V Činkárni Čambal sa konal prvý Veľký predsúťažný seminár

V Činkárni Čambal sa konal prvý Veľký predsúťažný seminár


Takmer 70 ľudí z rôznych končín Slovenska prišlo v sobotu, 18. augusta 2018 do Činkárne Čambal Petržalka, kde sa konal historicky prvý Veľký predsúťažný seminár realizovaný na Slovensku. Prečo získal označenie veľký? Dôvodom bola aj skutočnosť, že program bol pripravený tak, aby 5-6 hodín prednášok a diskusií s lektormi priniesol účastníkom veľké množstvo informácií využiteľných hlavne v predsúťažnej príprave a aj v deň súťaže. V rôznych nomináciách, bez ohľadu na to, ktorá federácia danú súťaž organizuje.
Myšlienku semináru podporila v pozícii hlavného partnera spoločnosť AMIX Nutrition (vďaka čomu účastníci nemuseli platiť žiadne poplatky, navyše získali bonusovú zľavu na nákup v obchode FitnessHosue Store - ten sa nachádza v priestoroch Činkárne Čambal, majiteľkou je Pavlína BRUSSMANNOVÁ), EastLabs.SK, FitnessTreneri.SK a spoločnosť FitnessŠkola s.r.o., ktorá sa organizačne podieľa na realizácii Trénerských kurzov Milana ČÍŽEKA a BikiniFitness Camp-ov Saskie CAKOCI.
Účastníkov seminárom sprevádzala osvedčená dvojica lektorov z Čiech - Lukáš ROUBÍK a Vít SAHULA, do ich prezentácie aktívne vstupovala dvojica Marián ČAMBAL a Igor KOPČEK.
Predsutazny seminar Cinkaren Cambal
"Kto sleduje portál EastLabs.SK určite zaregistroval môj názor, že v súčasnej situácii by ďalšiemu progresu v súťažnej kulturistike a fitness mohla pomôcť edukácia", povedal pre náš portál Igor KOPČEK, ktorý spoločne s Mariánom ČAMBALOM rozhodujúcou mierou prispeli k organizácii semináru. "Úpadok záujmu o súťaženie v nominácii kulturistika je jasne pozorovateľný na súťažiach asociácie (poznámka - na IFBB Slovenskom šampionáte v roku 2016 súťažilo viac ako 90 kulturistov a klasických kulturistov, v tomto roku ich bolo 29), myslím, že aj v ostatných federáciách pôsobiacich na Slovensku by organizátori uvítali, ak by na nimi realizovaných súťažiach súťažilo viac súťažiacich. Bez ohľadu na to, či sa jedná o nomináciu kulturistika, men´s physique, bodyfitness, alebo fitness súťažiaci musia prichádzať na súťaže nielen v zodpovedajúcej forme, ale aj s jasnou informáciou, čo od nich rozhodcovia očakávajú, aké sú hodnotiace kritéria, na čo rozhodcovia upriamujú svoju pozornosť, čo rozhoduje o ich úspechu/neúspechu. To všetko sa rieši na projekte Saskie CAKOCI BikiniFitness Camp komplexne pre jednu, jedinú nomináciu - nastal čas posunúť sa ďalej."
Predsutazny seminar Cinkaren Cambal
"Spoločne s Igorom roky pôsobíme vo svete fitness", doplnil Kopčeka Marián ČAMBAL, spolumajiteľ "Mekky bodybuildingu a fitness" na Slovensku, ktorou sa od tohto roku stala Činkáreň Čambal na Znievskej ulici v Petržalke - Bratislava. "Ako trénera som ho oslovil ešte v roku 2006 a za 10 rokov spolupráce iba raz, jediný raz som sa zo súťaže nevracal s cenným kovom. Spoločne sme ako dvojica zverenec/tréner absolvovali TOP súťaže amatérskej aj profesionálnej scény, hľadali sme postupy a formy prípravy tak, aby som nastupoval na každú nasledujúcu súťaž o niečo lepší, so stále menším a menším počtom nedostatkov a chýb, ktoré dávali výhodu mojim súperom. Igor hľadal informácie, spoločne sme ich analyzovali, učili sa ich využívať v praxi. Často sme prichádzali na to, že výsledky štúdií (poznámka - tie sa v súčasnosti často používajú ako hlavný argumentačný faktor na podporu rôznych tvrdení vo svete fitness/bodybuilding-u) sa v mojom prípade a v prípade mojich a Igorových zverencov vôbec nepotvrdili. Aj tam, kde cieľom bola dopingová bezúhonnosť na súťaži.
Myslím si, že neexistujú nové a staré formy prípravy na súťaže, sú len formy ktoré vyhovujú/nevyhovujú súťažiacim, ktorých pripravujete, alebo ktorí sa pripravujú sami. A ako sa môžete rozhodnúť, akú formu prípravy zvoliť, ak nemáte komplexné informácie?
Keď sme sa rozhodli s Igorom angažovať sa v projekte Veľký predsúťažný seminár, museli sme nájsť už iba jeho formu a obsah - optimálny priestor nám totiž poskytla na to zriadená miestnosť v rámci našej Činkárne Čambal Petržalka."
Predsutazny seminar Cinkaren Cambal
"Forma a obsah sú rozhodujúce pre úspech akéhokoľvek semináru. Aj toho, ktorý je venovaný súťaženiu. Súčasná situácia opäť ukazuje, že nie umením prísť na súťaž v skvelej forme a ... pohorieť na dopingovom teste.", pokračoval Kopček. "Podstatne väčšou výzvou je dosiahnuť a udržať si skvelú, často víťaznú formu aj bez dopingovej podpory. Na to treba mať veľké množstvo reálnych informácií z rôznych zdrojov, poznať formy prípravy používané nielen TOP atlétmi domácej scény, ale aj v zahraničí - jednoducho venovať sa sústavne problematike prípravy na súťaže pre rôzne nominácie, učiť sa, vzdelávať sa. A najľahšie sa informácie získavajú "spracované" vo forme, ktorú vám ponúkajú vzdelávacie projekty - semináre, kempy. S Mariánom si určite nemyslíme, že práve my dvaja sme tí najlepší z najlepších vo všetkom, čo robíme. Aj my máme svoje hranice - aj v znalostiach, v prezentácii, v príprave atraktívnych prezentácií atď. To je jeden z dôvodov, prečo sme sa pri organizácii prvého predsúťažného semináru na Slovensku spoliehali na schopnosti lektorov z Čiech. Lukáš ROUBÍK a Vít SAHULA majú v tomto smere dostatok skúseností, v Svazu kulturistiky a fitness České republiky pôsobia v rámci komisie, ktorá sa venuje práci s mládežou, hlavne vďaka nim mal seminár vysokú obsahovú úroveň a myslím, že bol pre zúčastnených reálnym prínosom."
"Teší ma, že medzi zúčastnenými boli súťažiaci z rôznych federácií, začiatočníci aj ostrieľaní športovci zo všetkých nominácií", pokračoval Igor KOPČEK,  "a aj keď pre ženy (presnejšie pre bikinifitness a wellness fitness) je špeciálne určený projekt Saskie CAKOCI BikiniFitness Camp, nezabudlo sa ani na ne. Samozrejme, potešila nás prítomnosť osobností z našich športov v Činkárni Čambal. Koho?"

