Barbora LABUDOVÁ o účastníčkach 2021 IFBB Európskeho šampionátu

Barbora LABUDOVÁ o účastníčkach 2021 IFBB Európskeho šampionátu

Účasť EastLabsPhoto.com Team-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o súťažiaich z organizácie Elite PRO.

Už vo štvrtok, presnejšie 13. mája 2021, v známom letovisku Santa Susanna odštartujú IFBB Majstrovstvá Európy všetkých vekových kategórií. Ako sme vás informovali v tomto článku, Slovensko do predbežných štartových listín nahlásilo 35 súťažiacich - pripomeniem, že v minulom roku na Európskom šampionáte sme nemali ani jedného, jediného zástupcu. Dôvod? Zákaz súťaženia na medzinárodnej IFBB scéne, ktorý koncom augusta prijal VV SAFKST.

Aktuálne ešte je ťažké určiť s definitívnou presnosťou, akých súperov v Španielsku budú mať naši reprezentanti. Dôvod je jasný - letecké spoločnosti menia grafikon letov a ľahko sa môže stať, že v dôsledku komplikácií v preprave sa niektorí zo súťažiacich napokon ani do Španielska nedostanú. Pre športovcov z krajín mimo EU sú ďalšou komplikáciou víza a prísne podmienky na vstup do Schengen priestoru. Zachytil som informáciu, že desiatky súťažiacich z Ruska majú problémy s vízami, čo tiež môže (predovšetkým v nomináciách bikini, bodyfitness a fitness) poriadne zamiešať karty.

Zaujímavý článok súvisiaci s 2021 IFBB Majstrovstvami Európy na partnerskom projekte Bikinifitness.sk napísala redaktorka Barbora LABUDOVÁ. Od šéfredaktorky projektu Sone KOLCUNOVEJ viem, že "bikinifitness redaktorky" opäť budú šampionát pozorne sledovať a tak oplatí sa priebežne skontrolovať nové informácie nielen na stránkach Bikinifitness.SK, ale aj na ich INSTAGRAME.

Barbora LABUDOVÁ - kto bude reprezentovať Slovensko na 2021 Majstrovstvách Európy?

Nedávno sme vám priniesli prvé informácie o nominovaných bikinifitnesskách zo Slovenska, ktoré budú hájiť farby našej krajiny na prichádzajúcich Majstrovstvách Európy. Dnes vám prinášame ďalšie informácie! Tieto mená figurujú v predbežných štartových listinách k podujatiu! Spísali sme pre vás ZOZNAM účastníčok, ktoré nás budú reprezentovať v Santa Susanne!

Fitness

Po roku a pol uvidíme na súťažných doskách naše najväčšie hviezdy v nominácii fitness. Na Európskom šampionáte sa predstavia 2019 Absolútna majsterka sveta Michaela PAVLEOVÁ, 2019 majsterka sveta vo vyššej kategórii Kristína JURICOVÁ, 2020 majsterka sveta juniorov Tatiana ONDRUŠKOVÁ aj 2020 majsterka sveta Nelli NOVODOMSKÁ. Okrem týchto pretekárok však uvidíme v klasickom fitness súťažiť aj 2018 absolútnu majsterku sveta juniorov Karin SUCHOMELOVÚ. Po jej zranení na 2019 Majstrovstvách sveta juniorov v Budapešti bola jej budúcnosť vo fitness nejasná. Vyzerá však, že po zranení už nie je ani chýru a na jej návrat sa mimoriadne tešíme. Úspechy, ktoré dosiahla každá zo spomenutých slovenských fitnessiek svedčia o ich svetových rozmeroch. Očakávame od nich tie najlepšie výsledky. Všetky dievčatá sa predstavia v juniorskej aj ženskej kategórii.

2021 IFBB Majstrovstvá Európy
Zdroj:
eastlabsphoto.com

Ďalšie tri slovenské pretekárky sa predstavia v nominácii Artistic Fitness. V tejto nominácii sa nevyžadujú akrobatické prvky v zostave a ako sme videli na súťažiach v Rusku, kategória sa teší mimoriadnej obľube. V juniorskej aj ženskej kategórii uvidíme Paulínu MELUŠOVÚ, Danielu CIVANOVÚBarboru HAJDUCÍKOVÚ.

Wellness fitness

V nominácii wellness fitness nastúpi len jediná slovenská pretekárka. Bývalá bikinifitnesska Lenka PSÁRSKA sa po prvýkrát predstaví v nominácii wellness fitness priamo na Majstrovstvách Európy. Bude súťažiť v juniorskej aj ženskej kategórii.

Bikini

Junior´s bikinifitness 16-20y

Najmladšie juniorské bikinifitnessky by mali byť rozdelené do troch výškových kategórií – do 160, 166 a nad 166cm. Súťažiť tu budú tri Slovenky – v najnižšej kategórii sa predstaví nováčik Natália KORNUTOVÁ, ktorá sa pripravuje pod taktovkou 2019 majsterky sveta Kataríny Klimasovej. Majstrovstvá Európy budú jej prvou súťažou, tešíme sa na jej vystúpenie. V najvyššej kategórii sa predstaví zverenkyňa Natálie Lenártovej Natália KAPUSTOVÁ, ktorá zažiarila už minulú súťažnú sezónu. Natálii sa podarilo získať niekoľko vzácnych kovov na pohárových súťažiach v Česku, na súťaži Grand Prix Pepa získala dve zlaté medaily. Naším najväčším želiezkom v ohni v tejto kategórii je Aneta TICHÁ. Napriek tomu, že minulá súťažná sezóna bola jej vôbec prvou, sa jej podarilo niekoľko husárskych kúskov. Aneta získala striebro na MS juniorov a na Arnold Classic Europe, stala sa ženskou majsterkou sveta a víťazkou Fitness Manie Classic. Na progres, ktorý dosiahla počas off season, som veľmi zvedavá. Verím, že bude bojovať o tie najvyššie umiestnenia v juniorskej aj ženskej kategórii. Všetky pretekárky sa predstavia aj v ženskej kategórii.

