Reprezentanti Slovenska na 2020 IFBB Svetový šampionát juniorov

Reprezentanti Slovenska na 2020 IFBB Svetový šampionát juniorov

Účasť EastLabsPhoto.comTeam-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO aj v roku 2020 je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o členoch združenia Asociácia Elite PRO.


Napriek zložitej situácii, aj v tejto koronadobe vedenie IFBB organizuje v Európe pohárové, ale aj majstrovské súťaže. Už nasledujúci weekend sa pod hlavičkou IFBB uskutočnia 2020 IFBB Majstrovstvá sveta - juniorky a juniori príležitosť bojovať o cenné kovy budú mať v Rumunsku, fitness deti v Srbsku.

Potešujúce je, že po augustovom rozhodnutí, kedy Výkonný výbor SAFST zakázal svojim členom súťaženie na IFBB medzinárodnej scéne, koncom septembra prišlo čiastočné zrušenie tohto reštrikčného opatrenia pre Pohárové súťaže. Október priniesol už aj informáciu o tom, že SAFKST športovci získajú (s výnimkou fitness detí) možnosť súťažiť aj na IFBB Majstrovstvách sveta. Bolo by to tak aj bez článkov publikovaných na stránkach EastLabs.SK?

Aktuálna informácia, ktorú som obdržal z centrály IFBB neoficiálne informácie o možnosti súťaženia našich športovcov aj na Svetových šampionátoch potvrdila - Slovensko do dejiska IFBB Majstrovstiev sveta junioriek a juniorov reálne posiela (ak nepočítame domáce Rumunsko) štvrtú najpočetnejšiu výpravu. Jej členmi sú:

  • Nelli NOVODOMSKÁ ... fitness junioriek
  • Tatiana ONDRUŠKOVÁ ... fitness junioriek
  • Natália KAPUSTOVÁ ... bikinifitness junioriek
  • Aneta TICHÁ ... bikinifitness junioriek
  • Petra HNÁTHOVÁ ... bikinifitness junioriek
  • Natália POPROCKÁ ... bodyfitness junioriek
  • Kristián MEŠKO ... classic physique juniorov
  • Andrej SOKOLOVSKÝ ... classic physique juniorov
  • Iveta CHRŤÁNOVÁ ... oficiálny delegát SAFKST
  • Elena MASARYKOVÁ ... oficiálny delegát SAFKST
  • Michaela KONČEKOVÁ ... extradelegát
  • Renáta NOVODOMSKÁ ... extradelegát

Najpočetnejšie zahraničné výpravy na šampionáte

  • Maďarsko ... 18
  • Poľsko ... 13
  • Česko ... 13
  • Slovensko ... 8
  • Poznámka: je mi úprimne ľúto, že rovnakú šancu bojovať o cenné kovy (síce v nižšej vekovej kategórii) ako získali naši juniorskí reprezentanti (medzi ktorými okrem Ondruškovej a Poprockej spomeniem aj hviezdu uplynulých rokov v detskom fitness Novodomskú - pre ňu je sezóna 2020 prvou vo vyššej vekovej kategórii) v tomto roku nedostali aj naše FITNESS DETI.
    Pripomeniem, že v Srbsku, v meste Čačak (kde reprezentanti Slovenska súťažili aj uplynulú sobotu) sa tento weekend uskutočnia tiež 2020 IFBB Majstrovstvá sveta vo fitness detí - po dlhých rokoch po PRVÝ KRÁT bez účasti reprezentantov Slovenska.
    Podporu svojim fitness deťom deklarovali aj JEDENÁSTI rodičia (myslím, že by sa pridali aj iné kluby, nielen ten, ktorý pod vedením trénerky p. Zuzany NIŠČÁKOVEJ pôsobí vo Zvolene) listami, ktoré adresovali vedeniu SAFKST - ich aktivita však nepriniesla žiaden pozitívny výsledok resp. ústretový krok zo strany VV SAFKST. Nerozumiem tomu. Prečo?

    Predsa rovnaké podmienky na prípravu, ako mala ONDRUŠKOVÁ/NOVODOMSKÁ (aj ony mali zrejme problém s tréningovými podmienkami, pôsobia v rovnakých kluboch ako ich mladšie kolegyne), mali aj mladé detské fitnessky (z nich niektoré majú iba o pár mesiacov menej ako spomínaná Nelli Novodomská a aj ich by na súťaž sprevádzali rodičia rovnako, ako Nelli sprevádza do Rumunska jej mama, p. Novodomská). Tie však príležitosť na súťaženie nedostali. A spomeniem ďalší fakt - Rumunsko (čo sa kovidtragédie týka) je na tom podstatne, podstatne horšie ako Srbsko, takže barlička "dbáme na zdravie našich športovcov" je chabá obhajoba.

    Dodám, že p. NIŠČÁKOVÁ je zo strany VV SAFKST v tomto roku cielene perzekuovaná/šikanovaná, disciplinárne riešená a vyjadrenia pána prezidenta SAFKST MLSNU adresované na jej adresu sú ľahko vyvrátiteľné, nepresné, nepravdivé. Rovnako ľahko spochybniteľné sú dôvody (tie sa v priebehu času plynulo menili po tom, ako boli publikované aj v článkoch na stránkach EastLabs.SK), prečo FITNESS DETI nezískali od vedenia SAFKST súhlas na súťaženie na 2020 IFBB Majstrovstvách sveta detí v Čačaku.

    Zdôrazním dobre známy fakt - pani MLSNOVÁ (v rámci SAFKST je šéfkou resp. členkou nominačnej komisie sekcie kulturistika/fitness), manželka pána prezidenta SAFKST Borisa MLSNU, má v rámci vedenia IFBB jednu z TOP pozícií, z titulu ktorej sa venuje hlavne detskému fitness. Má dbať na rozvoj detského fitness nielen na domácej, ale aj medzinárodnej scéne.

Discussion at the article:

AMIX diskusia