Mas Wrestling je aj na Slovensku - aká bola súťaž v Giraltovciach?

Mas Wrestling je aj na Slovensku - aká bola súťaž v Giraltovciach?

Nevravte mi, že ste ešte nevideli šport, pri ktorom sa dvaja siláci zapierajú oproti sebe o pevnú dosku, v rukách držia krátku palicu a snažia sa pritiahnuť súpera s vypätím všetkých síl na svoju stranu. Ak áno, tak potom vám už nič nemusím vysvetľovať o športe, ktorý si našiel cestu aj na Slovensko - reč je o mas wrestlingu.

Dávid BENDIK: vo východoslovenskom meste Giraltovce sa 9. februára 2019 uskutočnili Otvorené Majstrovstvá východného Slovenska v mas wrestlingu. Išlo skutočne o pozoruhodnú akciu. Hlavným organizátorom bol miestny Klub silových športov Dido Powerlifting a Slovenská asociácia silových atlétov.

Harmonogram súťaže začal verejným vážením pretekárov, potom nasledoval míting pre trénerov a pretekárov, ktorý viedol Ján Matej st. Súťaž bola rozdelená do dvoch častí. V prvej sa predstavili ženy, dorastenci do 70kg, dorastenci nad 70kg a muži do 80kg.

V ženskej kategórii jasne dominovala Fanni Rebeka Varga z Maďarska, dorastencov do 70kg vyhral domáci Jaroslav Eštvanik, dorastencov nad 70kg opäť domáci Filip Kuriplach a v kategórii mužov sa tešil Alex Nima z Maďarska.

V druhej časti sa začalo kategóriou do 90kg, kde videli diváci veľa napínavých súbojov a napokon sa víťazom stal Richard Klemm z Maďarska pred slovenským reprezentantom Attilom Kitanovičom z Dunajskej Stredy. V kategórii do 105kg ohromil plnú športovú halu v Giraltovciach suverénnym výkonom maďarský reprezentant Tamás Déli, ktorý nedal žiadnu šancu svojím súperom. V najťažšej kategórii nad 125kg sa vo finále stretli dvaja najťažší pretekári viac ako 160kg vážiaci Alex Vero a Zoltán Csibrák. Alex Vero zdolal svojho krajana a tešil sa z víťazstva v kategórii nad 125kg.

Diskusia k článku:

AMIX diskusia