2020 Tatranský silák - 10. ročník súťaže silákov, aj začiatočníkov

2020 Tatranský silák - 10. ročník súťaže silákov, aj začiatočníkov

Tatranský silák

V Aréne Poprad, 29. augusta 2020, sa uskutoční už 10. ročník súťaže určenej pre strogmanov - Tatranský silák. Príležitosť na súťaženie získajú tentokrát nielen skúsení, ale aj amatérski súťažiaci. Priaznivci extrémnych silových výkonov už o mesiac môžu povzbudzovať silákov z Čiech, Poľska, Maďarska, Ukrajiny a samozrejme aj najlepších strogmanov Slovenska.

"Na strongmanov bude čakať 6 naročných disciplín. Okrem profesionálnych silákov sa po prvýkrát predstavia aj amatérski siláci, ktorých by som chcel poprosiť nahlásiť sa buď telefonicky, alebo správou na telefónne čislo 0948 50 50 55. Okrem mena je potrebné uviesť aj mesto, odkial súťažiaci príde - kvôli cestovnému.", povedal pre náš portál Peter REKENEI, šéf organizačného teamu súťaže.

Pozvanie organizátorov prijali českí strongmani Lukáš SVOBODA, Pavel ZADRAŽIL a Tomáš KOLAŘ, Poľsko reprezentovať bude Konrad KARWAT, farby Ukrajiny hájiť bude Konstantin ILJIN, Maďarska István NAGY. Pod vlajkou Slovenska v Poprade bude súťažiť úradujúci najsilnejší Slovák František PIROŠ, vicemajster Slovenska Marek TÓTH, reprezentovať Slovensko bude aj Igor PETRÍK a aj organizátor, domáci pretekár Peter REKENEI.

"Aj za tento, 10. ročník súťaže, patrí OBROVSKÉ POĎAKOVANIE sponzorom a ľuďom, ktorí nám pomohli a pomáhajú, aby sa siláci cítili u nás čo najlepšie. Okrem šiestich náročných disciplín určených pre silných mužov máme pripravené detské aj divácke súťaže, postaráme sa aj o občerstvenie.", pokračoval Peter REKENEI. "Pri príležitosti okrúhleho ročníka prijal pozvanie aj VIP hosť - Janka KORDIAKOVÁ má na svojom konte titul Miss Olympia šport Models USA, dva krát zvíťazila na Miss Universe Šport Models, je Majsterka sveta vo fitness v pároch. Príde aj speváčka z Popradu Gabika KIOVSKÁ - tá otvorí súťažný deň speváckym vystúpením. Už teraz sa máte na čo tešiť - týmto vás všetkých srdečne pozývam!"

2020 Tatranský silák - základné informácie o súťaži

  • dátum konania ... 29. august 2020
  • miesto konania ... Aréna Poprad, POPRAD
  • 11:30 ... začiatok súťaže pre amatérskych strongmanov - prihlásiť sa na tel. čísle: 0948/50 50 55
  • 13:00 ... začiatok súťaže pre najlepších strogmanov Slovenska, Čiech, Ukrajiny, Poľska a Maďarska

súťažné disciplíny

  • Wiking press
  • priťahovanie železných sánok v sede a ich ťahanie naspäť do cieľa
  • pneumatika 500kg - počet prevrátení/otočení za jednu minútu
  • držanie ohrady - Herkules hold 330kg
  • držanie 25kg ťažkého kladiva v predpažení na čas
  • priťahovanie kamióna a dodávky lanom

Diskusia k článku:

AMIX diskusia