Vo veku 32 rokov svet železa opustil Jakub ŠUBRT

Vo veku 32 rokov svet železa opustil Jakub ŠUBRT


Svet železa náhle a nečakane opustil bodybuilder Jakub ŠUBRT, ktorý mal blízko aj k EastLabs Team-u. Práve Jakuba som ako prvého natáčal cca pred 4. rokmi pre náš portál na tréningu, počas jeho pobytu v Košiciach a opakovane som ho stretával na súťažiach v Čechách, kde nielen moju, ale aj pozornosť fanúšikov pútal svojou mimoriadne priateľskou povahou.

"Keď som sa včera večer dozvedel o úmrtí Jakuba ŠUBRTA, tak ako pre každého, kto sleduje svet bodybuildingu, bol to pre mňa šok.", povedal pre náš portál Igor KOPČEK. "Spomínam si, že do pozornosti mi ho dal Jindřich POPELÁŘ ešte v roku 2008 a to, že mal výnimočné predpoklady pre tento šport, Šubrt v tom istom roku dokázal víťazstvom na 2008 NABBA Mr. Universe a aj na 2009 NABBA Majstrovstvách sveta vo vekovej kategórii juniorov. Veľké výsledky od neho som očakával aj po vstupe do organizácie IFBB, kde prišiel už aj ako víťaz WFF Mr. Universe vo vekovej kategórii seniorov.

Na súťažných IFBB pódiách ukázal to, čím všeobecne pútal pozornosť - eleganciu a proporčnosť bodybuilderov zo zlatej éry, k tomu masívny rozvoj paží. K túžobne očakávanému zisku PRO karty mu chýbala väčšia tvrdosť a prepracovanosť na súťažnom pódiu. Keď sa obrátil na mňa na prelome rokov 2018/2019 s prosbou o radu, presvedčil som ho, že v jeho prípade cestou je vysoko intenzívny tréning. Napriek progresu a jeho nepopierateľnej snahe, stačilo to napokon (po striebre v Rumunsku a bronze na Ukrajine) iba na finálne 4. miesta na novembrových súťažiach 2019 Grand Prix Opava a 2019 IFBB Diamond Cup Prague, po ktorých už Jakub opäť kráčal vlastnou cestou. Na nej, (pokiaľ viem) už nepočítal so súťažením. Jeho úmrtie je veľkou tragédiou." 

Jakub ŠUBRT bol aktívny nielen ako súťažný bodybuilder, ale pôsobil aj ako osobný tréner v rámci Šubrt Teamu. Málo kto vie, že jeho koníčkom (a prácou) nebola iba kulturistika, ale aj dizajn. Česť jeho pamiatke!

Jakub ŠUBRT, 2016 Astoria Fit&Gym Košice



Diskusia k článku:

AMIX diskusia
Zas to tu je.
autor: Oplan | dátum: 03.09.2020 21:51:41
My vieme a máme ho v úcte. Ale, presne kvôli takýto ľuďom je hardcore bodybuilding neobhájiteľný u bežných ľudí.