Odštartovalo 1. kolo KASprof Security Ligy!

Odštartovalo 1. kolo KASprof Security Ligy!


Po prvý krát sa  medzinárodná liga amatérskych zápasníkov spojila s 1. Slovenskou ligou pretláčania rukou.Od rána prichádzali do obce športovci z celého Slovenska, ale aj zo susedného Poľska. Po absolvovaní lekárskej prehliadky a oficiálnom vážení prišli na rad vyraďovacie zápasy.Do úvodného kola sa zapojilo 21 bojovníkov v MMA.

Prvý zápas sa odohral v kategórií do 65kg medzi Rastislavom Makeľom (MMA Michalovce) a Janom Polkom (MMA Maximus). Súboj sa skončil už v prvom kole TKO pre slovenského borca. Voľný los získal Mikolaj Polka, ktorý sa vo finále stretol so svojim bratrancom a tak zápas diplomaticky ukončili po prvom ťuknutí rukavíc.Najviac obsadená bola kategória do 75kg a nastal boj o cenné body na postup do gala show Noc Bojov 7 . V piatich vyraďovacích zápasoch postúpili do ďalšieho kola dvaja reprezentanti KASprof Security bul team Orava, Juraj Ratičák a Tomáš Šimjak, ktorý mal v hexagone svoju premiéru. Prebojoval sa až do finále, kde však už nestačil na poľského súpera Filipa Sosku (MMA Maximus) a obsadil tak konečné druhé miesto. Bola to moja premiéra a som s ňou spokojný, aj keď som nedosiahol to, čo som zrovna chcel, ale myslím si, že na začiatok to bolo celkom dobré. Potrebujem však ešte veľa veci zlepšiť, no zároveň sa teším na pokračovanie ligy aj v ďalších kolách, dodal začinajúci zápasník.

 2016 KSL 1 kolo MMA highlight 1



V kategórií do 85kg sa stretlo osem zápasníkov.  Po prvý krát sa do ringu postavil Martin Bjaloň (KASprof Security bul team Orava), ktorý zdolal Kristiána Rynika (MMA Michalovce). V nasledujúcom súboji ho čakal skúsenejší Poliak Dawid Navara (MMA Maximus), napriek tomu podal skvelý premiérový výkon.
Podobne to bolo aj v prípade Tomáša Bakanca, ktorý si v prvom zápase výborne poradil s poľským rivalom Petrom Samekom. V semifinále nastúpil proti nemu domáci borec Peter Kurák (KASprof Security bul team Orava), ktorý Tomáša porazil na body.  Finálový slovensko-poľský súboj  medzi Petrom Kurákom a Dawidom Navarom bol dynamický do poslednej minúty, z prvého miesta sa nakoniec tešil domáci borec.
„Súper ma ohrozil tvrdými ranami, ale dalo sa  im s prehľadom vyhnúť. Cítil som sa v ringu dobre, vedel som že vyhrám“, dodal Kurák.

2016 KSL 1 kolo MMA highlight 2



 

 V kategórií do 95kg sa prihlásil len jeden zápasník Martin Martančík (KASprof Security bul team Orava) a tak získal prvenstvo bez súboja. MMA zápasy boli popretkávané súbojmi v pretláčaní rukou, kde zabodoval aj domáci Radoslav Gonšenica.
Prvenstvo si vybojoval na ľavú aj pravú ruku v kategórií nad 100kg.  Akcia prebiehala veľmi plynulo, dokopy sa na nej v rámci arm wrestlingu zúčastnilo približne 40 pretekárov. Čo sa týka umiestnenia stolíkov a načasovania zápasov, teda simultánne so zápasmi MMA nachádzajúc sa na plošine o pár metrov ďalej, nemohlo to byť lepšie. Diváci mohli pohľadom skákať z jedného športu na druhý a sledovať to, čo pre nich bolo v tej chvíli zaujímavejšie. Zároveň tým, že pozornosť nebola upriamená výhradne na jedno alebo druhé, športovci mali možnosť zasúťažiť si pred väčším publikom a zároveň nemuseli prežívať pocit priveľkého tlaku z pozornosti ľudí. Nastal teda veľmi príjemnýkompromis.
Kvalitné zápasy boli v každej kategórii, prekvapením bolo napríklad víťazstvo Štefana Nevedela nad Peťom Truchlikom. Napínavý bol aj finálový zápasv kategórii nad 100kg medzi Kamilom Chasanovom a Radom Gonšenicom. Ľutovaťcestu zo Senca do Rabče určite nemôžu: Juraj Jaščeg, Jan Drinovsky a Tina Sojková, ktorí zaslúžene získali prvé miesta vo svojich kategóriách. Samozrejme bolo prítomných aj mnoho ďalších športovcov, ktorí predviedli fantastické výkony. Chceme sa poďakovať aj Poľským pretekárom, ktorí tiež prišli zasúťažiť.

2016 KSL 1 kolo MMA highlight 3



Pokračovanie KSL je naplánované na začiatok decembra 2016 a po prvý krát sa presunie medzinárodná liga za hranice Oravy, konkrétne východ slovenska.

Výsledky MMA
KATEGÓRIA DO 65kg

  • 1.Mikolaj Polka (MMA Maximus)
  • 2.Jan Polka (MMA Maximus)
  • 3. Rastislav Makeľ (MMA Michalovce)

KATEGÓRIA DO 75kg

  • 1.Filip Soska (MMA Maximus)
  • 2.Tomáš Šimjak (KASprof Security bul team Orava)
  • 3.Lukasz Senderski (MMA Maximus)

KATEGÓRIA DO 85kg

  • 1.Peter Kurák (KASprof Security bul team Orava)
  • 2.Dawid Navara (MMA Maximus)
  • 3.Tomáš Bakanec (Drago Gym)

Diskusia k článku:

AMIX diskusia