Simona BABICOVÁ - bude bojovať o účasť na Svetovom šampionáte?

Simona BABICOVÁ - bude bojovať o účasť na Svetovom šampionáte?

Účasť EastLabsPhoto.comTeam-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO aj v roku 2019 je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o členoch združenia Elite PRO Slovakia.

Na prelome novembra a decembra 2019 bude Slovensko hostiť 2019 IFBB Majstrovtsvá sveta vo fitness, kde (tak, ako je zvykom v posledných rokoch) najpočetnejšou by mala byť nominácia bikinifitness. A ukazuje sa, že o možnosť bojovať o reprezentačné tričko na túto najprestížnejšiu súťaž sa môžu reálne uchádzať aj dievčatá z tzv. druhej vlny - tie, ktoré nezískali možnosť ukázať svoju výkonnosť na 2019 IFBB Európskom šampionáte.

Simona BABICOVÁ sa stala bikinifitness fenoménom jarnej súťažnej sezóny na Slovensku. Na pohárových súťažiach dokázala porážať tie dievčatá, ktoré začiatkom mája získali možnosť reprezentovať SAFKST na 2019 IFBB Majstrovstvách Európy, Simona však do Santa Susanny napokon necestovala. O jej nominácii/nenominácii rozhodol Slovenský šampionát žien v Nitre, kde Babicová skončila až na piatom mieste. Krátko na to, v rozhovore s Igorom KOPČEKOM (mimochodom, ten neustále upozorňuje aj na jej potenciál pre súťaženie v nominácii bodyfitness) si mohla vypočuť starú znám vetu: „Kto nie je spokojný s výsledkami na domácej scéne, nech si vyskúša súťaženie v zahraničí – ak na to má, uspeje!“

Babicová pod vedením trénera Petra BELLU mala primárny plána bojovať o miesto v reprezentácii Slovenska a keď sa ich cieľ nenaplnil, prišlo rozhodnutie. Na rad prišiel plán B a Simona nastúpila na pódium súťaží 2019 IFBB Diamond Cup v Budpaešti a v Ostrave. A uspela!

V medzinárodnej konkurencii, pred rozhodcami z Ukrajiny, Maďarska, Poľska, Česka, Nemecka, Bieloruska, Litvy, Estónska, Španielska a aj Slovenska pre SAFKST a Slovensko získala 2x striebro. Po Európskom šampionáte (kde bikinifitnessky zo Slovenska po prvý krát od roku 2011 nezískali žiaden cenný kov) sú jej výsledky akousi náplasťou na našu pošramotenú povesť Slovenska ako medzinárodného lídra v nominácii bikinifitness. Uspela aj preto, že si uvedomuje, aké má nedostatky (ktoré by mohli byť v budúcnosti nevýhodou v prípade disponovanejších konkurentiek) a tvrdohlavo pracuje na ich odstránení. A čo sa nedá riešiť tréningom, vyrieši pózingom, o ktorom cenné informácie získala na projekte BikiniFitness Camp.

Výsledky hovoria jasnou rečou – Babicová je dnes najúspešnejšou slovenskou pretekárkou v kategórii bikinifitness na jarných medzinárodných súťažiach roku 2019 a čo je cennejšie, svoju vysokú výkonnosť potvrdila opakovane. Medzinárodní rozhodcovia ocenili to, čo im Babicová ukázala na súťažných pódiách, jej výsledky sú pre ňu (aj slovenské bikinifitness) povzbudením.

V Budapešti, alebo v Ostrave som nebola, ale bola som na súťaži 2018 Liptov Cup aj v roku 2019 na pohárovej súťaži v Levoči – jej progres sa nedá poprieť. Rok práce zmenil veľa. V Liptovskom Mikuláši pútala pozornosť hlavne v zadnom postoji, v Hnúšti prekonávala už konkurentky vo všetkých postojoch, formou aj prezentáciou (úprimne - vôbec mi nevadili na nej drobnosti, ktoré jej Igor vyčítal) a zaslúžene získala prvenstvo. O to väčšie bolo moje sklamanie z jej 5. miesta v Nitre - oceňujem však, že tento neúspech ju nezrazil na kolená, ale vyburcoval k ďalšiemu súťaženiu.

A ja verím, že úspešná jarná medzinárodná súťažná sezóna sa pre Simonu stane odrazovým mostíkom k úspešnému súťaženiu na jesennej domácej scéne, aj na 2019 IFBB Svetovom šampionáte vo fitness – tie sa na prelome novembra/decembra uskutočnia v Bratislave. Čo teda hovorí na úspešnú jarnú súťažnú 2019 sama Simona Babicová? Dozviete sa z nasledujúceho rozhovoru pre EastLabs Radio.

Simona BABICOVÁ pre EastLabs Radio, 1. júl 2014




Diskusia k článku:

AMIX diskusia