Do Trnavy prídu už o týždeň súťažiť v silovom trojboji svetové esá

Do Trnavy prídu už o týždeň súťažiť v silovom trojboji svetové esá

WUAP Majstrovstvá sveta

Do štartu WUAP Majstrovstiev sveta v silovom trojboji v Trnave zostáva týždeň. Od 15. do 21. októbra bude v mestskej športovej hale súťažiť viac ako 600 pretekárov z 21 krajín sveta v disciplínach tlak na lavičke, mŕtvy ťah a silový trojboj. Organizátori dolaďujú posledné detaily, všetko sa už sústreďuje na budúci pondelok.

Zaujímavý pohľad je na štartovú listinu

Do slovenského Ríma prídu súťažiť aj traja účastníci nedávnej Olympia Pro Powerlifting 2018, teda súťaže v tlaku na lavičke, ktorá sa uskutočnila v septembri v Las Vegas a bola zároveň súčasťou kulturistického vrcholu sezóny v Amerike. Maďar Lászlo Mészáros a dvojica Slovákov Ján Velgos s Jánom Oroszom zanechali na turnaji výraznú stopu. Mészáros vytlačil na lavičke 280 kg v kategórii RAW do 140 kg hmotnosti. Bardejovčan Velgos v superdrese (do 125 kg) dvihol dokonca 320 kg a stal sa absolútnym víťazom celého podujatia bez rozdielu veku a hmostnosti.

Janik VELGOS

Orosz z Nových Zámkov po zranení vo váhovej kategórii do 140 kg vytlačil 180 kg a skončil na štvrtom mieste.

"Veľmi nás teší, že všetci traja pretekári prídu súťažiť aj do Trnavy na majstrovstvá sveta. Zaujímavosťou je, že Lászlo Mészáros sa v stretne v jednej kategórii so strongmanom Františkom Pirosom zo Šale. Ten nedávno obsadil na majstrovstvách sveta v dvíhaní oceľovej klady nad hlavu skvelé štvrté miesto. Ide o iný typ súťaže, Piros ale môže využiť svoje schopnosti aj na našich pretekoch," povedal Rudolf Siska, prezident svetovej federácie silového trojboja.

Na WUAP Majstrovstvách sveta v silovom trojboji v Trnave čakajú na divákov vrcholové výkony, dá sa predpokladať, že budú padať aj 400 kilogramové méty. Vstup na akciu je zdarma.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia
News
autor: Oplan | dátum: 18.10.2018 12:13:35
Včera 17.10.2018 v neskorých nočných hodinách sa stal Majstrom sveta v silovom trojboji Juraj Grígel v kategórii Open do 110 kg RAW s totalom 850 kg so ziskom 753,100 bodu Rashel. (SQ 320 kg, BP 205 kg, DL 325 kg). Najkritickejším miestom bol tlak na lavičke kde prvé dva pokusy neboli platné kvôli zaboreniu činky s následným nadhodením hrudníkom.