Kto z našich športovcov má najväčší výtlak na sociálnych sieťach?

Kto z našich športovcov má najväčší výtlak na sociálnych sieťach?

Účasť EastLabsPhoto.comTeam-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO aj v roku 2021 je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o členoch združenia Asociácia Elite PRO.

Siberian Power Show

Už iba pár dní nás delí od súťaže 2021 Siberian Power Show Krasnoyarsk, na ktorej nastúpi aj aktuálne najlepší ťažkotonážnik organizácie Elite PRO Michal KRIŽÁNEK. S blížiacim sa termínom súťaže Križánek na sociálnych sieťach aktualizuje informácie o svojej príprave na túto súťaž a kto občas zavítal na jeho Instagram, alebo Facebook účet, určite zaznamenal stúpajúci záujem o Michala (kde je jasným lídrom zo známych tvárí bodybuilding scény Slovenska aj Čiech). Milan ŠÁDEK s dlhoročnou podporou od spoločnosti AMIX s prehľadom kraľuje Facebooku, kráľom Youtube je Aleš LAMKA.

Je prirodzené, že Križánkové videoklipy a fotografie zdieľa na Instagrame a Facebooku väčšina z tých, ktorí sledujú svet bodybuildingu a fitness. Nielen na Slovensku či v Čechách, ale pozornosti neunikol aj v štátoch Európy, Ázie a už aj v USA. Dôvod je jasný - napriek tomu, že Michal KRIŽÁNEK nepôsobí v organizácii, ktorá ponúka súťažiacim ako métu súťaženie na najsledovanejšej a najprestížnejšej súťaži profesionálneho bodybuildingu, ktorou je od prelomu 70./80. rokov pôvodne Mr.Olympia a aktuálne Olympia Weekend (svoju históriu začala písať v roku 1965 - viac ako 50. ročnú históriu a aktuálne 1,3 milióna USD rozdaných medzi TOP5 finalistov všetkých kategórií je "zlomiť" takmer nemožné), napriek tomu že sa aktuálne nemôže porovnávať s borcami, ktorí rovnako ako on ohurujú masívnosťou (ale súťažia v inej organizácii tzn. aj na pódiu Mr. Olympia), v Elite PRO organizácii ukazuje viac ako 120kg estetických proporcií a mohutné svalstvo s dominujúcim rozvojom svalstva rúk. Dvojica Michal KRIŽÁNEK a tréner Alexander HLOBIK od roku 2017 (áno, práve vtedy po prvýkrát nastúpil na súťažné pódium a prakticky po štyroch súťažiach, z ktorých 2x reprezentoval Slovensko na medzinárodnej pohárovej scéne, získal štatút Elite PRO a od roku 2018 súťaží v tejto organizácii) systematicky hľadá postupy nielen na to, aby z výstavnej skrine (tzn. z bicepsov a tricepsov; tie Pavel VACEK označil ako najlepšie na bodybuilderovi bielej pleti - a ja snim súhasím) urobili vitrínu plnú korunných klenotov, ale aj ako odstrániť nedostatky, ktoré by ho mohli s rovnocennými (alebo aj lepšími) súpermi znevýhodňovať. Aj slepý by videl, že KRIŽÁNEK v priebehu relatívne krátkeho času výrazne zlešil prezentáciu, zapracoval na stehnách, pleciach, vylepšil chrbát - a k tomu pridal ďalšie kilogramy svalovej hmoty.

Kto rozumie bodybuildingu vie, že pridať centimeter (alebo čo i len pol centimetra) na obvode paží, alebo stehien je jednoduchšie, keď majú 40cm resp. 60cm, ako keď sa ich obvody blížia k hranici 60cm resp. 80cm. A rozdiel je aj v tom, či sa jedná o borca, ktorého výška je 170cm, 180cm, alebo 185cm. Platí, že čím vyšší, väčší a ťažší, tým komplikovanejšie je zaznamenať očakávaný, viditeľný a rozhodcami na súťažiach ocenený progres. Vyžaduje si to "nalepiť" na telo výrazne viac hmoty. Aj preto každý progres v takomto prípade stojí viac vytrvalosti, viac úsilia a predovšetkým neustále hľadanie kľúča k tomu, ako tento progres dosiahnuť. Dvojica KRIŽÁNEK - HLOBÍK tento kľúč našla a aj fanúšikovia na sociálnych sieťach oceňujú progres, ktorý Michal ukazuje na "amatérskych" fotografiách krátko pred súťažou 2021 Siberian Power Show. A napriek tomu, že táto súťaž je pod hlavičkou Elite PRO, na pódiu proti KRIŽÁNKOVI nastúpi hneď niekoľko rovnako disponovaných borcov - Etov, Lukovec, chuť zmerať si s nim svoju výkonnosť netaja Kuznecov, aj 25 ročné monštrum Davidov.

