Rusi majú nového Lesukova - jeho meno je Vitalij UGOLNIKOV

Rusi majú nového Lesukova - jeho meno je Vitalij UGOLNIKOV

Pred piatimi rokmi som získal pozvanie od prezidenta Ruskej IFBB Vladimíra Ivanoviča DUBININA, vďaka ktorému som mohol v Petrohrade stráviť týždeň exkurziami po TOP bodybuilding/fitness kluboch a fitnesscentrách druhého najväčšieho mesta Ruska.

Čo ma doslova dostalo do kolien? Sieť (v tej dobe trinástich) fitnesscentier SPORTLIFE, z ktorých mnohé dosahovali veľkosť rádov v násobkoch tisíc metrov štvorcových a v tých najlepších nechýbali bazény, sauny a víťahy na autá, kde z privátnych parkovísk ste priamo vstupovali priestorov vyhradených na tréning.



Ďalším prekvapením pre mňa bol personál siete týchto klubov - takmer všade som stretával na pozíciách osobných trénerov najlepších bodybuilderov Ruska vtedajšej doby a zdá sa, že orientácia na svet kulturistiky v SPORTLIFE sa rokmi nemení.

Práve v SPORTLIFE pôsobí aj aktuálne najväčší bodybuilding talent Ruska - reč je o 21 ročnom víťazovi Ruského šampionátu 2019 v kategórii do 100kg, meno ktorého si dobre zapamätajte. Vitalij UGOLNIKOV - neočakávané úspechy dosiahol vďaka progresu dosiahnutého za menej ako 1,5 roka!

Lesukov vs Ugolnikov

Ugolnikov na bodybuilding scéne Ruska vzbudil maximálny rozruch. Až taký, že aj odborníci ho začali porovnávať s Alexejom LESUKOVOM. Právom. Ugolnikov na rozdiel od Lesukova, na vstup medzi elitu ruského bodybuildingu čakal výrazne kratšiu dobu - TOP výsledok Alexander dosiahol už v druhý rok svojej súťažnej bodybuilding kariéry.

Pravdou ale je, že Ugolnikov má za sebou predchádzajúcu kariéru v silovom trojboji a keď by ste porovnávali 21 ročného Lesukova (poznámka: fotografie vyššie zachytávajú Lesukova pri vstupe na IFBB PRO scénu, kde bol o pár rokov starší) s aktuálne 21 ročným Ugoľnikovom, Alexej ho poráža snáď iba v "guľatosti" svalov hornej časti tela. Ugolnikov však Lesukova prekonáva celkovou masívnosťou (na aktuálne 125kg vážiacom Ugolnikovi je objem stehien doslova udivujúci) a tvrdosťou/pripravenosťou, ktorú 21 ročný Lesukov nedosahoval.

Ďalším výrazným rozdielom medzi dvoma TOP talentmi v histórii Ruska je výška - Ugolnikov je o 6 cm vyšší od Lesukova a ak na 175cm vysokú postavu dokáže vo finálnej forme pridať cca 10kg kvalitnej svalovej hmoty, môže sa stať hrozbou pre šampiónov v akejkoľvek organizácii.
Všetko je to iba otázkou financií (v minulosti na prelome 20./21. storočia v Rusku bolo pravidlom, že najlepší z najlepších bodybuilderov Ruska mali tzv. neobmedzený prísun financií vďaka priazni oligarchov - aktuálna situácia je už podstatne komplikovanejšia) a hlavne zdravia.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia