VIDEOKLIP - Overall Champion na 2019 IFBB World FitModel Championships

VIDEOKLIP - Overall Champion na 2019 IFBB World FitModel Championships

Účasť EastLabsPhoto.comTeam-u na TOP súťažiach IFBB International scény a organizácie Elite PRO aj v roku 2019 je možná vďaka podpore od spoločnosti AMIX Nutrition a ďalších partnerov. Ďakujeme za podporu, vážime si spoluprácu s vami. Vďaka Vašej podpore majú fanúšikovia bodybuilding/fitness scény na Slovensku informácie aj o členoch združenia Elite PRO Slovakia.

V nedeľu, 17. novembra 2019, sa v Rige uskutočnil v poradí 2. IFBB Svetový šampionát v nominácii FitModel. Ako sme informovali niekoľkokrát, šampionátu sa zúčastnil aj EastLabs Photo Team, vďaka čomu máme k dispozícii kompletný foto a videomateriál. Fotografie zo šampionátu sme vám priniesli v samostatnom článku a vyvolali veľký rozruch. Ohlasy boli pozitívne, ale aj negatívne.

"Dianie na šampionáte som pozorne sledoval aj preto, aby som videl jeho plusy resp. mínusy.", povedal pre náš portál Igor KOPČEK, ktorý pôsobil v Rige ako člen Eastlabs Photo Teamu. "Čo sa organizácie týka, Christina VEDERNIKOVA celý šampionát zvládla bez zaváhania. Registroval som, že 100% využila ponúkané možnosti a hlavne skúsenosti, ktré získala pri organizovaní tohto druhu súťaží od roku 2017.

Novinkou šampionátu bola kategória FitModel mužov. Mal som možnosť vidieť ju už pred cca 2-3 rokmi v Gdaňsku a tak ako po Poľsku, aj po Lotyšsku sa dalo čakať, že bodybuilding/fitness komunita ju bude prijímať výrazne negatívne. Samozrejme, bežná verejnosť aj tradičný bodybuilding často vníma negatívne - rovnako ako my nechápeme, aké sú hodnotiace kritéria pre výber najlepšieho FitModel-a (ak je oblečený v tielku, šortkach prípadne v obleku, či koženej bunde), oni nerozumejú, čo sa hodnotí v bodybuildingu/fitness.

Čo sa ženskej odnože FitModel nominácie týka ukazuje sa, že je jasne finančne najnáročnejšou voľbou na súťaženie. Plavky, líčenie, úprava vlasov, nástrek, cestovné náklady, poplatky za štart a predovšetkým financie na ušitie (často doslova luxusných) večerných šiat vytiahli z bankových účtov súťažiacich sumy, ktoré aj mne vyrážali dych. FitModel teda nebude príležitosťou na súťaženie pre každú "fanúšičku fitness", navyše mnohé súťažiace viditeľne investovali (nemalé) sumy aj do chirurgickej úpravy zovňajšku.

Hardcore bodybuilding komunita mala roky obrovský problém s bikinifitness a men´s physique, FitModel nominácia bude pre ňu ešte väčším problémom. Uvidíme, či si na túto novú nomináciu zvykne resp. či táto nominácia dokáže prežiť. V Rige som totiž zaznamenal spôsob rozhodovania, ktorý je zvyčajný pre iné nominácie a ktoré označujem výstižne ako - rýchla smrť. Eliminácia v plavkách, kde fitmodelky absolvovali štvrťobraty, aj tu rozhodovala o postupe do TOP15, finále (v celých šatách) bolo už iba pre TOP6 súťažiace. Pravdou ale je, že možnosť "ukázať" sa vo večerných šatách mali aj tie fitmodelky, ktoré do finále nepostúpili - ich sklamanie z "nepostupu" bolo však často tak veľké, že v slzách opustili súťažnú sálu a túto príležitosť bohužiaľ nevyužili.

Rozhodujúce momenty 2. IFBB World FitModel Championships máme nasnímané našou kamerou, tie najzaujímavejšie zverejníme na našej Youtube platforme. Ako sa vraví - lepšie je raz vidieť, ako 100x počuť."

2019 IFBB World FitModel Championship - OVERALL Champion





2019 IFBB World FitModel Championship - Sofia MALOLETOVA




Diskusia k článku:

AMIX diskusia