René BERO pre EastLabs Radio, august 2018

René BERO pre EastLabs Radio, august 2018


Pohľad do výsledkových listín 2018 IFBB Slovenských šampionátov v nomináciách kulturistika a klasická kulturistika  o mnohom vypovedá - 29 súťažiacich medzi seniormi, 30 súťažiacich medzi juniormi v tomto roku nasvedčuje, že ďalej pokračuje úpadok záujmu o súťaženie na najprestížnejších súťažiach asociácie (aspoň takými v minulosti bolo Majstrovtsvá Slovenska).

Pravdou je, že udalosti v Púchove 2017 aj v Nitre 2018 zrejme vlnu záujmu o súťažnú kulturistiku a klasickú kulturistiku nenaštartujú, rovnako ako nepochopiteľné dopingové zlyhania na medzinárodnej scéne (som zvedavý či z toho bude vyvodená osobná zodpovednosť tak, ako sa to udialo na prelome rokov 1998/1999 v prípade reprezentácie žien). Je jasné, že treba zmeniť prístup a nastaviť kulturistami akceptovateľné pravidla, pretože tí majú od jesene 2017 možnosť výberu - buď ostanú verní IFBB International a asociácii (ktorá vďaka masívnym dotáciam od štátu môže športovcom z našich športov čo to preplatiť), alebo sa rozhodnú kráčať samostatne po ceste, na ktorej sa budú spoliehať len a len na vlastné zdroje a vyberať si budú z ponuky súťaží, ktoré organizujú promotéri už aj z okolitých krajín.

V takejto situácii je o to dôležitejšie motivovať talenty k súťaženiu, vytvárať pre ne podmienky, ktoré by ani v najmenšom nepripúsťali pochybnosti o tom, že IFBB Svetový šampionát a IFBB Európsky šampionát sú jasne TOP súťažami amatérskej scény zo všetkých federácií. A že bojovať o repre tričko sa určite oplatí. Ten, kto to dokáže, bez ohľadu na to, či je to kulturista alebo klasický kulturista, si zaslúži pozornosť - funkcionárov, fanúšikov, médií.

René BERO

K takýmto talentom nesporne patrí aj René BERO, ktorého cestu za striebrom z 2018 IFBB Majstrovstiev Európy juniorov v nominácii klasická kulturistika sme priblížili už skôr prostredníctvom samostatného článku. Dnes by som vám chcel ponúknuť rozhovor, ktorý som s týmto talentom zaznamenal pre EastLabs Radio včera večer - a to, čo mi prezradil ma veľmi potešilo. O čom hovorím? O skutočnosti, že po úspešnej jari sa Bero pripravuje aj na jesennú časť súťažnej sezóny. A ja verím, že bude opäť úspešná ...

Rene BERO

René BERO pre EastLabs Radio, august 2018



Diskusia k článku:

AMIX diskusia