2016 WAKO European Championship LC, LK, K1 -1. časť

2016 WAKO European Championship LC, LK, K1 -1. časť


V Slovinsku, v známom centre Maribor sa konajú 2016 WAKO Majstrovstvá Európy v kickboxe seniorov, ktorých sa zúčastňuje aj početný výber Slovenska. V prvom zápasovom dni nastúpili k svojím eliminačným zápasom štyria reprezentanti - tí však svoje zápasy prehrali.

V lightcontacte žien do 55 kg prehrala Kristína Urdová svoj úvodný zápas s reprezentantkou Čiech Terezou Martínkovou. Kristína väčšinu zápasu viedla 2:1 na body, avšak v závere tretieho kola svoje vedenie neudržala a Češka strhla body na svoju stranu.

Tomáš Tadlanek nastupoval k svojmu premiérovému zápasu na WAKO šampionáte proti Turkovi Isa Akbas. Tomáš nevedel proti pohyblivému a agilnému súperovi uplatniť svoju výškovú prevahu a prispôsobiť taktiku WAKO K1 štýlu - po troch kolách prehral na body.

Ďalším nováčikom na šampionáte bol Attila Garamszeghy v lowkicku do 75 kg, keď nastupoval v osemfinále proti Rusovi Alexandrovi Zacharovovi až s prílišným rešpektom. Už v úvode zápasu dostal Rus nášho reprezentanta do počítania a o niekoľko chvíľ po highkicku opäť, takže rozhodca ukončil zápas TKO.

V poslednom zápase nastupoval skúsený borec Pavol Garaj po dlhšej pauze opäť v reprezentačnom drese a v disciplíne K1 - 75 kg proti skúsenému srbskému reprezentantovi Ljubovi Jalovemu. Po prvom zaspatom kole si Paľo vynútil optickú a pozičnú prevahu, avšak nedostatočne odpovedal na súperove lowkicky - ten takto postupne zbieral body. V treťom kole Paľo opäť pridal, dal niekoľko úspešných kombinácií rukami, avšak skóre do konca zápasu nedokázal obrátiť, vyzeralo to akoby potreboval ešte jedno kolo, ktoré sa bohužiaľ nekonalo. A tak aj v jeho prípade si Slovensko "zaknihovalo" prehru na body a koniec ďalšieho borca v súťaži ME.

Všetci dúfame, že streda prinesie našim viacej úspechov, ako smolný utorok.

  • v ringu nastúpi v K1-71 kg Miroslav Smolar proti Macedóncovi Jetmir Emruli
  • Monika Chochlíková v K1-52 kg proti Raatesalmi Hanna (FIN)
  • Veronika Petrikova proti Talianke Wahby - Amal Emily
  • Veronika Cmarova sa pobije v K1-65 kg s Ruskou Anargul Abisheva
  • jej sestra Lucia Cmárová bude súperiť v K1-60 kg s Maďarkou Renatou Rakoczi
  • na tatami v lightcontacte žien do 60 kg nastúpi MiroslavaSofia Victoria Adamečková proti Írke Begley Deirdre

Držte našim palce!

2016 WAKO ME Maribor K1 63,5kg Akbas TUR vs Tadlánek SVK




2016 WAKO ME Maribor LC 55kg Urdová SVK vs Martinková CZE




2016 WAKO ME Maribor K1 75kg Jalovi SRB vs Garaj SVK




2016 WAKO ME Maribor LK 75kg Zakharov RUS vs Garamszegy SVK





Diskusia k článku:

AMIX diskusia