2020 IFBB Majstrovstvá sveta v nominácii FitModel, Riga

2020 IFBB Majstrovstvá sveta v nominácii FitModel, Riga

Účasť EastLabsPhoto.comTeam-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO aj v roku 2020 je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o členoch združenia Asociácia Elite PRO.


Čo vám budem hovoriť - zatvorené fitness centrá, zrušené športové podujatia pribúdajú ako na bežiacom páse, nespokojnosť našej komunity je už (doslova) hmatateľná. Ak niekto v súčasnej dobe dokáže zorganizovať súťaž pod hlavičkou IFBB, ak táto súťaž má navyše medzinárodný štatút, zaslúži si určite obrovskú pochvalu a potlesk.

V Rige, hlavnom meste Lotyšska, práve včera začala jedna z takýchto súťaží - 2020 IFBB Majstrovstvá sveta v nominácii FitModel, ktorá je (na stupni výkonnosti) prvou príležitosťou pre tie dievčatá a ženy, ktoré ešte iba začínajú so silovým tréningom. Pravdu povediac, FitModel je s výnimkou krajín bývalého Sovietského zväzu, Poľska, Maďarska, Číny a Južnej Afriky prijímaná pomerne rozporuplne. Napriek tomu púta pozornosť lokálnych médií viac, ako TOP súťaže v hardcore bodybuildngu.
Dôvod je jasný - získať podporu sponzorov pre tzv. športovo-modelingovú súťaž, kde je možné odprezentovať prakticky čokoľvek, čo súvisí so ženskou krásou, je jednoduchšie, ako pre kulturistiku, ku ktorej (v jej aktuálne podobe) majú zásdné výhrady už aj skalní fanúšikovia.

Riga sa vďaka organizačnému úsiliu teamu Christiny VEDERNIKOVEJ (okrem iného sa jej podarilo získať výnimku od miestnej vlády, na základe čoho mohla zorganizovať aj tento IFBB Svetový šampionát) opäť stala hlavným centrom nominácie FitModel. A už dnes popoludní budeme sledovať na súťažnom pódiu súťažiacich z 9. krajín Európy a Kazachstanu. Priebeh registrácie vám priblíži fotogaléria, v ktorej nájdete viac ako 500 fotografií.

2020 IFBB World FitModel Championships - registrácia

Diskusia k článku:

AMIX diskusia