Strongman - Slovenský pohár 2014, 1. kolo, Piešťany

Strongman - Slovenský pohár 2014, 1. kolo, Piešťany

V Piešťanoch, siedmeho júna, štartuje nový ročník Slovenského pohára silných mužov. Tieto podujatia slúžia ako príprava nových nádejí a talentov pred štartom na profi podujatiach. Ako je známe, víťaz automaticky postupuje medzi profesionálov Slovenska. Víťazom sa stane ten, kto v ročníku absolvuje podujatia silných mužov a súčtom bodov za jednotlivé umiestnenia obsadí v tabuľke prvé miesto. V pravidlách podujatia však je aj to, že ak pretekár, ktorý získa právo súťažiť n aprofi podujatiach v nasledujúcom roku po postupe neabsolvuje žiadne podujatie, automaticky vypadáva z elity. Takto dopadol napríklad aj Marek Markuš, ktorý zvíťazil v Slovenskom pohári v rokoch 2007 a 2011.
Medzi víťazov Slovenského pohára patrí i Alexander Szoboslay (2008), Michal Šimovič (2009), Ladislav Zsemlye (2010), Dávid Ďatelinka (2012) a Marek Tóth (2013). Uvidíme, komu sa podarí zvíťaziť v ročníku 2014. Medzi adeptov samozrejme patrí opäť Markuš, ktorý pri svojej váhe približne 105kg predvádza neskutočné výkony. O postup chce i v tomto roku zabojovať Jaroslav Daňo, ktorý minulý rok viedol celkové poradie, zranenie ku koncu sezóny ho ale odsunulo na nepostupové druhé miesto. Adeptom je v tomto roku i Peter Rekenei, ktorý v Malackách na masjtrovstvách Slovenska silných mužov prekvapil pripravenosťou a v tomto roku sa určite posnaží atakovať postupové miesto medzi profi tím.
Množstvo nováčikov, ktorí absolvovali i Strongman seminár a Strongman kemp, budú chcieť prekvapiť a zabojovať o body do konečného rebríčka. Disciplíny, ktoré budú na chlapcov čakať, sú prispäsobené akcii, na ktorej sa podujatie organizuje. Už zopár rokov sú siláci súčasťou Truck arény, ktorá sa organizuje na Lodenici v Piešťanoch. Úvodnou tradične býva dvíhanie náčinia nad hlavu do vystretých rúk - miesto robustnej klady bude čakať borcov náprava o hmotnosti približne 110kg na počet opakovaní do jednej minúty. Čakať ich bude ešte aj prevracanie 400kg pneumatiky, priťahovanie aj ťahanie kamióna, taktiež mrtvé ťahy s osobným automobilom. Zatiaľ sú prihlásení borci ako Rekenei, Kolář, Kisel, Gunda, Supák, Markuš - uvidíme, ktorí z nováčikov, ale i zo známych borcov, predvedú svoju silu v Piešťanoch!

Diskusia k článku:

AMIX diskusia