Veronika FAKTOROVÁ - požiadala som po druhýkrát o Elite PRO kartu!

Veronika FAKTOROVÁ - požiadala som po druhýkrát o Elite PRO kartu!



Kto sleduje portál EastLabs.SK určite zaregistroval tzv. prípad Faktorová. Vysvetlím? Vysvetlím! Slovenská bodyfitnesska Veronika FAKTOROVÁ po minuloročnej, pomerne úspešnej jarnej súťažnej sezóne nastúpila po roku opäť na súťažné pódium a na 2018 IFBB Diamond Cup Malta bodyfitnessky mali súťažiť v troch kategóriách a Elite PRO karty mali získať TOP 3 súťažiace v absolútnom poradí. Faktorová napokon súťažila v Open kategórii a v absolútnom poradí získala 3. miesto - to jej umožňovalo požiadať (podľa aktuálne platných pravidiel IFBB International) o Elite PRO kartu. Faktorová o ňu požiadala, ale do "hry" vstúpili niektorí z funkcionárov vtedajšieho vedenia asociácie s jasným NIE, následkom čoho sa na sociálnych sieťach strhal prestrelka. Výsledok?

Faktorová rezignovala, stiahla sa a venovala sa práci pre česko-slovenskú edíciu časopisu Muscle&Fitness, pred krátkou dobou sme sa s ňou dohodli na spolupráci aj my. Dokonca zvažovala (po negatívnej skúsenosti s udeľovaním Elite PRO karty) aj súťaženie mimo štruktúr IFBB International (o čom sa môžete dočítať v článku v aktuálnom čísle spomínaného časopisu).

Minulý týždeň však priniesol v asociácii viaceré zmeny, výsledkom ktorých bolo aj prehodnotenie platných pravidiel platných pre udeľovanie Elite PRO kariet. Aktuálne každý člen asociácie, ktorý získa nárok na udelenie Elite PRO karty, ju bez ďalších prieťahov zo strany vedenia aj získa. Platí to aj pre Veroniku FAKTOROVÚ, ktorá sa spojila s prezidentom Mlsnom - a ten jej žiadosť podporil.
Veronika Faktorova

Veronika, osobne si myslím, že podpora tvojej žiadosti o udelenia Elite PRO karty prezidentom Mlsnom je krok správnym smerom - ukáže členom asociácie, že súťaženie na IFBB International scéne sa oplatí. Tvoj názor?
Áno, suhlasím. To, že prezident asociácie s odstupom času prehodnotil svoje stanovisko a rozhodol sa vyhovieť pretekárom, ktorí získali právo požiadať o Elite PRO kartu, nijako neporušili stanovy, či nedopustili sa disciplinárnych chýb, je správny krok. Každý súťažiaci, ktorý tvrdo maká a dostane možnosť súťažiť medzi profesionálmi si zaslúži podporu vedenia. Za ktorú som teda touto cestou vďačná.

Predpokladám, že Elite PRO kartu (rovnako ako Erik MALATÍN - obaja ste v tzv. prvom balíčku žiadateľov) získaš prakticky obratom. Aké sú tvoje aktuálne súťažné plány? V porovnaní s tými, čo boli publikované v článku Muscle&Fitness sa zmenili.
Podľa kalendára IFBB Elite PRO, jedinou súťažou na ktorej súťažia profíčky v mojej kategórii bez pozvania je Nordic PRO vo Fínsku, začiatkom októbra. Takže svoj PRO debut spojím pravdepodobne s touto súťažou.

V čom je Faktorová z augusta 2018 iná ako Faktorová z apríla 2018? S odstupom času, neľutuješ svoje NIE ponuke súťažiť na 2018 IFBB Majstrovstvách Európy?
V čom som iná? No určite som bohatšia o skúsenosti:). A čo sa týka formy, tak to uvidíme na súťaži. Určite som popracovala na objeme, skvalitnení hmoty a prezentácii. A čo sa Európy týka, myslím, že nie je čo ľutovať. Ako sa vraví, všetko je tak ako má byť. Ja mám na súťaženie v reprezentácii SR veľmi pekné spomienky. Začínam však novú etapu súťaženia, na ktorú sa veľmi teším.

Discussion at the article:

AMIX diskusia