Andrey SKOROMNYY - populárny bodybuilder z Ruska príde do Bratislavy

Andrey SKOROMNYY - populárny bodybuilder z Ruska príde do Bratislavy

Minimálne 7-8 rokov je Andrey SKOROMNYY považovaný za mimoriadny talent bodybuilding scény Ruska, ktorú od roku 2014 veľmi pozorne sleduje aj EastLabs Team. Dôvod je prostý - práve Rusko s viac ako 145 miliónov obyvateľov dáva svetu bodybuilding-u a fitness každoročne nové a nové šampiónky v bodyfitness, bikinifitness a men´s physique, práve v tejto najväčšej krajine Európy má kulturistika punc športu, ktorý púta pozornosť fanúšikov bez ohľadu na to, či sú z Moskvy, Petrohradu, Krasnoyarska, Ekaterinburgu, alebo Krasnodaru. Jasne najpopulárnejšou hviezdou kulturistiky Ruska (napriek tomu, že v posledných rokoch už nenastupuje na súťažné pódiá prestížnych súťaží), je aktuálne 29 ročný Andrey SKOROMNYY.
Andrey SKOROMNYY

Kto je Andrey SKOROMNYY?

Aktuálne 29 ročný kulturista sa narodil 30. júna 1989 na Ukrajine, v Čerkasovskej oblasti, no detstvo a mladosť už prežil v Rusku, presnejšie v severnej časti Ruska – v Jamalo Neneckej autonómnej oblasti. V súčasnosti však žije v Moskve, kam sa presťahoval v čase, keď začal študovať na MADI (Moskovský automobilový inštitút), . V mladosti sa venoval rôznym športom - vynikal v atletike, ale napriek výške aj v basketbale.

Po príchode do Moskvy, však nepokračoval v športoch, ktorým sa venoval doma, ale začal som trénovať s činkami. Nie, nie, nebol to u n aprvý pohľad nejaký mimoriadny talent pre silový šport, veď v tom čase vážil niečo okolo 60 kg, čo je na výšku 173 cm aj v bežnom živote málo. Stačili mu však 4 roky cielených tréningov, počas ktorých sa výkonnostne "posunul" spolu s ďalším TOP bodybuilderom Ruska Alexeyom LESUKOVOM na pozíciu historicky najlepšieho juniorského kulturistu Ruska, ktorý mohol úspešne konkurovať aj kulturistom - mužov. Jeho hmotnosť narástla na mimosúťažných 107-110kg a iba forma prípravy rozhodovala o tom, v akej súťažnej kategórii nastúpi na súťažné pódium.

Ako junior v roku 2010 získal všetky tituly na súťažnej scéne Ruska - počnúc víťazstvom na Pohári Moskvy a Majstrovstvách Moskvy a Pohárom Ruska a Majstrovstvami Ruska končiac. V tom čase mal v pláne ukázať svoju výkonnosť aj na IFBB Majstrovstvách sveta juniorov, ale jeho premiéra na medzinárodnej scéne sa uskutočnila až v roku 2013 na súťaži Arnold Classic Europe. Od roku 2013 však už nesúťažil - oženil sa, venoval sa rodine a hlavne internetovým projektom, o ktoré bol v Rusku mimoriadny záujem. Ako prvý z ruskej bodybuilding/fitness školy pochopil, že sociálne siete majú obrovský potenciál a po ruskej "verzii Facebooku" (tou je VKONTAKT.RU) sa začal venovať prezentácii na Instagrame, kde má aktuálne takmer 550-tisíc sledovateľov z celého sveta.

Aktuálne je Skoromnyy podporovaný spoločnosťou BioTech USA, ktorá stojí v pozadí jeho príchodu na Slovensko. Viac informácií zverejníme už čoskoro v samostatnom článku.
Andrey SKOROMNYY
Andrey SKOROMNYY

Diskusia k článku:

AMIX diskusia