Michal KRIŽÁNEK sa vybral na trip po USA

Michal KRIŽÁNEK sa vybral na trip po USA

Projekt Hall of Fame - Sieň slávy kulturistiky a fitness na Slovensku
vznikol aj vďaka podpore od spoločnosti
AMIX Nutrition.
Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

V piatok, 15. júla 2022 (vďaka úvodnému článku na portáli Ronnie.cz) obletela celý bodybuilding svet správa, podľa ktorej Elite PRO šampión zo Slovenska, štvornásobný víťaz súťaží Arnold Classic Europe a víťaz Arnold Classic Africa Michal KRIŽÁNEK by mal opustiť rady Elite PRO. Plány?
Podľa spomínaného článku, v najbližšom čase by mohol súťažiť v organizácii NPC aj vďaka tomu, že sa stal členom EVLS Team-u (ten organizuje po roku 2017 v Prahe súťaže určené pre amatérov aj profesionálov práve z tejto organizácie; v tomto roku ich čaká jubilejný, 10. rok). K rovnakému kroku sa už pred Michalom KRIŽÁNKOM rozhodli TOP Elite PRO atléti, ktorí opakovane dokazovali svoje výnimočné kvality na Elite PRO súťažiach - hovorím o neporaziteľnej wellness šampiónke Angele BORGESSE (Brazília) a ikone bodyfitness na Slovensku Adele ONDREJOVIČOVEJ.

Krížo (ako Michalovi KRIŽÁNKOVI hovoria jeho fanúšikovia) hneď na to sadol do lietadla a už týždeň je v USA, kde absolvuje sériu tréningov a stretnutí. Dôvod?
Ako sa hovorí - lepšie raz vidieť ako 100x počuť a prakticky nikto z tých, ktorí sledujú a píšu o bodybuildingu v USA doposiaľ nemali príležitosť Michala KRIŽÁNKA vidieť na vlastné oči. Spravidla mali k dispozícii iba sprostredkované informácie - často cez fotografie, ktoré zo súťaží Elite PRO nasnímal Josef ADLT (ten Kríža sprevádza v USA rovnako, ako Michalov tréner Alexander HLOBIK a bývalý SAFKST prezident Milan ČÍŽEK) alebo členovia EastLabs Photo Teamu a dostupné sú aj naše videoklipy zo súťaží Arnold Classic Europe/Africa, IFBB Mr. Universe, alebo Siberian Power PRO Show.

Ak bolo jedným z cieľov cesty do USA zvýšenie záujmu o bodybuildera Michala KRIŽÁNKA, ukazuje sa, že už teraz sa cieľ naplnil. Aktuálne totiž Krížo je lídrom na sociálnych sieťach zo všetkých športovcov Slovenska, ktorí majú väzby na bodybuilding a fitness scénu - pohľad na Instagram totiž ukáže, že v počte tých, ktorí sledujú jeho súťažnú kariéru prekonal aj mimoriadne populárnu Timeu TRAJTEĽOVÚ (mimochodom, v marci 2021 ich bolo o viac ako 170.000 menej).
Križánek

Čo sa v posledných dňoch objavilo o Krížovi v zahraničných bodybuilding médiách, alebo na sociálnych sieťach?

Generation Iron

Michal KRIZO Križánek

Prakticky hneď po úvodnej informácii o tom, že Michal KRIŽÁNEK sa rozhodol kráčať novou cestou, na stránkach web projektu Generation Iron sa objavil článok, v ktorom sa jeho autor zaoberal Krížovým potenciálom. Ako to vidí Jonathan SALMON (samozrejme, opäť iba na základe fotografií, ktoré sú súčasťou článku):

  • vyslovil obdiv nad jeho dominantnou pózou, ktorou je jednoznačne dvojitý biceps (mimochodom, Krížo bol fanúšikmi v ankete práve na stránkach Generation Iron zvolený ako bodybuilder s najlepšími pažami na svete), ocenil jeho muskulatúrnosť, obrovské množstvo hmoty a definíciu aj v ostatných čelných postojoch, kde vyniká aj vďaka pomerne štíhlemu pásu
  • slabšie miesta našiel na Krížovej postave v zadných postojoch - upozornil na nutnosť pridať viac hmoty na chrbte, napriek tomu už teraz je jasné, že Michal KRIŽÁNEK sa môže stretnúť na jednom pódiu s borcami ako Big Ramy, Hunter Labrada alebo Nick Walker
  • v závere Jonathan SALMON vyslovil domienku, že Krížovi sa v tomto roku pravdepodobne nepodarí získať kvalifikáciu na Olympia Weekend (najbližšie mesiace ukážu, ako veľmi sa autor článku v tejto prognóze zmýlil)

Miloš ŠARČEV

Michal Krizo Krizanek

Po trénigoch v New Yorku (v Power House Gym) Krížo (fotografie sme zverejnili na našom Facebook profile) smeroval Krížo do Las Vegas - tu už mal možnosť zažiť ho na tréningu Miloš ŠARČEV a jeho reakcia:
"Fotografie a videá nezachytávajú skutočný vzhľad – to vám sľubujem. Michael vyzerá oveľa pôsobivejšie, jeho veľkosť a kvalita svalov sa dá skutočne oceniť iba voľným okom. Majte na pamäti, že aktuálne cestuje, neje, neberie doplnky výživy – napriek tomu vyzerá takto."

Fitness Volt

Samir BANNOUT a Michal KRIZANEK
Doug MURRAY z projektu Fitness Volt dal priestor víťazovi súťaže 1983 Mr. Olympia Samirovi BANNOUTOVI - ten sleduje dianie aj na aktuálnej bodybuilding scéne a považuje Michala KRIŽÁNKA, vďaka veľkosti, za hrozbu pre ďalšie monštrum, v USA obľúbeného, ale v porovnaní s Krížom výrazne nižšieho Nick WALKERA. 

Diskusia k článku:

AMIX diskusia