Junior´s bikinifitness 21-23y

V staršej juniorskej kategórii budú súťažiť Barbora VOSÁTKOVÁ, Natália RYBOVIČOVÁ Viktória GEMEŠIOVÁ. Tak, ako spomenula Soňa Kolcunová vo weekly news, po plastických operáciách a dlhšej pauze očakávame novú Barboru Vosátkovú. Fotky naznačujú progres, ktorý sa jej podarilo počas pauzy dosiahnuť. Naposledy sme ju videli na súťaži 2019 MS juniorov, kde získala 5. miesto. Natáliu sme videli na pódiách slovenských súťaží na jeseň 2019. Podľa príspevkov na jej instagrame posudzujeme, že od poslednej sezóny dosiahla obrovský progres. V juniorskej kategórii by mohla zamiešať karty. Viktória Gemešiová sa v Santa Susanne postaví na pódium po prvýkrát. Okrem bikinifitness aktívne súťaží ako mažoretka. Všetky spomínané sa postavia na pódium aj v ženských kategóriách.

Women´s bikinifitness

Zo ženských pretekárok dostalo dôveru SAFKST pretekárok. V kategórii do 162cm by sa mala predstaviť Dominika SLUŠNÁ. Dominika naposledy súťažila v roku 2019, kedy sa ukázala aj na MS v Bratislave. Vo vyššej kategórii do 166cm by sa mali ukázať dve Slovenky – Simona HOSTAČNÁ a Alexandra SUBOTIČ. Obe súťažili minulý rok na MS v Santa Susanne, kde získali výborné výsledky. Simona sa stala vicemajsterkou sveta a Alexandra získala 5. miesto. Obe sa ukázali vo výbornej forme, preto od nich aj tentokrát očakávame dobré výsledky. Simona sa navyše stala víťazkou zatiaľ jedinej slovenskej ONLINE súťaže v roku 2021.

V najvyššej kategórii nad 172cm sa predstavia Natália LUKAČKA Michaela PANČUŠKOVÁ. Natália má za sebou úspešnú jesennú sezónu. Najlepší výsledok bolo absolútne víťazstvo na súťaži Grand Prix Pepa v Opave, kde získala možnosť súťažiť aj v kategórii Elite PRO bez straty amatérskeho titulu. Natália sa ani medzi Elite PRO bikinami nestratila, preto od nej môžeme očakávať dobrý výkon aj na ME. Prekvapením v predbežnej štartovacej listine bolo meno Mišky Pančuškovej. Poslednýkrát sa na pódium postavila na 2019 MS v Bratislave. Miška odvtedy podstúpila augmentáciu prsníkov, čo rozhodne môže vylepšiť jej symetriu, a teda aj celkový look. Dievčatá to budú mať mimoriadne ťažké, pretože by v tejto kategórii malo predbežne súťažiť až 28 pretekárok.

2021 IFBB Majstrovstvá Európy
Zdroj:
eastlabsphoto.com

Master´s Bikinifitness

Slovensko budú reprezentovať aj dve masters pretekárky Silvia BOSNOVIČOVÁRenáta PSARISS.

Master´s Bodyfitness

V nominácii bodyfitness nás budú reprezentovať len dve pretekárky, obe v masters kategórii. Uvidíme súťažiť Martinu NAMEŠPETROVÚMarianu PALOVIČOVÚ, ktorá zažiarila na prestížnej súťaži Siberian Power Show v ruskom Krasnoyarsku.

Beginner Bikini

Na tohtoročných ME uvidíme vo viacerých nomináciách aj kategóriu Beginner. V beginner bikinifitness sa postaví na pódium jediná slovenská pretekárka – Lucia MAJEROVÁ. Pre Luciu by mali byť ME prvou súťažou vôbec.

Hoci v predbežných štartových listinách toto meno nefiguruje, na sociálnej sieti trénerky Juliány ZAUKOLEC sa objavila informácia, že Slovensko donominovalo ďalšiu jej zverenkyňu. Dominika ŠČASNÍKOVÁ by sa mala predstaviť na Majstrovstvách Európy v kategórii bikinifitness, zatiaľ však nevieme s istotou povedať, či Dominiku uvidíme medzi začiatočníkmi, alebo padne rozhodnutie skúsiť šťastie medzi juniorkami. Ako môžeme posúdiť zo zverejnených informácií, napriek skvelej príležitosti súťažiť medzi začiatočníkmi (v Rusku sa to ukazuje ako mimoriadne úspešný projekt), pri drvivej väčšine dievčat nepadlo rozhodnutie predstaviť sa v tejto kategórii aj napriek tomu, že pôjde o ich prvú súťaž v živote. Zároveň chceme upozorniť na fakt, že Juliána ZAUKOLEC sa so štyroma zverenkyňami na pódiu stane v tomto smere najúspešnejšou koučkou, z čoho máme veľkú radosť. 

Nezabudnite sledovať náš instagram, kde vám vždy prinášame vždy najrýchlejšie informácie. Rovnako to bude aj budúci víkend, kedy vás budeme informovať o výsledkoch našich dievčat.

Discussion at the article:

AMIX diskusia