2016 WAKO European Championship, Loutraki - 3. časť

2016 WAKO European Championship, Loutraki - 3. časť


Vynikajúce výkony reprezentantov SZKB na ME pokračovali aj v treťom zápasovom dni. Ako prvá do bojov zasiahla Sofia Adamečková v semifinále kick lightu žien do 60 kg proti maďarskej reprezentantke Petre Gremen. Maďarka dodržiavala taktiku založenú na dobrom pohybe a rýchlych nástupoch s jednou alebo dvoma technikami a rýchlymi ústupmi, ktorá na našu Sofiu platila. Ak naša reprezentantka na svoju súperku použila kombinačný viacprvkový nátlak, tak bolo vidno, že to na Petru platí. Bohužiaľ Sofia nevedela túto taktiku doviesť dlhodobo do konca zápasu a tak po prehre 0:3 na body obsadila Sofia Adamečková konečné 3.miesto na ME. Blahoželáme!

Ako druhá dnes zo slovenských reprezentantov nastúpila na tatami Veronika Cmarova, obhajkyňa titulu Majsterky Európy spred dvoch rokov, proti Turkyni Kubra Akbulut. Táto postavou nižšia turecká reprezentantka sa snažila stále rýchlo skracovať zápasovú vzdialenosť, a tak eliminovať svoj výškový hendikep, pričom dobre pracovala najmä kopmi. Veronika sa snažila nástupy zachytávať a preberať, čo sa jej čiastočne darilo, ale bodové skóre vyznievalo počas dvoch kôl pre Kubru. V treťom kole Veronika pritlačila, začínala ako prvá útoky a aj pritvrdila, čím začala Turkyňu lámať a na konci zápasu aj definitívne zlomila jej odpor a vyhrala 3:0 na body, postúpila do finále, kde sa v boji o titul stretne s českou reprezentantkou Martinou Fendrichovou. Blahoželáme a držíme palce!

V ringu nastupovala naša jediná zástupkyňa vo fullkontakte, Lucia Cmárová, v kategórii do 60 kg, kde v semifinále bola jej súperkou Randall Tennesse z Veľkej Británie. Postavou nižšie Britka využívala najmä kopy prednou nohou (zrejme ešte z pointfightingovej minulosti) veľmi dobre doplnené boxerskou technikou a hlavne dobrým pohybom, ktorým našej Lucii unikala. Táto sa nevedela dobre prispôsobiť taktike súperky a ja keď ju naháňala po celom ringu a niekoľkokrát veľmi dobre trafila či už boxerskými technikami, alebo kopmi, bolo to málo, pretože Angličanka buď utiekla, alebo sa rýchlo zaklinčovala, resp. držala našu Luciu, čo jej stredový rozhodca toleroval. Konečný rezultát 0:3 v prospech Tennesse rozhodol o konečnom treťom mieste Lucie Cmárovej na európskom šampionáte. Blahoželáme!

V kicklighte žien do 50 kg bojovala naša Alexandra Nižníková o postup do finále s poľskou reprezentantkou Karolinou Kubiak. Alexandra bola od začiatku zápasu aktívnejšia a presadzovala sa útočným kombinačným kickboxom, na ktorý poľská reprezentantka nenašla recept, a tak po veľmi dobrom výkone vyhrala Saša 3:0 na body a postúpila do piatkového finále, kde v boji o titul čaká Duygu Turan z Turecka. Blahoželáme a držíme prsty!

Ako posledný do dnešný semifinálových bojov zasiahol nováčik na ME, ešte vekom junior, Marek Karlík, naše najväčšie prekvapenie na šampionáte. Súperom mu bol Dimitar Gjorgijev z Macedónska, ktorý nastúpil veľmi razantne a útočne, načo však náš Marek odpovedal rovnakou mincou, takže iskry a prilby lietali po tatami. Dôležité však bolo, že Karlík dodržiaval taktické rady kaučovskej lavičky, nenechal sa vyprovokovať k bitke a postupne dostával Macedónčana pod tlak, v ktorom robil chyby a fauly, za ktoré začal byť rozhodcami trestaný. Keďže Dimitar svoju zápasový prejav nezmenil, resp. nevedel zmeniť vyfauloval sa v treťom kole zápasu až k diskvalifikácii (Marek už aj tak bodovo viedol...). Marek Karlík týmto víťazstvom postúpil do finále kick lightu mužov do 74 kg, kde ho zajtra čaká Alemdag Yahya z Turecka. Blahoželáme a držíme palce!

Dúfame, že zajtra vám budeme môcť priniesť len tie najlepšie správy a do slovenskej zbierky pribudnú nové tituly Majstrov Európy!

2016 WAKO ME Loutraki KL 74kg Gjorgjiev MKD vs Karlík SVK




2016 WAKO ME Loutraki KL 65kg Akbulut TUR vs Cmarova V SVK




2016 WAKO ME Loutraki KL 50kg Kubiak POL vs Nižníková SVK




2016 WAKO ME Loutraki FC 60kg Cmárová L SVK vs Randall GBR




2016 WAKO ME Loutraki KL 60kg Adamečková SVK vs Gremen HUN





Diskusia k článku:

AMIX diskusia