Kristína JURICOVÁ - Fitness Superstar na 2019 IFBB/EBFF Európskom šampionáte

Kristína JURICOVÁ - Fitness Superstar na 2019 IFBB/EBFF Európskom šampionáte

Účasť EastLabsPhoto.comTeam-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO aj v roku 2019 je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o členoch združenia Elite PRO Slovakia.

Juniorský a seniorský fitness, juniorský bodyfitness, juniorský men´s physique a juniorská kulturistika - to je v skratke zoznam nominácií, ktoré nám priniesli radosť a úspech z 2019 IFBB/EFBB Európskeho šampionátu v kulturistike a fitness v Santa Susanna. IFBB Európsky šampionát je výnimočný, pretože na ňom súbežne prebieha niekoľko súťaží, výsledky ktorých rozhodujú o tom, kto je najúspešnejší v:
  • Pohári národov - juniori
  • Pohári národov - masters
  • Pohári národov - bodybuilding
  • Pohári národov - fitness
Naši juniori v Pohári národov získali s prehľadom prvé miesto (v konkurencii 25 bodovaných krajín), Slovensku sa darilo aj v Pohári náorodv vo fitness, kde sme skončili v konkurencii 29 bodovaných krajín na slušnom 5. mieste. Ku konečnému bodovému súčtu prispela aj Kristína JURICOVÁ, ktorá ako jediná z výberu Slovenska dokázala zvíťaziť vo vekovej kategórii junioriek a zároveň aj senioriek.

"Juricová patrí dlhodobo medzi najlepšie fitnessky Európy a aj sveta, medzi ktorými vyniká svojou prirodzenou krásou a mimoriadne atraktívnou voľnou zostavou.", začal svoje hodnotenie mimoriadne úspešnej fitnessky Igor KOPČEK. "Na niektoré súperky strácala v hodnotení postavy, čo zrejme bolo dôvodom, prečo v závere roka 2018 zo Svetového šampionátu juniorov vo fitness prišla pre mňa veľmi prekvapujúca informácia - Kristína nielenže nezískala predpokladané zlato, ale dokonca skončila mimo stupňa víťazov!
Ak si však niekto myslel, že Juricová sa v roku 2019 vzdá svojho nároku na trón kráľovny fitness v kategórii nad 163cm, zmýlil sa. Zapla na vyššie obrátky a v Santa Susanna nastúpila vo fazóne, vďaka ktorej získala ako jediná z našich fitnessiek zlato nielen medzi juniorkami, ale aj ženami. A to, že ďalej musí sústredene pracovať na postave, potvrdili iba súboje o titul absolútnej víťazky - medzi juniorkami ju poraziť dokázala rovanko atraktívna Estónka Polovnikova, v kategórii žien bola nad jej sily ďalšia fitness superstar zo Slovenska, Michaela Pavleová."

"Juricová, rovnako ako ďalšie skvelé fitnessky - reprezentantky, od čias detského fitness spolupracovala s úspešným teamom, ktorý vyskladala trénerka Mariana HOLBOVÁ v oddieli Fitness Gabrhel. Patrí medzi to najlepšie, čo Holbová dokázala pripraviť na súťažné pódiá.", pokračoval Igor KOPČEK. "Koncept detského fitness na Slovensku je mimoriadne úspešný. Pravdou ale je, že tejto nominácii sa u nás venuje iba 7-8 oddielov z celkového počtu cca 120 sujektov SAFKST. Deti vďaka obetavým trénerkám vo Zvolene, Trenčíne, Nitre a ďalších mestách majú postarané o náplň voľného času prakticky od útleho veku - v detskom fitness sa súťaží už od 6-7 rokov. Získavajú vzťah k športu, rozvíjajú sa. Skutočnosť je však taká, že iba zlomok z hviezd detského fitness dokáže plynulo prejsť z detských kategórií do kategórií dorastu/junioriek. Juricová to dokázala, rovnako ako Pavleová, či Ondrušková."
"Ak ale talenty nechceme strácať, musíme im už vo veku 11-12/13 rokov venovať viac pozornosti. Učiť ich, ako postupovať pri silových tréningoch (v regulárnych fitnesscentrách), pripravovať ich (ale aj rodičov takýchto talentovaných detí) nielen na súťaženie vo fitness, ale potencionálne aj v nomináciách, kde by mohli mať (možno) väčšiu šancu na úspech - bodyfitness, alebo aj bikinifitness.
Myslím, že cesta vedie hlavne cez motiváciu oddielov, oddielových tréneriek tak, aby pochopili, že úspech 12,13, alebo 14 ročných fitnessiek je cennejší ako tých, ktoré majú 6, 7 či 8 rokov. A práve na túto "cennejšiu" skupinu by sa mala sústrediť aj podpora zo strany SAFKST. 15% z príspevku od štátu (ktorý je motivačným faktorom na podporu predovšetkým veľkosti členskej základne, nie pre jej kvalitatívny obsah) je iba jedna z možností, ktoré nepochybne bude v tomto roku využívať vedenie prezidenta MLSNU. Ďalšou by mohla byť cielená a sústredená edukácia talentov, ale aj tých, ktorí im pomáhajú s prípravou - to je cesta, po ktorej môžeme kráčať. Mali by sme kráčať."
, dokončil Igor KOPČEK.


Kristína JURICOVÁ - Fitness Superstar na 2019 IFBB/EBFF Európskom šampionáte




Diskusia k článku:

AMIX diskusia