Štefan OROSZ plánuje súťažiť - už na jeseň 2020!

Štefan OROSZ plánuje súťažiť - už na jeseň 2020!


Keď som v posledných mesiacoch (ešte pred koronadobou) prichádzal do Bratislavy na edukačné projekty FitnessNalieváreň, Bikinifitness Campy, alebo trénerské kurzy organizované pod hlavičkou Fitness Škola s.r.o., s Marianom ČAMBALOM sme pravidelne spomínali na 90. roky a aj prvú dekádu 21. storočia. Jednoducho - zostarli sme, je na čo spomínať. Keď reč prišla na borcov, ktorí mohli (reálne mohli) uspieť na PRO scéne, no napriek tomu jednoducho si povedali "načo?" a vykročili iným smerom, vždy sme s ľútosťou v hlase vraveli - škoda, že Štefan OROSZ to medzi tými profíkmi neskúsil.

Štefana som po prvý krát videl stáť na súťažnom pódiu v roku 1992, na posledných Majstrovstvách Československa v Ružomberku, kde súťažil pod taktovkou Zbyňka SLANAŘA. Úprimne, keď ma Zbynďo vzal za ruku a dotiahol do zákulisia, aby mi Štefan ukázal aktuálnu formu, na prvý pohľad bolo jasné - je to šampión! Mal už za sebou 5. miesto z 1990 IFBB Majstrovstiev Európy v kulturistike mužov (kde súťažil ako junior a ak si dobre spomínam, bola to jediná medzinárodná súťaž, na ktorej skončil horšie ako na 1. mieste), ale práve rok 1992 reálne ukázal jeho potenciál. Titul Európskeho šampióna a Svetového šampióna v pároch s Evou SUKUPOVOU to odštartoval. V roku 1995 sa stal IFBB Svetovým šampiónom (náš Jaro HORVÁTH v jeho kategórii získal bronz), čakali sme, že prestúpi medzi IFBB profesionálov. Nestalo sa tak. Škoda.

Aktuálne sa píše rok 2020 a Štefan OROSZ opäť získal motiváciu k súťaženiu. Viem o tom už nejaký čas. Veď v Činkárni Čambal Petržalka sme plánovali zorganizovať po seminári s Jarom HORVÁTHOM práve aj seminár so Štefanom. Bohužiaľ, naše plány prekazila koronadoba.
Štefan OROSZ
Štefan však ďalej trénuje, konzultuje s Marianom ČAMBALOM, ktorý mu kritickým okom vytkne každú drobnosť - ktorá by ho mohla na súťažnom pódiu (pri trendoch platnýchv tomto čase) znevýhodniť oproti konkurencii. A ako ukázali aktuálne fotografie (musím zdôrazňovať, že ich autorom je sám Marián ČAMBAL?), Štefan má už teraz "našliapnuté" na formu, z ktorej by (nielen mne) mohla padnúť brada. Úprimne?

Mám veľkú radosť zo Štefana a držím mu place. Nech prípravu "doklepe" do finálnej podoby a nech nastúpi na súťažné pódium. Verím, že členovia EastLabs Photo Team-u aj v jeho prípade budú pod pódiom a fanúšikom Orosza a bodybuildingu na Slovensku aj v Čechách prinesú skvelé fotografie. Nech sa darí, Štefan!
Stefan OROSZ

Honza KAVALÍR vs Štefan OROSZ - podcast, ktorý si musíte vypočuť!




Diskusia k článku:

AMIX diskusia