2022 IFBB Diamond Cup Rím - ako sa darilo reprezentantom Slovenska?

2022 IFBB Diamond Cup Rím - ako sa darilo reprezentantom Slovenska?

Kulturistika a fitness na Slovensku kráča samostatnou cestou od roku 1993, ale Slovensko malo aj do roku 1993 hviezdy kulturistiky, ktoré si zaslúžia úctu a rešpekt nasledovníkov. Myšlienku "Slovenskej siene slávy kulturistiky/fitness" (Hall of Fame) môžeme zrealizovať vďaka podpore
od spoločnosti AMIX a ďalších našich partnerov - ďakujeme.
Hall of Fame priebežne bude dopĺňaná o mená tých, ktorí prispeli k rozvoju kulturistiky/fitness na Slovensku - ako súťažiaci, organizátori, funkcionári, aj novinári venujúci pozornosť našim športom.

Hall of Fame SVK


Hlavné mesto Talianska Rím sa od 3. do 5. decembra 2022 stalo miestom konania pohárovej súťaže 2022 IFBB Diamond Cup Rome, ktorej sa zúčastnili aj 4 reprezentantky Slovenska. Tichá, Subotič, Rusková a Graňáková postupne nastupovali na súťažné pódium v nominácii bikinifitness, kde v piatich výškových kategóriách bojovalo takmer 40 dievčat a žien nielen o cenné kovy, ale aj o Elite PRO kartu.
Aneta TICHÁ
Najúspešnejšou zo Sloveniek napokon bola Aneta TICHÁ, ktorá po absolútnom prvenstve z 2022 IFBB Majstrovstiev sveta, aboslútne víťazstvo a Elite PRO kartu získala aj v Ríme. Smolu mala Beáta GRAŇÁKOVÁ - tú od postupu do finále a lepšieho výsledku delil iba jeden, jediný bod. Mimoriadne dobré výsledky z Talianska na Slovensko priviezli aj SUBOTIČ (škoda, že nedostala príležitosť na súťaženie na 2022 IFBB Svetovom šampionáte žien) aj RUSKOVÁ. Aké výsledky dosiahla výprava Slovenska?

  • absolútna víťazka ... Aneta TICHÁ, Bikinifitness
  • 1. miesto (8 súťažiacich) ... Aneta TICHÁ, Bkinifitness nad 169cm
  • 2. miesto (5 súťažiaci) ... Alexandra SUBOTIČ, Bikinifitness do 166cm
  • 4. miesto (8 súťažiacich) ... Adriana RUSKOVÁ, Bikinifitness nad 169cm
  • 7. miesto (11 súťažiacich) ... Beáta GRAŇÁKOVÁ, Bikinifitness do 160cm
  • Alexandra SUBOTIČ

Foto Pippo Impellizerri - www.ifbb.com

Diskusia k článku:

AMIX diskusia