Záujem na sociálnych sieťach = miera úspešnosti?

Aktuálne je každému jasné, že kto chce získať na svoju stranu sponzorov, iba výsledky už nestačia. Okrem nich musí ponúknuť sponzorovaný potencionálnemu partnerovi aj sledovanosť na sociálnych sieťach. Ďalším kritériom, ktoré si potenciálni partneri všímajú, je spôsob, akým úspešní a aj menej úspešní športovci zo sveta bodybuilding a fitness "kŕmia" svoje profily na sociálnych sieťach. A aj to, ako fanúšikovia na tieto príspevku reagujú.

Skutočnosť je taká, že sponzorov z 99% v podstate ani nezaujíma, kto v akej organizácii súťaží, neriešia, či prestížnejšia je IFBB International, NABBA, NPC alebo PCA či WFF organizácia. A zásadné rozdiely (často) nevidia ani medzi PRO a amatérskou scénou. Oni sa spravidla ani v tom nevyznajú a ich primárnym cieľom je mať vo svojom portfóliu podporovaných športovcov OSOBNOSŤ. Osobnosť ktorá víťazí, osobnosť, ktorá púta pozornosť. A čím väčšia je pozornosť venovaná fanúšikmi víťazovi (tzn. tu je tá sledovanosť čiže "výtlak"), tým väčšia je šanca na podporu.

Kto má v SR aj ČR najväčší "výtlak" na Facebooku?

Profily bodybuilding/fitness hviezd a úspešných športovcov na Slovensku a v Čechách sú dobre známe a ako vám potvrdí aj ich návšteva, bez ohľadu na to, či je to bodybuilder, alebo bikinifitnesska, sledujú ich desiatky tisíc fanúšikov. Mnohí z nich živo reagujú na takmer každý príspevok, ktorý sa na týchto profiloch objaví. Z tých, ktoré si všímame z EastLabs Teamu a z redakcie spriazneného projektu BikiniFitness.SK, vás chceme upozorniť na nasledujúce (ak máte tip, koho by sme mali sledovať resp. sme ho tentokrát prehliadli, svoje návrhy mi nechajte v komentároch; nabudúce ich určite neprehliadnem)
Milan Sadek
  • Milan Šádek IFBB PRO ... sleduje ho cca 212.000 ľudí
  • Andrej Mozoláni IFBB PRO ... sleduje ho cca 110.000 ľudí
  • Vojta Koritenský official fanpage ... sleduje ho cca 97.000 ľudí
  • Timea Trajteľová IFBB Bikini ... sleduje ju cca 96.000 ľudí
  • Tomáš Tabačiar IFBB PRO ... sleduje ho cca 25.000 ľud
  • Adela Ondtrejovičová IFBB Figure PRO ... sleduje ju cca 21.000 ľudí
  • IFBB Michal Križánek Bodybuilder ... sleduje ho cca 13.000 ľudí
  • Zuzana Kardošová IFBB Bikinifitness ... sleduje ju cca 9.700 ľudí
  • Igor Illés Personal & Online coach ... sleduje ho cca 8.400 ľudí

Kto má v SR aj ČR najväčší "výtlak" na Instagrame?

Timea TRAJTEĽOVÁ
Zuzana KARDOŠOVÁ
Sabina Doležalová
Michal KRIŽÁNEK
Andrej MOZOLANI
Sabina PLEVÁKOVÁ
Milan Šádek
Natálie Myslíkova
Tomáš Tabačiar
Koritenský
Lenka Myslivcova
Adela Ondrejovičová
Igor Illes
Prehľad TOP "Instagram influencerov" z bodybuilding/fitness scény Slovenska a Čiech podľa počtu fanúšikov, ktorí sa zapájajú do ich činnosti (tzn. reagujú na ich príspevky):

  • Zuzana Kardošová ... cca 18.500
  • Timea Trajteľová ... cca 13.000
  • Sabina Doležalová ... cca 12.700
  • Michal Križánek ... cca 11.050
  • Natálie Myslíková ... cca 2.750
  • Lenka Myslivcová ... cca 2.100
  • Milan Šádek .. cca 1.500
  • Adela Ondrejovičová ... cca 1.350
  • Sabina Pleváková ... cca 1.350
  • Tomáš Tabačiar ... cca 1.150
  • Vojta Koritenský ... cca 1.100
  • Andrej Mozoláni ... cca 930
  • Igor Illés ... cca 580

Kto má v SR aj ČR najväčší "výtlak" na Youtube?

Aleš Lamka
Grznar
Vojta Koritenský
Zdroje Facebook
Instagram
Youtube

Diskusia k článku:

AMIX diskusia