Dominik ANTOŠ - absolútny víťaz súťaže Senior 2018 AMIX EastLabs Best

Dominik ANTOŠ - absolútny víťaz súťaže Senior 2018 AMIX EastLabs Best


Od roku 2014 portál EastLabs.SK organizuje "bodovaciu súťaž" (pripomeniem, že jej názov je EastLabs Best), ktorej prvotným cieľom bolo na základe presne stanovených pravidiel objektívne určiť, kto zo súťažiacich Slovenskej asociácie fitness, kulturistiky a silového trojboja (v presne stanovených kategóriách) je v danom roku najlepší. Cieľ sa nezmenil, no postupom času pribudli nové hodnotiace kritéria a aj kategórie. Kvôli väčšej objektívnosti hodnotenia aj 5. ročník priniesol zmeny v bodovacom systéme. Hlavnou zmenou je bodovanie iba TOP6 súťažiacich na každej súťaži (v závislosti na počte súťažiacich v kategórii), uprednostnenie IFBB Majstrovstiev Slovenska pred medzinárodnými súťažami, bodovanie umiestnení v tzv. IFBB World Rankingu a extra body za zisk Elite PRO karty na niektorej z Elite PRO Qualifier súťažiach.

V predchádzajúcich štyroch ročníkoch sa absolútnymi víťazkami súťaže EastLabs Best stali súťažiace z nominácie bikinifitness, no v tomto roku je to po prvýkrát ináč. Bodový zisk z medzinárodných súťaží Dominika ANTOŠA "vystrelil" na konečné 5. miesto v tzv. 2018 IFBB World Rankingu (v konkurencii takmer 700 súťažiacich celého sveta), z desiatich súťaží iba v jednom, jedinom prípade sa domov vrátil bez cenného kovu a ako historicky prvý men´s physique reprezentujúci Slovensko získal aj Elite PRO kartu. Dominik v konečnom súčte bodov napokon prekonal najvážnejšiu súperku v boji o titul absolútny víťaz súťaže 2018 AMIX EastLabs Best, ktorou bola bikinifitnesska Beáta GRAŇÁKOVÁ a zaslúžene získal trofej - tú mu odovzdali zástupcovia EastLabs Teamu tento weekend počas osláv prvého výročia existencie aktuálne už Asociácie Elite PRO.


"Dominik ANTOŠ v roku 2018 určite patrí spoločne s Beátou GRAŇÁKOVOU, Petrom TATARKOM a Miroslavom ŠKADROM medzi najväčšie prekvapenia našej súťažnej scény", povedal pre náš portál Igor KOPČEK. "Spomínam si, ako sa mi ozval na prelome janurára/februára 2018 s tým, že v roku 2018 by chcel súťažiť hlavne na medzinárodnej scéne a keď som sa ho pýtal na dôvody, jeho odpoveď bola - chcem získať Elite PRO kartu. Men´s Physique scénu v IFBB organizácii sledujem hlavne vďaka nemu a trojici chapcov z východného Slovenska (Hricko - Velebír - Pavúk).

"Poznal som kritériá, ktoré rozhodcovia oceňujú, sú tu kontakty na tých, ktorí mu vedeli pomôcť s prezentáciou a pózingom, videl som šancu na úspech. Antoš absolvoval počas roka 10 súťaží, v jesennej časti súťažnej sezóne 5 v rade za sebou, čo bolo mimoriadne náročné. Napriek tomu cieľ, ktorý si stanovil na začiatku roka 2018 dosiahol a uspel. Elite PRO kartu získal priamo na súťaži 2018 Nordic Cup v ťažkej konkurencii domácich, fínskych súťažiacich, získal ju aj za 5. mieste v 2018 IFBB World Ranking-u a ako ukázal napokon bodový súčet, získal aj trofej pre absolútneho víťaza bodovacej súťaže 2018 AMIX EastLabs Best, v konkurencii Petra TATARKU, Miroslava ŠKADRU, Beáty GRAŇÁKOVEJ Olívie ČAMBALOVEJ, Kristíny JURICOVEJ a spol. Je to veľký úspech, ku ktorému Antošovi, aktuálne už členovi Asociácie Elite PRO, gratulujem nielen ja, ale aj jeho kolegovia.", dodal Igor KOPČEK.

2018 AMIX EastLabs Best - absolútny víťaz, TOP10 konečné poradie

  • 1. miesto ... Dominik ANTOŠ, 210 bodov (men´s physique)
  • 2. miesto ... Beáta GRAŇÁKOVÁ, 135 bodov  (bikinifitness)
  • 3. miesto ... Peter TATARKA, 127 bodov (bodybuilding nominácie)
  • 4. miesto ... Miroslav ŠKADRA, 110 bodov (bodybuilding nominácie)
  • 5. miesto ... Olívia ČAMBALOVÁ, 108 bodov  (bikinifitness)
  • 6. miesto ... Kristína JURICOVÁ, 81 bodov (fitness)
  • 7. miesto ... Lenka HRUŠKOVÁ, 55 bodov (bikinifitness)
  • 8. miesto ... Zuzana KARDOŠOVÁ, 53 bodov (bikinifitness)
  • 9. miesto ... Michaela PAVLEOVÁ, 51 bodov (fitness)
  • 10. miesto ... Michaela KANUŠČÁKOVÁ, 42 bodov (bikinifitness)

Absolútni víťazi bodovacej súťaže EastLabs Best

  • 2014 ... Olívia POHÁNKOVÁ (bikinifitness, 154 bodov)
  • 2015 ... Olívia POHÁNKOVÁ (bikinifitness, 178 bodov)
  • 2016 ... Saskia CAKOCI (bikinifitness, 264 bodov)
  • 2017 ... Timea TRAJTEĽOVÁ (bikinifitness, 191 bodov)
  • 2018 ... Dominik ANTOŠ (men´s physique, 210 bodov)

Diskusia k článku:

AMIX diskusia