Zdravá tyčinka pre budúcich fitnesákov

Zdravá tyčinka pre budúcich fitnesákov

Bodybuilderi či fitnesáci, ktorí ste už aj rodičia, toto si prečítajte. Viete o tom, že popri výživových suplementoch v podobe proteínových tyčiniek pre vás už existuje aj zaujímavá alternatíva vyvinutá špeciálne pre deti? Ak chcete byť pre svojich potomkov vzorom v pravidelnom „makaní“ na sebe a odopieraní si vecí, ktoré pri tréningu škodia, o to viac by ste mali pamätať na to, aké sladkosti jedia oni. Skúste im dať ochutnať tyčinku Fit Kid od Max Sportu a uvidíte, aká bude ich reakcia.

V potravinách je ťažké nájsť produkt, ktorý by svojím bohatým zložením určený pre aktívne deti, ktoré veľa športujú a zároveň by bol chutnou alternatívou k bežným sladkostiam. A práve tu nachádza svoje miesto tyčinka Fit Kid. Slovenská firma Max Sport ju vytvorila v spolupráci s odborníkmi na detskú výživu.

Nie je žiadnou novinkou, že dnešná generácia detí sa málo hýbe a prijíma nadmerné množstvo cukru v strave. To evidentne zvyšuje riziko obezity a vzniku ochorení. Základným kritériom pri vývoji tyčinky Fit Kid bolo teda znížiť podiel cukru. „Unikátne zloženie by malo presvedčiť rodičov o nákupe, Proteínová tyčinka Fit Kiddeťom však musia tyčinky chutiť. O dosladení umelými sladidlami nebolo ani reči. Sú škodlivé a deťom sa neodporúčajú. Preto sme siahli po stévii. Výsledkom je tyčinka, ktorá obsahuje najnižší podiel cukru vo svojej kategórii,“ hovorí Peter Kulich, obchodný riaditeľ Max Sportu.
Ako mnohí viete, paradoxom stévie je jej vysoká sladivosť. Je niekoľko stokrát vyššia ako pri bežnom cukre. Výrobcovia museli teda hľadať zložku namiesto cukru, ktorá by dodala tyčinke objem. To vyriešilo zakomponovanie prebiotickej vlákniny. Tá má zároveň dôležitú úlohu pri vyživovaní črevnej mikroflóry a predlžuje pocit nasýtenia.

Pri konzultáciách s odborníčkou na detskú výživu MUDr. Renátou Szépeovou PhD. dospeli výrobcovia k záveru, že by bolo vhodné produkt okrem širokej škály vitamínov a minerálov obohatiť aj o vitamín D3, ktorý je v našich zemepisných šírkach u detskej populácie deficitný. Ten deti potrebujú najmä pre správny vývin kostí, rovnako ako aj vápnik. „Tyčinka Fit Kid obsahuje vápnik v jeho najvyužiteľnejšej prírodnej forme. Ten pochádza z morských rias zbieraných v najčistejších vodách Islandu,“ dopĺňa Peter Kulich.
Dôležitou ingredienciou produktu sú aj omega 3 mastné kyseliny. Tie majú u detí pozitívny vplyv na správne fungovanie mozgu, znižujú hyperaktivitu a podporujú lepšie sústredenie sa v škole.

A keďže v dnešnom svete detí platí viac než kedykoľvek predtým, že obal predáva, výrobcovia ani tu nenechali nič na náhodu. „Pri navrhovaní obalu sme si nechali poradiť priamo od detí. Mnohé deti nám poslali aj svoje vlastné návrhy a výsledkom je, veríme, najzábavnejší dizajn na trhu,“ uzatvára Peter Kulich z Max Sportu. Viac o produktoch tohto slovenského výrobcu nájdete na www.maxsport.sk.

Diskusia k článku:

Tento článok nie je možné komentovať.