Magdaléna FEJFAROVÁ - z BikiniFitness Camp-u ku zlatu na IFBB Svetovom šampionáte

Magdaléna FEJFAROVÁ - z BikiniFitness Camp-u ku zlatu na IFBB Svetovom šampionáte

BikiniFitness Camp
Saskia CAKOCI: projekt BikiniFitness Camp vstupuje do 4. roku svojej existencie, počas ktorej ho absolvovali bikinifitnessky, súťažiace z nominácie wellness fitness, trénerky/tréneri, aj rozhodkyne/rozhodcovia z rôznych federácií. Zo Slovenska, Poľska, Česka, Írska, Rakúska aj Veľkej Británie.
V tomto roku sme vďaka pozvaniu Martina "Dvora" DVOROŽŇÁKA s projketom BikiniFitness Camp po prvý krát zavítali aj do Prahy, kde sa ho zúčastnilo hneď niekoľko talentovaných bikini a wellness fitnessiek. Jednou z nich bola aj Magdaléna FEJFAROVÁ, ktorá ma upútala už len tým, že sa na bikinfitness súťaženie pripravovala sama. Za jej chrbtom nestála žiadna trénerka či tréner, spoliehala sa len na svoje znalosti a skúsenosti, ktoré získala počas siedmich rokov silového tréningu.
So súťažením začala až na jeseň 2017, ale rok 2018 mal byť pre ňu prelomový - aj to bol dôvod, prečo využila príležitosť a skúsenosti prišla získavať aj na už spomínaný projekt BikiniFitness Camp (ten sa v Prahe zopakuje aj v apríli 2019). Oplatilo sa! Igor KOPČEK (v pozícii lektora) veľmi rýchlo spoznal jej potenciál a presvedčil ju, aby súťaženie skúsila nielen na domácej scéne.

Navrhol jej chuť TOP medzinárodnej súťaže si vyskúšať na 2018 IFBB Majstrovstvách sveta žien v Bialystoku a následne sa vrhnúť do finálnej prípravy - na 2018 IFBB Majstrovstvá sveta junioriek.

"Fejfarovú som pozorne sledoval už v Bialystoku, kde v mimoriadne silnej konkurencii bez zaváhania zvládla elimináciu a aj semifinále.", povedal o Magdaléne Igor KOPČEK. "13. miesto bolo pre ňu inšpiráciou, hovoril som s ňou po súťaži na bankete a ... v podstate nič závažného som jej nemohol vyčítať. Dodám, že vo svojej kategórii na IFBB Svetovom šampionáte žien patrila k trojici najlmadších účastníčok. Ak by som jej mohol niečo vytknúť, bez váhania to tak urobím! Roky sa už nevenujem súťažiacim v rozsahu, ako to bolo do roku 2013 (poznámka Sakia Cakoci: občas sa dá ale presvedčiť, aby pomohol niekomu s prípravou - môžete mi veriť). Aj to mi umožňuje udržiavať si potrebný nadhľad, nezaujato analyzovať chyby a následne na ne upozorňovať.
Magdaléna počas BikiniFitness Camp-u patrila k najaktívnejším a keď sme ju spoločne so Saskiou a lektorkou Zuzanou NIŠČÁKOVOU upozornili na príležitosť, bez váhania ju využila. Zlato z kategórie a druhá priečka z absolútneho poradia (poraziť ju dokázala iba Natalia CZAJKOWSKA z Poľska, ktorá má zlato aj z Bialystoku) na Svetovom šampionáte junioriek v bikinifitness je dôkazom, že naše videnie sa od videnia väčšiny rozhodcov príliš nelíši. Touto cestou jej k úspechu opätovne gratulujem, je to veľký úspech."

Pozornosť Magdaléne FEJFAROVEJ venovala v samostatnom článku aj Soňa KOLCUNOVÁ - článok bol aktuálne zverejnený na partnerskom projekte BikiniFitness.SK. Skôr, ako sa do neho začítate ponúkam vám jednu z fotografií, ktoré sú súčasťou spomínaného článku - aby bolo jasné, akou cestou si musela prejsť za spomínaných 7 rokov a koľko síl musela na dosiahnutie spomínaného úspechu vynaložiť.

Magdaléna FEJFAROVÁ - nemala by uniknúť vašej pozornosti

Účastníčka projektu 2018 BikiniFitness Camp v Prahe Magdaléna Fejfarová má za sebou veľmi úspešnú súťažnú sezónu. Začínala práve na kondičných súťažiach (tzn. súťažiach pre nováčikov), ktoré by boli veľkým plusom aj pre Slovákov – aj vďaka nim majú v Česku novú juniorskú Majsterku sveta, druhú v asbolútnom poradí!

Magdaléna FEJFAROVÁ – začiatky boli ťažké

Dvadsaťdvaročná Magdaléna sa trénuje sama a pochádza z malej dedinky pri českom meste Beroun. Dnes žije v Prahe a jej posledným famóznym výsledkom bolo víťazstvo vo svojej kategórii na Majstrovstvách sveta juniorov.

„Cvičiť som začala v pätnástich rokoch, pretože som mala nadváhu. Tým hlavným impulzom bolo však to, že som sa zamilovala a chcela som sa zapáčiť,“ vysvetľuje Magdaléna.

Jej pohybové začiatky boli doma pri videách a keďže sa Magdaléna hanbila, nechcela, aby ju pri cvičení niekto videl. Kvôli nedostatku sebavedomia chodila počas strednej školy aj ku psychologičke, pretože pre ňu problém predstavovalo aj vystupovanie pred ľuďmi.

„Na vysokej škole som si v rámci telesnej výchovy zvolila posilňovanie a začala som sa zoznamovať s cvičením pred ľuďmi. Keď som potom študovala vo Francúzsku, chodila som do posilky na internáte, kde som bývala,“ vysvetľuje svoju zložitú cestu do posilňovne Magdaléna.
Magdaléna Frejfarová
Na celú cestu, počas ktorej menila svoje telo na súťažnú formu spomína Fejfarová s láskou a pýchou. Príprava na súťažné pódiá jej nevštepila len zdravé sebavedomie ale naučila ju aj mnoho o jej vlastnom tele. „Teraz už viem, že všetko je možné, pokiaľ človek naozaj chce. Utvrdila som sa v tom, že som disciplinovaná, cieľavedomá a viem, akú mam pevnú vôľu,“ hovorí Magdaléna.

Práve počas už spomínaného štúdia vo Francúzsku sa Magdaléna rozhodla aj súťažiť. „Som ten typ človeka, ktorý potrebuje mať pred sebou neustále nejaký cieľ, za ktorým ide. Na začiatku vysokej to bolo dostať sa do Francúzska a po tom, čo som si tento cieľ splnila, musela som si nájsť niečo nové. Niečo, prečo budem každý deň vstávať z postele,“ hovorí Magdaléna.

V tom čase už sledovala dnes profíčku Evu Havelkovú a začala nahliadať do sveta súťaženia. „Zisťovala som si čoraz viac a aj vzhľadom k tomu, že som bola v mladšom veku tučnejšia som si chcela tak trochu dokázať, že na to mám a zapadám do nejakého „ideálu“,“ vysvetlila nám Magdaléna.

Do úvahy jednoducho pre Fejfarovú neprichádzala žiadna iná kategória ako bikinifitness - spojenie ladnosti a sily predstavuje pre čerstvú majsterku sveta ideál a cieľ. „Moja rodina mala zo začiatku strach, či to nebude ohrozovať moje zdravie, ale myslím, že postupom času som im dokázala vysvetliť a naviac videli moje zapálenie a vášeň, ktorú pre fitness mám. Takže asi nemali inú možnosť ako podporovať ma,“ smeje sa Magdaléna. Podporovali ju aj priatelia, no stretla sa aj s odsudzovaním tohto športu pre ženu, no toto už berie Fejfarová skôr ako súčasť súťaženia a za dôležité pokladá to, čo si o sebe myslí ona sama.

Plné znenie tohto skvelého článku od Sone KOLCUNOVEJ nájdete na našom partnerskom projekte BikiniFitness.SK

Diskusia k článku:

AMIX diskusia