Súťažná sezóna silových trojbojárov začína v Trnave

Súťažná sezóna silových trojbojárov začína v Trnave

Lepšie miesto ako Trnavu si organizátor vybrať ani nemohol. Európske mesto športu roku 2020 si zaslúži, aby sa trojbojárska sezóna začala práve tu. Slovenská amatérska federácia silového trojboja (AWPC - Slovakia) organizuje na prelome leta v Trnave už 13. ročník medzinárodnej súťaže v mŕtvom ťahu pod názvom VICTORIA Cup 2020.
Momentálne viac ako 80 prihlásených pretekárov zo 6 krajín určite ešte nie je konečným číslom. Termín uzávierky prihlášok je organizátorom stanovený na deň súťaže. Takže stále možnosť pre pretekárov odoslať prihlášku a byť účastníkom jednej z tradičných letných pohárových súťaží, ktorá má už v športovom kalendári pevné miesto a veľmi vysoký kredit. Pretekári, ktorí si svoju účasť ešte nerozmysleli, sa stále môžu prihlásiť pomocou online aplikácie.

V sobotu, 1. augusta 2020 sa v Mestskom Amfiteátri v Trnave predstavia pretekári vo viacerých vekových kategóriách. Momentálne sú v nominačnej listine popri dorastencoch vo veku 15 – 19 rokov aj pretekári masters vo veku 70 rokov. Nominačná listina súťažiacich je priebežne aktualizovaná

Medzi hlavných favoritov na víťazstvo vo svojich kategóriách budú určite v Trnave patriť:

  • Dávid BELOVEŽČÍK v kategórii RAW Open do 100kg
  • Andrej KATRENČÍK v kategórii RAW Open nad 100kg
  • Nikolas TOTH v kategórii Equipment Open

Nikolas je v súčasnosti pretekárom, ktorý je schopný prekonať absolútny rekord podujatia, ktorého hodnota je 380kg a jeho držiteľom je od roku 2009 Ukrajinec Serhij Oleolenko. Nikolas tento rekord v minulom roku vyrovnal a určite sa na špici rebríčka bude chcieť osamostatniť.

Organizátor si pripravil pre divákov okrem napínavých súbojov na pódiu aj zaujímavý sprievodný program. Jednou zo „strongmanských“ disciplín je takzvaný „LGLIFT“, alebo zdvih klady. Pretekárom, ktorý sa chce v Trnave pokúsiť o prekonanie slovenského rekordu v kategórii do 105 kg je Patrik ZELEZKA. Vzhľadom na to, že súťaž VICTORIA Cup 2020 nie je oficiálnou „strongman“ súťažou, aj keby sa pokus Patrikovi podaril, uznaný rekord oficiálne byť nemôže. Nič to však Patrikovi na snahe neuberie, práve naopak. Patrik chce svojimi pokusmi pred divákmi dokázať svoju pripravenosť a výkonnosť pred Majstrovstvami Slovenska, ktoré organizuje Slovenská asociácia silných mužov (SASIM) dňa 22. augusta 2020 v Liptovskom Mikuláši.

Zaujímavosťou je, že na VICTORIA Cup prisľúbili účasť aj čelní predstavitelia SASIM-u, prezident Milan GABRHEL a viceprezident Pavol GUGA. Prídu sa pozrieť nielen na Patrika, ale hlavne na ďalších potenciálnych strongmanov – silných mužov, pre ktorých bude počas prestávok pripravených niekoľko diváckych súťaží. Podľa slov predstaviteľov SASIM-u sa môže stať, že priamo v Trnave niekto, kto svoju výkonnosťou týchto pánov zaujme, získa pozvánku priamo na národný šampionát.

Príďte v sobotu, 1. augusta do Trnavy a na vlastné oči môžete vidieť súboje najväčších silákov. Štart je naplánovaný na 13:00 hod. Vstupné pre divákov je symbolické 1 €.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia