Šampión Michal Krížo KRIŽÁNEK na súťaži 2019 Arnold Classic Europe

Šampión Michal Krížo KRIŽÁNEK na súťaži 2019 Arnold Classic Europe

Účasť EastLabsPhoto.comTeam-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO aj v roku 2019 je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o členoch združenia Elite PRO Slovakia.

Arnold Classic Europe

Moderátor hlavnej súťaže 2019 Arnold Classic Europe Armando MARQUEZ výrazným hlasom vyzýva Michala Križánka, aby nastúpil na súťažné pódium. Michal prichádza pomalým krokom, ukáže divákom dve zo svojich najlepších póz a s kývnutím rukou odchádza do zákulisia. Za tú chvíľu som stačil párkrát cvaknúť fotoaparátom a v duchu som si opäť vzdychol - škoda, veľká škoda, že v úvodnej individuálnej prezentácii na súťažiach Elite PRO bodybuilderi nemôžu divákom ukázať viac pôz. Všetci súťažiaci na tom istom mieste, pod tým istým svetlom - to by sa fotilo! Nepoznám lepšiu reklamu pre organizátorov, ako kvalitné fotografie.

"Čo povieš na Miša?", počujem spoza svjho ľavého pleca známy hlas. Šaňo HLOBIK prišiel pozrieť svojho zverenca, ktorý už o niekoľko minút nastúpi do semifinálových porovnávaní. "Vyzerá dobre. Uvidíme, čo ostatní.", odpoviem a hlavou mu ukážem voľné miesto po mojej pravici. Práve v čas!
Jesus TABAREZ, ktorý má na starosti ochranku Arnolda v Barcelone, už už vyštartoval, aby Šaňa "odsunul" do bezpečnej vzdialenosti. V pol cesty sa však zarazil, keď videl, že Šaňo vstáva z uličky a sadá si na voľné miesto - to patrí Jakubovi, ale Jakub ešte fotografuje amatérov na Expo pódiu. Súťaže amatérov a profesionálov sa v Barcelone opäť prekrývajú. Šťastie, že EastLabs Photo Team tu má niekoľkých fotografov.

Na pódium nastupujú všetci súťažiaci kategórie Bodybuilding OPEN. Šaňo hlasno diriguje Križánka, spoza nášho chrbta sa ozve poľština - Robert PIOTRKOWICZ v úlohe kouča diriguje Szimona LADU. Lada je dnes opäť vo výnimočnej forme, cez objektív fotoaparátu (ktorý mi slúži aj ako "ďalekohľad") vidím na jeho tele obrovské množstvo detailov. Robert ma zľahka štuchne do chrbta a zároveň sa pýta: "Czesc Igor ... porazí dnes Lada Križánka?" Skôr, ako stihnem odpovedať, Hlobik sa otočí a odpovie otázkou: "Robert ... povedz mi, v čom je dnes Lada lepší ako Križánek? Čím ho môže prekonať?" Namiesto Roberta nahlas odpoviem na obe otázky: "Neporazí a v ničom!" a všetci sa nahlas zasmejeme. Vieme, že mi traja nerozhodujeme o výsledkoch - všetko majú v rukách rozhodcovia. Tí rozhodnú o víťazovi.

Robert povzbudzuje Szimona, Alexander Michala a už prvé porovnávanie ukazuje, že obaja reálne budú aj dnes bojovať o TOP priečku. Kto bude šampiónom? Kto získa sochu Arnolda z rúka Arnolda? Križánek po 3x v rade, alebo Lada po 1x? Do finále ostáva ešte pár desiatok minút a ja prestávam vnímať, čo sa deje okolo mňa. Nesmiem sa rozptyľovať, aby mi neunikla príležitosť zachytiť Križánka v čo najlepšom okamihu. Podarilo sa to?

Šampión Michal Krížo KRIŽÁNEK na súťaži 2019 Arnold Classic Europe




Discussion at the article:

AMIX diskusia