Čerstvé správy z Benidormu - ako je na tom výber Slovenska?

Čerstvé správy z Benidormu - ako je na tom výber Slovenska?

Účasť EastLabsPhoto.comTeam-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o členoch združenia Elite PRO Slovakia.

Vrcholom súťažnej sezóny športovcov asociácie a IFBB International sú už roky súťaže 2018 IFBB World Championships. Muži z nominácií bodybuilding sa aj v tomto roku zídu v španielskom letovisku Benidorm, aby bojovali o cenné kovy, tituly, body v rámci projektu 2018 IFBB World Ranking aj Elite PRO karty. Pripomeňme si, kto v tomto roku získal právo nastúpiť na súťažné pódium 2018 IFBB World Bodybuilding Champiosnhips a kto toto právo (lepšie povedané česť) aj využil:

  • Miroslav Škadra ... klasická kulturistika do 168cm
  • Tomáš Smrek ... Games Classic BB do 175cm
  • Tomáš Marton ... Games Classic BB nad 175cm
  • Michal Kertés ... kulturistika do 70 kg
  • Ján Soták ... kulturistika do 80 kg
  • Peter Tatarka ... Classic Physique do 180cm
  • Štefan Macík ... do Benidormu necestoval, svoje rozhodnutie zdôvodnil (podľa toho, čo som čítal v jeho vyjadrení na sociálnych sieťach) tým, že chcel súťažiť v kategórii do 75kg a nie v Classic Physique; jeho rozhodnutie hodnotím ako chybu - viem, ako ťažká je konkurencia v kategórii do 75kg (stačí si pozrieť štartovacie listiny); súťažiť mal tam, kde mal (aktuálne) väčšiu šancu na úspech; taká šanca sa už nemusí zopakovať

Macik

Poznámka: vystúpenie aj súťažiacich zo Slovenska môžete sledovať online - link na streaming bol zverejnený na oficiálne stránke federácie IFBB.
 

EastLabs Photo team v zložení Jakub CSONTOS - Igor KOPČEK prišiel do Benidormu včera večer, v priebehu dnešného dňa sme mali možnosť postupne stretnúť všetkých našich reprezentantov.

  • Miro ŠKADRA ... aktuálne ako jediný z nášho výberu bojuje na IFBB Svetovom šampionáte o body, ktoré ho môžu udržať v rebríčku 2018 IFBB World Ranking a zabezpečiť mu finančnú odmenu. Miro mi potvrdil, že na zajtrajšiu prezentáciu musí ešte upraviť hmotnosť cca o 5kg. Je to však skúsený borec, myslím, že aj keď úprava hmotnosti bude náročná, stanovený limit dosiahne. Držím palce!
  • Ján SOTÁK ... vracia sa na súťažné pódium po viacročnej prestávke (naposledy súťažil na Európskom šmpionáte 2016), zo IFBB Svetového šampionátu má na svojom konte 12. miesto z roku 2014 - vtedy ale súťažil v kategórii do 75kg. V Benidorme bude súťažiť v kategórii do 80kg, zhadzovať musí cca 2kg. Držím palce!
  • Michal KERTÉS ... zajtra by mal nastúpiť na prezentáciu s hmotnosťou pod 70kg. Ak si dobre spomínam, na IFBB Svetovom šampionáte súťažil raz - v roku 2013 ako klasický kulturista do 165cm. Výsledok? Vtedy to bolo 7. miesto. Držím palce!
  • Tomáš SMREK ... hovoril som s ním na raňajkách, čo sa hmotnosti týka, nemusí nič vážneho riešiť. Čakám od neho dobrý výsledok.
  • Tomáš MARTON ... jeden z najlepšie pripravených súťažiacich v našom teame musí ešte na poslednú chvíľu doriešiť drobnosti v prezentácii. Hmotnosť v jeho prípade je v poriadku, jedinou jeho stratosťou je snáď iba to, aby v posledných hodinách pred súťažou zbytočne veľa nestratil na hmotnosti. Stres je stres. Čakám od neho dobrý výsledok.
  • Peter TATARKA ... to najlepšie na koniec. Classic Physique je kategória, o ktorej som s Petrom hovoril už na 2018 IFBB Majstrovstvách Európy, kde ho (slušne povedané) prehliadli. Verím, že v prípade, ak vyladí formu viac, ako som videl v Prešove na Tatranskom pohári, bude prvým zo Slovenska, ktorý získa titul Svetového šampióna v tejto novej kategórii. Držím palce!

Diskusia k článku:

AMIX diskusia