Arnold Classic Africa presunutý až na rok 2021

Arnold Classic Africa presunutý až na rok 2021

3. júna 2020 sa na Slovensku takmer po troch mesiacoch opäť otvoria priestory fitnesscentier pre všetkých priaznivcov silových športov. Bez výnimky. Majitelia a prevádzkovatelia vďaka uzatvoreniu prevádzok kvôli koronakríze (počas spravidla troch finančne najlepších mesiacov) zaznamenali citeľné straty a aktuálne hľadajú možnosti, ako udržať aktívne svoje podnikateľské aktivity. Čakajú ich totiž mesiace, počas ktorých v minulých rokoch zaznamenávali výrazný úbytok klientov. Či to bude platiť aj pre rok 2020, v ktorom sa obmedzí možnosť cestovania do zahraničia, ukážu už prvé júnové týždne.

Aj organizátorom súťaží koronakríza výrazne zmenila pôvodné plány. IFBB International však niektoré z plánovaných súťaží preložila na jesenné resp. zimné mesiace a aktuálna informácia hovorí o tom, že po októbrovom Arnold Classic South America (naplánovaný je na 2. až 4. októbra 2020; organizátori však spolupracujú s organizáciou NPC a Pro League, kde súťaží Tabačiar a spol.) iba súťaž 2020 Arnold Classic Europe by sa v tomto roku mohla reálne uskutočniť podľa pôvodného konceptu - so súťažiacimi z amatérskej aj profesionálnej vetvy (organizácie Elite PRO, kde súťažia aj Križánek, Ondrejovičová, Peťková, Maňovský a spol.), za reálnej účasti sponzorov a aj divákov.

Práve dnes totiž organizátori súťaže 2020 Arnold Classic Africa definitívne potvrdili, že súťaž spojenú s menom Arnolda na juhu Afriky definitívne "presúvajú" na rok 2021. Rok 2021 prinesie aj novinku - v októbrovom termíne sa vo Veľkej Británii uskutoční historicky prvý Arnold Classis Festival UK o ktorom (okrem termínu konania) nie sú aktuálne dostupné žiadne bližšie informácie.

Poznámka: zoznam súťaží pod hlavičkou IFBB International, ktoré sú stále v kalendári súťaží pre rok 2020, nájdete v samostatnom článku.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia