Čo je Hall of Fame - Sieň slávy kulturistiky a fitness na Slovensku?

Čo je Hall of Fame - Sieň slávy kulturistiky a fitness na Slovensku?

Už čoskoro informácie o prvých členoch Hall of Fame - Slovenskej siene slávy v kulturistike/fitness, ktorá vzniká vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition.
Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Už pár týždňov priaznivcov kulturistiky a fitness na Slovensku upozorňujeme na skutočnosť, že počnúc rokom 2022 aj na Slovensku bude Hall of Fame - Sieň slávy kulturistiky a fitness na Slovensku. Tak, ako v prípade bodovacej súťaže AMIX EastLabs Best, aj v prípade projektu Hall of Fame - Sieň slávy kulturistiky a fitness na Slovensku, za touto myšlienkou hľadajte členov EastLabs Team-u.

Prečo Hall of Fame?

"Ešte ako člen SAFKST som pozorne čítal Zákon o športe 440/2015 Z.z.", povedal Igor KOPČEK. "V tomto Zákone je v paragrafe 56 uvedené aj to, že vláda Slovenskej republiky môže za mimoriadne športové výkony, prípadne mimoriadne zásluhy v oblasti športu, udeliť niektorý zo štyroch čestných štátnych titulov:

  • Majster športu
  • Zaslúžilý majster športu
  • Zaslúžilý odborník v športe
  • Zaslúžilý pracovník v športe

Sám som v roku 2018 a v roku 2019 písal na Sekretariát SAFKST v tejto súvislosti, reakciu poznáte - v SAFKST, napriek tomu, že máme tu Svetové šampiónky a Svetových šampiónov, Absolútnych Majstrov/Majsterky Európy a Majstrov/Majsterky Európy, víťazov prestížnych súťaží, organizátorov súťaží, obetavých funkcionárov a aj úspešných trénerov v dôchodkovom veku, ani jeden z nich nebol vedením p. Mlsnu navrhnutý počas piatich rokov jeho vlády na niektorý zo spomínaných čestných titulov." 

čestný titul v športe

"V roku 2021 nás nečakane opustil Šaňo ŠVARBALÍK, ktorý roky bol aj riaditeľom a čestným riaditeľom bodybuilding a fitness súťaží organizovaných vo Vranove nad Topľou", pokračoval Igor Kopček. "Bol dušou kulturistiky a fitness vo Vranove nad Topľou. Vtedy som si uvedomil, že nikto tu nebude večne a aj tým, ktorí sa reálne roky venujú a pôsobia v kulturistike a fitness, je potrebné vzdať úctu a rešpekt. Najlepšie ešte za ich života. S priateľmi, s ktorými pôsobím v EastLabs Team-e, s ďalšími, s ktorými od prelomu rokov 1978/1979 sledujem svet kulturistiky (a ktorí nám pomáhali s organizáciou resp. podporou súťaží AMIX Patriot Cup Vranov), sme sa niekoľkokrát rozprávali aj o tejto téme a výsledok poznáte - na stránkach portálu EastLabs.sk sme vytvorili podkategóriu Hall of Fame, Sieň slávy kulturistiky a fitness Slovenska, do ktorej v tomto roku pribudnú prví členovia. Samozrejme, v Sieni slávy kulturistiky a fitness na Slovensku pozornosť budeme venovať aj histórii kulturistiky v Československu, ale aj vo svete."

Kto má šancu stať sa členom Hall of Fame?

V podstate každý, kto je pôvodom zo Slovenska (tzn. narodil sa kdekoľvek na Slovensku, za akú krajinu následne súťažil už nie je podstatné), získal opakovane výnimočný výsledok na domácej, alebo medzinárodnej bodybuilding súťažnej scéne, alebo zásadným spôsobom prispel k rozvoju kulturistiky a fitness na Slovensku/Československu. V tomto roku je primárnym cieľom naplniť Hall of Fame - Sieň slávy kulturistiky a fitness prvými menami, členovia by mohli byť vyberaní aj na základe týchto kritérií:

  • prvý Majster Slovenska/Československa v kulturistike
  • prvá Majsterka Slovenska/Československa v kulturistike
  • prvý/prvá medailista/medailistka z Majstrovstiev Európy/Sveta
  • prvý/prvá Majster/Majsterka Európy/Sveta
  • prvý/prvá účastník/účastníčka Olympia Weekend-u
  • prvý/prvá víťaz/víťazka Arnold Classic resp. absolútny víťaz Arnold Classic
  • tréner prvého/prvej Majstra/Majsterky Európy/Sveta
  • TOP funkcionár pôsobiaci v Československom zväze kulturistiky do roku 1992
  • prvý prezident samostatnej Slovenskej federácie kulturistiky a fitness
  • súťažiaci/súťažiaca, ktorý/ktorá opakovane na medzinárodnej bodybuilding scéne dosiahol/dosiahla TOP výsledky atď.

Kto bude rozhodovať o členstve v Hall of Fame?

"V tomto roku výhradne členovia EastLabs Team-u, v rokoch nasledujúcich predovšetkým členovia Hall of Fame - tí si budú môcť vyberať z "ponuky", ktorú pre nich pripravia členovia EastLabs Team-u nielen na odporúčanie členov Hall of Fame, ale aj fanúšikov kulturistiky a fitness na Slovensku. Sám kulturistiku sledujem od prelomu rokov 1978/1979 tzn. cca 13-14 rokov existencie kulturistiky a fitness na Slovensku a v Československu poznám iba z rozprávania starších, resp. z dobových materiálov. Aj preto považujem za rozumné, aby o potencionálnych kandidátoch rozhodovali aj aktuálni pamätníci.", ukončil Igor Kopček.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia