VIDEOKLIP - 16 ročný Velgos a jeho 330kg na benchpress

VIDEOKLIP - 16 ročný Velgos a jeho 330kg na benchpress

Velgos ml. je fenoménom nielen slovenskej, ale aj svetovej powerliftingovej scény. Počas leta bol podrobený dopingovej kontrole, následne sa zapojil do výskumnému projektu, cieľom ktorého je optimalizovať suplementáciu silových športovcov za použitia aktuálne známych, aj menej známych, povolených doplnkov a v závere projektu zvládol v tlaku v ľahu na rovnej lavici fantastických 340kg. Na tomto projekte sa zo slovenskej scény podieľa v úlohe vedeckého poradcu Milan ČÍŽEK, ktorý pôsobí ako hlavný lektor v edukačných projektoch FitnessŠkola s.r.o. (patrí medzi ne aj kurz "Inštruktor Bodybuilding-u a Fitness") a aktuálne je vedúcou osobnosťou združenia Elite PRO Slovakia.

Aktuálna informácia súvisiaca s Janikom VELGOSOM hovorí, že 16 ročný mladík zvládol v tlaku v ľahu 330kg a tento výkon je novým svetovým rekordom. Prečo je to nový svetový rekord, keď na svojom konte už má tlaky v ľahu na rovnej lavici s činkou o hmotnosti 340kg? Odpoveď sme hľadali u jeho otca a zároveň trénera, Ľuba VELGOSA:
"Áno, je pravdou, že Janik si na svoje konto už pripísal aj výkon 340kg, ale stále to bol iba neoficiálny rekord - výkon (aj keď o niečo nižší), ktorý podal v Poľsku, sa uskutočnil pred činovníkmi federácie v ktorej súťažíme a tak bol uznaný ako rekord oficiálny. Sám som bol týmto výkonom milo prekvapený, pretože Janikova príprava sa v závere skomplikovala a aktuálne trénujeme menej ako na pol plynu."

VIDEOKLIP - 16 ročný Velgos a jeho 330kg na benchpress




Diskusia k článku:

AMIX diskusia