Holota aj s Križánkom v rebríčku ankety 2021 Športovec roka Slovenska

Holota aj s Križánkom v rebríčku ankety 2021 Športovec roka Slovenska

Už čoskoro informácie o prvých členoch Hall of Fame - Slovenskej siene slávy v kulturistike/fitness, ktorá vzniká vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition.
Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Anketa Športovec roka na Slovensku je médiami pozorne sledovaná a nebolo tomu ináč ani v tomto roku. Rok 2021 je pre projekty EastLabs.SK aj BikiniFitness.SK výnimočný. Dôvod? Okrem mňa členstvo v Klube športových redaktorov získal aj Igor KOPČEK. Ja som sa do hlasovania v ankete Športovec roka Slovenska ešte nezapojila, Kopček si nenechal ujsť príležitosť a myslím, že zásadným spôsobom pripomenul športovým redaktorom (a aj fanúšikom), že na Slovensku stále máme aj úspešných kulturistov a fitness súťažiace.

"Členstvo v Klube športových redaktorov posunulo činnosť, ktorej sa spoločne s kolegami venujeme desiatky rokov, na vyšší level.", povedal pre náš portál Igor KOPČEK. "Myslím, že okrem Ľuda MAJORA a Borisa BARDOŠA z bývalej redakcie Muscle&Fitness, nikto nesledoval bodybuilding/fitness scénu na domácej, ale aj medzinárodnej scéne na Slovensku pozornejšie, ako dievčatá z BikiniFitness.SK (reč je o Kolcunovej, Labudovej, Fedorovej a spol.), prípadne EastLabs.SK (Csontos, Kvasničková a spol.). V tomto roku, ako dôsledok udalostí, ktorých som súčasťou od roku 2019, sme sa rozhodli požiadať o členstvo v rodine športových novinárov. Po preverení našich aktivít akceptovali nás na domácej, ale aj medzinárodnej platforme.

Jedným z benefitov, ktoré môžeme vďaka tomu využiť, je aj možnosť zapojiť sa do hlasovania za tých športovcov v ankete Športovec roka na Slovensku, ktorých považujeme za najlepších z najlepších. Samozrejme, príležitosť som využil a v mojom rebríčku som sa orientoval predovšetkým na základe významu súťaže, na ktorej daný športovec dosiahol TOP výsledok, výnimočnosti daného výsledku a odozvy, ktorú tento športovec vyvolal nielen na domácej, ale aj medzinárodnej scéne. Samozrejme, kulturistika a fitness sú mi najbližšie, takže priamo v ankete som hlasoval za trojicu Križánek - Holota - Palovič - Tatarka, v TOP zozname som mal aj ďalších športovcov z našich športov."

Konečné výsledky ankety

V rámci ankety sa vyhodnocovali nielen športovci celkovo, ale aj športovci z olympijských a neolympijských športov. V celkovom hodnotení 3x za sebou zvíťazila fenomenálna Petra VLHOVÁ, zo stoviek športovcov (v Olympijskom roku) na 26. mieste skončil historicky prvý IFBB absolútny Majster sveta v kulturistike mužov zo Slovenska (ktorý si víťaznú trofej prevzal priamo na súťažnom pódiu; v roku 1999 rovnaký titul získal aj Jaroslav HORVÁTH, ten však až po diskvalifikácii víťaza, ktorému dokázali zneužitie dopingových látok) Vladimír HOLOTA, hneď za ním Elite PRO šampión a celosvetový fenomén v profesionálnej kulturistike Michal KRIŽÁNEK.

Sportovec roka

Minimálny náskok Vladimíra HOLOTU pred Križánkom mu priniesol aj ocenenie ako najlepší športovec v neolympijských športoch.

Vladimír HOLOTA

Diskusia k článku:

AMIX diskusia
anketa
autor: admin | dátum: 21.12.2021 11:35:47
Igor KOPČEK: iba upresním, že je to anketa, v ktorej hlasovalo 121 redaktorov, ktorí sledujú šport - niekto iba futbal, niekto futbal a hokej, niekto lyžovanie a pár aj kulturistiku a tých pár o kulturistike aj niečo napíšu. Vzhľadom na situáciu ak sú dvaja kulturisti medzi hodnotenými (je jedno, na akom mieste) nie je to zlé. HOLOTOVI pomohlo, že jeho TOP výsledok prišiel krátko pred začiatkom ankety (aj športoví redaktori sledujú prácu kolegov) a jeho meno sa objavilo vďaka tomu v ponuke športovcov, z ktorej si športoví redaktori mali vyberať. KRÍŽO dosiahol úspech o niečo skôr, viacerí na neho zabudli. U mňa bol v celkovom hodnotení na 3. mieste, Vlado tesne za ním (predsa len, je to prvý absolútny víťaz Svetového šampionátu v kulturistike). KRÍŽO o rok už bude vyššie.
Divne hodnotenie zeby neodbornikmi ?!
autor: senmut | dátum: 20.12.2021 21:16:32
Neviem,..to je akoby ste dali vitaza MS vo futbale policajtov pred vitaza MS vo futbale FIFA. Vsetka cest Holotovi vitazovi amaterov,..,.ale Krizanek je vitaz u profikov,..