Fotogaléria - Bikinifitness na 2018 IFBB World Master Championships

Fotogaléria - Bikinifitness na 2018 IFBB World Master Championships

Účasť EastLabsPhoto.comTeam-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o členoch združenia Elite PRO Slovakia.

V Španielsku, v destinácii Tarragona, v exkluzívnych priestoroch Tarragona Trade Fair and Congress Centre, prebehli semifinálové a finálové porovnávania na súťaži 2018 IFBB World Master Championships. V nominácii masters bikinifitness malo svoje zastúpenie aj Slovensko.

Kto reprezentoval Slovensko v Tarragona?

  • Radka SZOMBÁTHOVÁ ... masters bikinifitness 35-39 rokov - 3. miesto (po semifinále bola na delenom 1. mieste)
  • Zuzana SATMARYOVÁ ... masters bikinifitness 35-39 rokov - 6. miesto (po semifinále bola na 5.)
  • Anita KUCZMAN ... masters bikinifitness 35-39 rokov - 5. miesto (po semifinále bola na 4.)
  • Viera HYBSKÁ ... masters bikinifitness 40-44 rokov - 10. miesto
  • Andrea JAŠKOVÁ ... masters bikinifitness 40-44 rokov - 6. miesto (s rovnakým počtom bodov ako súťažiaca na mieste 5.)
  • Viera PARKANIOVÁ ... masters bikinifitness nad 45 rokov - 10. miesto
  • Mária RENČKOVÁ ... masters bodyfitness 40-44 rokov - 10. miesto
  • Roman SKALSKÝ ... masters bodybuilding 40-44 rokov - 6. miesto (po semifinále bol na 4.)

"Nominácie bikinifitness boli pre mňa veľkým prekvapením šampionátu", povedal pre náš portál Igor KOPČEK, ktorý sleduje TOp súťaže v bikinifitness už od roku 2008. "Počtom účastníčok masters bikinifitnessky ďaleko prekonali počty bikinifitnessiek na juniorských IFBB Majstrovstvách sveta v Ekvádore a už postup do finále v Tarragona bol pomerne tvrdým orieškom pre každú súťažiacu. Bez ohľadu na to, či súťažiace získali niektorý z cenných kovov, alebo "zostali stáť" pred bránami finále, všetky zi zaslúžia rešpekt a uznanie - prevážna väčšina sa ukázala na súťažnom pódiu vo "fazóne", ktorú im môžu závidieť mnohé z ich rovesníčok. A to, že absolútnou šampiónkou majstrovstiev je víťazka kategórie Bikinifitness nad 45 rokov, 47 ročný "produkt ruskej bikinifitness školy" Anna PROCHOROVA považujem doslova za zázrak - zvíťazila však zaslúžene.

"Medzi TOP bikinifitnessky celého šampionátu nesporne patrila aj Slovenka Radka SZOMBÁTHOVÁ",
pokračoval Igor KOPČEK. "Pripomeniem - jej úspech na medzinárodnej scéne odštartoval účasťou na projekte Saskie CAKOCI BikiniFitness Camp a v Tarragona by som ju bez váhania "posunul" (aj napriek drobným nedostatkom v stehnách a pri pohľade od chrbta) až na prvé miesto v kategórii 35-39 ročných masters bikinifitnessiek do 163cm."

"Vo výbornom svetle sa ukázali aj jej súperky (Fínka Kuorilehto, Ukrajinka Samoilova a Poľka Dmochewicz), veľmi príjemným prekvapením pre mňa bola Slovenka Satmaryová (tá u mňa bojovala o 3. a 4. miesto; nepochybujem o tom, že s "prestupom" do vyššej vekovej kategórie a s vylepšenou prezentáciou bude na medzinárodnej scéne veľkou hviezdou). Z ďalších kategórii vašu pozornosť upriamim na všetky medailistky, aj na Slovensky Kuczman a Jaškovú - u mňa boli o jednu (Kuczman) resp. dve priečky (Jašková) vyššie, ako napokon skončili. Výsledkom a formám našich dievčat sa budem viac venovať v reporte, aktuálne si pozrite kompletné fotogalérie z nominácie bikinifitness."

2018 IFBB World Master Championships - Bikinifitness 35-39y up to 163cm

2018 IFBB World Master Championships - Bikinifitness 35-39y over 163cm

2018 IFBB World Master Championships - Bikinifitness 40-44y

2018 IFBB World Master Championships - Bikinifitness over 45y

2018 IFBB World Master Championships - Bikinifitness OVERALL

Diskusia k článku:

AMIX diskusia