"Karin ANTOVSKEJ, Alžbety PEŤKOVEJ, Michaely PAVLEOVEJ, Petra KOVÁČA, Petra BELLU, potešila nás aj podpora od TOP atlétov/funkcionárov zo združenia Elite PRO Slovakia - Alexandra HLOBIKA, Michala KRIŽÁNKA, Adely ONDREJOVIČOVEJ (tí absolvovali v Činkárni Čambal tréning a mali tam "zraz" pred začiatkom jesennej súťažnej sezóny). Hostia, ktorým touto cestou ďakujem, dali projektu Veľký predsúťažný seminár punc dôveryhodnosti, určite je v pláne realizovať ho aj pred jarnou súťažnou sezónou 2019."
Predsutazny seminar Cinkaren Cambal

"Súhlasím s Igorom", nadviazal na Kopčeka spolumajiteľ Činkárne Čambal Petržalka Marián ČAMBAL. "Veľký predsúťažný seminár splnil cieľ, ktorý sme si stanovili - prispel k propagácii Činkárne, pritiahol pozornosť fitness/bodybuilding komunity a oslovil tých, ktorí majú záujem súťažiť resp. pripravovať súťažiacich. Zdôrazním, že bol to prvý zo série seminárov a kempov, ktoré máme v pláne v spolupráci aj so Saskiou CAKOCI, Milanom ČÍŽEKOM a Igorom KOPČEKOM zo spoločnosti FitnessŠkola s.r.o. v priestoroch Činkárne Čambal Petržalka realizovať. Vďaka včerajšej akcii máme reálne podnety, ako ich úroveň zlepšiť, zvýšiť komfort účastníkov. Tým, ktorí podporili Veľký predsúťažný seminár patrí naše poďakovanie - adresujem ho zvlášť spoločnosti AMIX Nutrition a lektorskej dvojici Lukáš ROUBÍK - Vít SAHULA. Pripomeniem, že venovať pozornosť chceme aj kondičným formám posilňovania, kondičnej kulturistike/fitness.
Pre priaznivcov týchto aktivít v Činkárni Čambal Petržalka plánujeme ďalšie edukačné akcie aj stretnutia s hviezdami z našich športov. Sledujte portál EastLabs.SK, informácie o nich získate z prvej ruky".

Čo sa zrealizuje v Činkárni Čambal Petržalka?

Diskusia k článku:

AMIX diskusia