Šéfredaktor časopisu Flex podľahol ťažkej chorobe

Šéfredaktor časopisu Flex podľahol ťažkej chorobe


Šéfredaktor amerických magazínov Flex, Muscle & Fitness, Muscle & Fitness Hers a Mens Fitness Shawn PERINE (51 rokov) podľahol rakovine pľúc. Informáciu o tejto smutnej udalosti včera priniesli US médiá venujúce sa téme kulturistiky a fitness.

Pre novinársku kariéru Shawna Perina bol určujúci rok 2002, kedy vytvoril web stránku IronAge.us, na ktorej prezentoval články venujúce sa histórii bodybuilidngu. Články, ktoré tu publikoval, onedlho zaujali jedného z redaktorov magazínu Flex a od toho bol už len krôčik k zoznámenie s Petrom McGoughem - ten vtedy stál na čele časopisu Flexu v úlohe šéfredaktora.
Z pôvodnej externej spolupráce na voľnej nohe sa Shawn PERINE v redakcii čoskoro prepracoval na pozíciu senior redaktora, kde mal príležitosť pôsobiť pod vedením zakladateľa Weider Publications Joea WEIDER. V nasledujúcich rokoch sa Shaw spolupracoval s Arnoldom Schwarzeneggerom, Francom Columbom, alebo Louom Ferrigno.

Ľudia, ktorí Shawna Perina poznali osobne, na neho spomínajú ako na človeka, ktorý žil zdravým životným štýlom, nikdy nefajčil ani neholdoval alkoholu. Napriek tomu sa mu vážna choroba nevyhla a boj s ňou nakoniec prehral. Pripomeniem, že so Shawn PERINE sa opakovane stretávali aj členovia EastLabs Teamu, ktorí pre Flex dodávali fotografie z amatérskych súťaží a profesionálnych súťaží konaných v Európe.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia