Aké zmeny čakajú súťaže Arnold Classic Europe?

Aké zmeny čakajú súťaže Arnold Classic Europe?

12. pokračovanie projektu BikiniFitness Camp sa uskutoční od 6. do 8. marca 2020, vo Vranove nad Topľou, v priestoroch Hotela Patriot. Informácie o tomto projekte získate priamo od organizátorky projektu, ktorou je IFBB Majsterka Európy a IFBB Majsterka sveta,
profesionálna bikinifitnesska Saskia CAKOCI.

Píšte na: saskia.cakoci@gmail.com

DG Nutrition BikiniFitness Camp

EastLabs Team je pevnou súčasťou prestížnej súťaže Arnold Classic Europe už od jeho prvého ročníka, ktorý sa uskutočnil v Madride, v roku 2011.

"Na Arnold Classic Europe 2011 si spomínam ako na súťaž, ktorú sme všetci v našom teame očakávali s nadšením", povedal pre náš portál Igor KOPČEK. "Do Madridu sme cestovali v tom najsilnejšom zložení - okrem fotografov Jakuba KOPČEKA a mňa v Madride v úlohe redaktoriek pôsobila aj vo svete bodybuildingu/fitness známa dvojica Michaela KOVÁČOVÁ - Gabriela JURAŠEVSKÁ, na súťažnom pódiu sme sledovali víťazstvo Mariana ČAMBALA (ktorému som v tom čase už pomáhal s prípravou piaty rok), po rokoch sme sa tam stretli s Lukášom GABRIŠOM, na Expo výstave pôsobil ďalší môj zverenec Štefan HAVLÍK (letná 2011 Grand Prix Bajkal v Irkutsku/Rusku, kde získal 2. miesto, bola v podstate poslednou súťažou, kedy som mu pomáhal), bola to príležitosť na stretnutie s reálne najväčšími hviezdami profesionálneho bodybuildingu - od Lee LABRADU, cez Flex LEWISA, Phil HEATHA,Shawn RHODENA až po Ronnie COLEMANA. V tomto roku nás čaká už desiaty ročník tejto súťaže, ktorý bude prelomový. Prečo?

Arnold Classic Europe sa opäť sťahuje - po Madride a Barcelone prichádza do historického a kultúrneho centra južného Španielska, mesta Sevilla, ktoré je centrom Andalúzie. Samozrejme, organizačný team Rafaela SANTONJU určite pre úspech podujatia urobí maximum, pravdou ale je, že na posledný ročník v Barcelone (kde sú zrejmé tendencie o osamostatnenie Katalánska od zvyšku Španielska) prišlo výrazne menej divákov, ako v rokoch predchádzajúcich. Myslím, že so zmenou dejiska Arnold Classic Europe táto súťaž získa nový divácky potenciál."



"2020 Arnold Classic Europe bude spoločne s 2020 IFBB/EBFF Európskym šampionátom v kulturistike/fitness jasne najväčšou akciou organizácie IFBB a EastLabs pripravuje aj na túto súťaž početný team. So šéfom EastLabs Photo Teamu Jakubom CSONTOSOM sme sa rozprávali o tom, že do Sevilla by mohli odcestovať traja fotografi (okrem neho príležitosť dostane Soňa KOLCUNOVÁ a zrejme aj ja), plus redaktorka Barbora LABUDOVÁ - v rovnakom zložení by sme mali zvládnuť aj 2020 Európsky šampionát. Sevilla však oproti Madridu a Barcelone má jednu veľkú nevýhodu - letecké spojenie je výrazne komplikovanejšie, navyše náklady na letenky sú podstatne vyššie, ako pri pôvodných destináciách. Verím však, že táto skutočnosť negatívne nebude vplývať na početnosť súťažného poľa", uzavrel Igor KOPČEK.

Na sociálnych sieťach sa objavila informácia aj o tom, že v roku 2021 sa projekt spojený s menom Arnold Classic zrealizuje aj vo Veľkej Británii - zatiaľ však nie je jasné, či sa jedná o projekt samostatný, nezávislý na Arnold Classic Europe, alebo by to mala byť náhrada za tradičnú súťaž konanú v Španielsku. Pravdou ale je, že krátko na to sa na oficiálnej stránke Arnold Classic Europe objavil list, v ktorom hlavní organizátori avízujú ďalšie roky spolupráce medzi "centrálou" Arnold Classic v USA a Španielskom.

Arnold Classic UK
Arnold Classic Europe Sevilla

Diskusia k článku:

AMIX diskusia