
  • 3. miesto ... 2016 Majstrovstvá Európy(fitness juniorky nad 163cm)
  • 3. miesto ... 2016 Majstrovstvá sveta juniorov (fitness juniorky nad 163cm)
  • 1. miesto ... 2017 Majstrovstvá Európy (fitness juniorky nad 163cm)
  • 1. miesto ... 2017 Majstrovstvá Európy (fitness ženy nad 163cm)
  • 1. miesto ... 2017 Majstrovstvá sveta juniorov (fitness juniorky nad 163cm)
  • 2. miesto ... 2017 Majstrovstvá sveta žien (fitness ženy nad 163cm)

Kristína JURICOVÁ – fitnesskou od malička

Prvýkrát sme ju na pódiu mohli vidieť už v roku 2009. Vtedy deväťročná Kika sa však ešte pKristina Juricovaredtým rok venovala tancu, ktorý bol pre ňu však postupom času „slabá“ aktivita. Vtedy však prišiel nápad s detským fitness. „Som veľmi rada, že tento nápad prišiel. Nakoľko som začínala v detskom fitness, mám naň doslova kopec krásnych spomienok, či už z nespočetného množstva tréningov, súťaží alebo vystúpení. Boli to také bezstarostné časy, na ktoré spomínam len veľmi šťastne,“ hovorí Kristína.

Už v detskom fitnesse sa však „vyprofilovala“ na talentovanú a perspektívnu fitnessku o čom svedčia aj jej výsledky, Už pred svojimi pätnástimi narodeninami sa stihla stať majsterkou Slovenska, vicemajsterkou sveta a dvakrát druhou vicemajsterkou Európy.

Po detskom fitness pokračovala Kika aj do juniorského, kde zažiarila doteraz najvýraznejšie. „Spočiatku som nechcela ísť súťažiť ďalej. Moja predstava bola veľmi jednoduchá – chcela som trénovať menšie deti, no rodičia a trénerka ma prehovorili, aby som to skúsila,“ vysvetľuje Kika.

Prechodom z detského fitness do juniorského sa veľa vecí zmenilo a tak začiatky neboli jednoduché. V detskom fitness si Kika na porovnávanie postavy vždy obliekala čierne plavky jednotného strihu a pózovala bosá. V juniorskom fitness sú plavky farebné a rôznorodé a pózuje sa v topánkach na opätku. Ako zvládla novú prezentáciu na pódiu? „Bola to poriadna zmena,“ smeje sa Kika pri týchto spomienkach, „mala som strach najmä z topánok, pretože predtým som nemala veľa príležitostí chodiť v nich, no je to sila zvyku a teraz to už beriem ako samozrejmosť. No a výber plaviek bol úžasný, lebo som mala možnosť sama si vybrať, čo sa mi páči,“ povedala v rozhovore Kika.

Úplné znenie článku nájdete na našom partnerskom projekte BikiniFitness.SK
Kristina JURICOVA

Diskusia k článku:

AMIX diskusia