Tomáš SENTINEK - výnimočný výsledok v sezóne 2021

Tomáš SENTINEK - výnimočný výsledok v sezóne 2021

Projekt Hall of Fame - Sieň slávy kulturistiky a fitness na Slovensku
vznikol aj vďaka podpore od spoločnosti
AMIX Nutrition.
Fall of Fame - Slovenská sieň slávy v kulturistike/fitness

Je november 2019 a na stránkach portálu EastLabs.SK zverejňujeme článok, ktorý je venovaný Tomášovi SENTINEKOVI. Dôvod? Po Petrovi TATARKOVI je práve Tomáš SENTINEK (spoločne s Igorom Kútikom a Patrikom Dzurillom) ďalším classic physique súťažiacim zo Slovenska, ktorý práve v roku 2019 uspel nielen na domácej, ale už aj medzinárodnej súťažnej scéne. O akých výsledkoch spomínaného Tomáša hovorím?
  • 1. miesto + Elite PRO karta ... 2019 IFBB Nafplio Classic, classic physique
  • 1. miesto + Elite PRO karta ... 2019 IFBB Nafplio Classic, classic bodybuilding
  • 1. miesto ... 2019 IFBB World Cup Tarragona, classic physique

V spomínanom článku je aj názor Mariana ČAMBALA, ktorý na adresu nominácie classic physique povedal: "Classic Physique je vo svete mimoriadne žiadanou nomináciou bez ohľadu na to, v akej federácii sa súťaže konajú. Súhlasím s opakovane prezentovaným názorom Igora KOPČEKA - classic physique je cestou, po ktorej by mohli kráčať mnohí z aktuálne amatérskych súťažiacich na Slovensku. Tí, ktorí sa venujú bodybuildingu. A úspech Petra TATARKU, alebo aktuálne Tomáša SENTINEKA je veľmi motivujúcim faktorom."

Aká bola Sentinekova súťažná sezóna 2021?

Uplynuli takmer dva roky od spomínaných výsledkov Tomáša SENTINEKA, počas ktorých sa snažil uplatniť zisk Elite PRO karty a už v roku 2021 nastúpiť opäť do kolotoča súťaží. Medzi profesionálmi. Aktuálne vedenie SAFKST však prijalo vlastné pravidlá, podľa ktorých zisk Elite PRO karty na súťaži nestačí k tomu, aby sa súťažiaci stal profesionálom. A tak aj v roku 2021 SENTINEK na súťažné pódiá nastupuje opäť v kategórii amatérov.

Spočiatku plánuje súťažiť vo farbách Slovenska, záver súťažnej sezóny už absolvuje pod hlavičkou IFBB Flag. Aké výsledky dosiahol Tomáš Sentinek na medzinárodnej scéne? Ktoré z nich si zaslúžia pozornosť?

  • 1. miesto + Elite PRO karta ... 2021 IFBB Diamond Cup Praha, classic physique
  • 2. miesto ... 2021 Arnold Classic Europe, classic physique
  • 2. miesto ... 2021 Mr. Universe Marbella, classic physique

Tomáš SENTINEK - výnimočný výsledok v sezóne 2021




Diskusia k článku:

AMIX diskusia