Úspech Slovenska aj na Majstrovstvách sveta vo fitness detí

Úspech Slovenska aj na Majstrovstvách sveta vo fitness detí

2015 IFBB World Children Fitness Championships - taký je plný názov súťaže, ktorá sa predchádzajúci víkend konala v Srbsku, v Novom Sade a na ktorej nastúpili aj súťažiaci zo Slovenska. A boli veľmi úspešní! Veď v konkurencii 124 súťažiacich z 11 krajín sveta získali prvenstvo v Pohári národov, ale aj 3x zlato a 3x striebro v individuálnych kategóriách.

Pripomeniem, že s detským fitness sa spája meno pána Gabrhela (ten zorganizoval na Slovensku prvú súťaž určenú pre túto vekovú kategóriu), ale skutočný rozvoj detského fitness na Slovensku sa spája predovšetkým s menom Gabiky Mlsnovej - tá ako uznávaná fitness šampiónka sa angažovala v nasledujúcom období ako rozhodkyňa, prispela rozhodujúcim podielom k vytvoreniu pravidiel (tie s minimálnymi zmenami akceptovala aj IFBB), ale predovšetkým bola veľkým motivačným vzorom pre všetky deti, ktoré začínali s fitness (veď kto by sa nechcel vyrovnať Svetovej šampiónke?).
Po zmene vedenia SAKFST Gabiku na poste vystriedala Anka Mozoláni, ktorej pomáhajú mnohé trénerky detí - fitnessiek (a už aj fitnessákov) z rôznych kútov Slovenska. Potešujúce je, že stále viac a viac sa v detskom fitness na Slovensku angažujú organizátorsky aj ďalšie osobnosti (napríklad súťaž v Košiciach v minulom roku zorganzovala aj aktuálna repre trénerka žien Natálie Lenártová).


Detské fitness už má svoje hviezdy - svet registruje meno Maďarky Reginy Benko (tá zvíťazila v roku 2010 na svetovom šampionáte vo vekovej kategórii 8-9 rokov a víťazila aj v nasledujúcich piatich rokoch, postupe vo vekovo vyšších kategóriách), alebo Slovenky Nelly Novodomskej (tá po úvodnom striebre v roku 2011 v kategórii do 7 rokov v nasledujúcich rokoch získala štyrikrát zlato), v tomto roku sa práve vďaka bezkonkurenčnej voľnej zostave k pozoruhodným šampiónom zaradil aj Rus Dobrynya Evthukov (víťaz kategórie fitness chlapcov do 12 rokov), určite nás teší, že v Novom Sade sa darilo aj ďalším dievčatám chlapcom zo Slovenkska. Aké boli konečné výsledky šampionátu?





Diskusia k článku:

AMIX diskusia