Niščáková urobila prvý krok – čo by mohlo nasledovať?

Niščáková urobila prvý krok – čo by mohlo nasledovať?

Fitness workshop
Spoločnosť FitnessŠkola s.r.o. pôsobí na Slovensku od roku 2016 a za ten čas sa etablovala predovšetkým v projektoch Saskie CAKOCI BikiniFitness Camp a trénerských kurzoch Milana ČÍŽEKA Inštruktor Bodybuilding a Fitness. Pravdou ale je, že ciele ľudí, ktorí sa podieľajú na pozícií organizátorov a lektorov týchto projektov sú ďaleko väčšie.
„Áno, je to tak, rozvíjať chceme aj ďalšie projekty, ktoré máme zatiaľ v hlavách, resp. tie realizovateľné už aj na papieri“, povedala pre náš portál Saskia CAKOCI, spolumajiteľka spoločnosti FitnessŠkola s.r.o. "Spoločne s Igorom KOPČEKOM, priateľmi v Poľsku, Maďarsku aj na Slovensku už cca rok hovoríme o tzv. Letnom tréningovom campe pre fitness deti. Viem, že Zuzana NIŠČÁKOVÁ patrí medzi najaktívnejšie trénerky/organizátorky edukačných akcií na Slovensku s touto tématikou – pochopiteľne, hlavne pre členov svojho klubu. Veď už v roku 2012 vo Zvolene zorganizovala pre členky svojho klubu a ich rodičov workshop s Natáliou LENÁRTOVOU a Igorom KOPČEKOM.
Navyše, v tomto roku sa stala kmeňovou lektorkou na BikiniFitness Camp-och, aj preto spoločne hľadáme ďalšie a ďalšie možnosti na vzájomne výhodnú spoluprácu. Workshop, ktorý Zuzana zorganizovala pre viac ako 30 detí plus cca 20 rodičov tento weekend vo Zvolene, workshop, ktorého sa zúčastnili aj lektori FitnessŠkola s.r.o. a skúsený tréner a propagátor naturálneho bodybuilding-u Peter WINKLER, je úvodnou akciou, ktorou by sme chceli prispieť k edukácii aj v segmente detského fitness.

„Keď som pri ceste do Zvolena hovoril s Mariánom PREZBRUCHÝM a Saskiou CAKOCI (práve oni na workshope zorganizovanom Zuzanou Niščákovou pôsobili v pozícii lektorov) o pozitívach akcií, za ktorými stojí Zuzana, spomenul som aj rok 2012 – práve vtedy som sa stretol spolu s Natáliou vo Zvolene po prvý krát s Tatianou KOŽUCHOVOU, (členkou TŠK F.R.E.S.H. bola cca 10 rokov), o ktorej som bez váhania prehlásil, že má obrovský potenciál pre fitness.", povedal Igor KOPČEK. "Ten naplnila v nasledujúcich rokoch, dokonca určitý čas spolupracovala s nami ako externá redaktorka EastLabs a písala o detskom fitness.
Slovensko sa rado stavia do pozície krajiny „ktorá dala IFBB svetu detské fitness“, pravdou ale je, že všetko stojí/padá na aktivitách dvoch, troch štyroch nadšených tréneriek. A tie nepôsobia v Bratislave, alebo v druhom najväčšom meste Slovenska, v Košiciach. Zuzana NIŠČÁKOVÁ, Mariana HOLBOVÁ, Jelena MLESHCHENKO, v tomto roku aj LEHOTSKÁ – to sú tie, ktorých zverenkyne sa presadili aj na medzinárodnej scéne.
S prvými troma sa pravidelne stretávam a rozprávam, viem, na aké otázky hľadajú odpovede nielen ony, ale aj rodičia ich zverenkýň. Workshop Zuzany NIŠČÁKOVEJ dopadol nad očakávanie dobre – Zuzana je schopná organizátorka, Marián, Saskia aj Peter počas krátkej doby ukázali čo-to zo svojich znalostí, deti získali ďalšiu motiváciu.
A my sme získali spätnú väzbu a už teraz viem, že Zuzana zorganizuje pre fitness deti čoskoro ďalší workshop. Oceňujem aj skutočnosť, že získali sme ďalšie reálne podnety pre obsahové naplnenie programu už spomínaného Letného tréningového campu pre fitness deti."

Zuzana Niščáková – prečo workshop pre fitness deti?

„Lebo pracujem s deťmi a mládežou celý život v oblasti ich športového a tanečného vzdelávania.“, odpovedala na jednoduchú otázku Zuzana. „Deti sú krásne, čisté, úprimné dušičky, dobre sa medzi nimi cítim, vidím v nich veľký potenciál. Pomáham im rásť športovo, rozvíjať sa po každej stránke. A dávajú mi neskutočnú spätnú väzbu svojimi výkonmi aj správaním. Tá radosť z akéhokoľvek menšieho či väčšieho úspechu na súťaži, ale aj na bežnom tréningu, je pre mňa motiváciou ísť ďalej a ponúkať im stále niečo nové. Niečo, čo im pomôže pri plnení si športových snov.
Náš klub TŠK F.R.E.S.H je síce najúspešnejším na Slovensku v detskom fitnes, ale stále máme rezervy a máme čo zlepšovať. Preto teraz využívame nesúťažné obdobie aj na takéto doplnkové vzdelanie, ktoré na slovenskom „fitnes trhu“ v ponuke nie je.
Vždy si budem vyberať pre svoje deti a svojich členov len to najlepšie, a to platí aj o takýchto aktivitách, témach workshopov a lektoroch, ktorých oslovím.“


Diskusia k článku:

AMIX diskusia