Rado ONDRIČKO svetovým rekordérom v drepe

Rado ONDRIČKO svetovým rekordérom v drepe

Rado Ondricko
Na prebiehajúcom svetovom šampionáte v silovom trojboji federácie WUAP v Trnave sa zúčastnili aj pretekári trenujúci v Dido Powerlifting v Giraltovciach. Radovan Ondričko podal fantastický výkon v drepe, keď ustanovil nový svetový rekord váhou 370kg. Po vydarenom drepe sa mu darilo aj v benchpresse - 205kg v druhom pokuse zvládol a pre neho je to nový osobný rekord. V mŕtvom ťahu prišlo aj na taktizovanie, keďže na zlatú medailu strácal iba pár kilogramov a tak po platnom pokuse na 305kg, sme sa rozhodli naložiť 317,5kg - tie by mu mohli vyniesť titul majstra sveta. Záťaž ale bola to už nad jeho sily.
Rado Ondricko
Radovan tak obhájil post vicemajstra sveta v silovom trojboji totalom 880kg v kategórii do 125kg RAW. Silnejší bol iba maďarský reprezentant Gábor Bencze (total 892,5kg). O veľkej kvalite a vyrovnanosti v kategórii do 125kg hovorí aj fakt, že títo dvaja sa stali aj absolútne najsilnejšími pretekármi v silovom trojboji RAW.
Marcel Vasilenko
V divízii EQ Dido Powerlifting Giraltovce reprezentoval 39-ročný Marcel Vasilenko v hmotnostnej kategórii do 100kg. V drepe po technickej chybe na 275kg mal uznaný druhý pokus s hmotnosťou 260kg. V benchpresse sa mu však darilo o poznanie lepšie. Prvé dva pokusy ľahko zvládol a v treťom si nahlásil 200kg. Ani táto váha mu nenarobila problémy a zatlačil ju aj s patričnou rezervou.Jeho doterajši osobný rekord bol 180kg zo svetového šampionátu v roku 2012.
Marcel Vasilenko
V mŕtvom ťahu s istotou v treťom pokuse zvládol 252,5kg a v jeho vekovej kategórii submasters získal zlatú medailu na Majstrovstvách sveta a vylepšil svoj dosiaľ najlepší výsledok, ktorým bola bronzová medaila z MS v roku 2012.

Patrik Poperník nastúpil v disciplíne mŕtvy ťah EQ. Po základnom pokuse na 260kg sa dvakrát neúspešne pokúšal o nový svetový rekord v kategórii juniorov do 100kg hmotnosťou 280kg. Výkon 260kg mu zabezpečil 3. miesto v hodnotení juniorov v mŕtvom ťahu a v jeho váhovej kategórii získal zlatú medailu.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia